Søg efter opskrifter

 • Abrikos koldskål

  Abrikos koldskål

  Rør alt sammen og smag til. Anvendes såvel som biret eller mellemmåltid.

  Gå til opskrift

 • Abrikos makron lagkage

  Abrikos makron lagkage

  Creme: Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og put det i en gryde. Tilsæt derefter fløde og mælk. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom stang og korn i gryden. Sæt gryden over, og lad den koge igennem et minut under omrøring. Tag gryden af varmen og fjern vanillestangen. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til stift skum og vend i kagecremen og stil den i køleskabet i cirka en halv time. Smør den nederste lagkagebund med abrikosgrød, kom knuste makroner over bunden. Kom cremen på. Bund nr to smørres med abrikos-hybengrød og resten af cremen fordeles hen over. Til sidst lægges den tredje bund på toppen. Glasur: Rør en tyktflydende glasur af flormelis og vand og fordel den over lagkagen.

  Gå til opskrift

 • Abrikos Mousse

  Abrikos Mousse

  Pisk grøden igennem med en gaffel. og bland med sukker og A-38. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Knug den fri for væde og smelt i vandbad. Grøden tilsættes under omrøring. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskum og derefter æggehviderne i, når grøden begynder at stivne. Kom moussen i en skål og stil den i køleskab. Pyntes med ferskenskiver og lidt nødder ved servering.

  Gå til opskrift

 • Abrikos Mousse (Kunstig Sødet - K/S)

  Abrikos Mousse (Kunstig Sødet - K/S)

  Pisk grøden igennem med en gaffel. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Knug den fri for væde og smelt i vandbad. Grøden tilsættes under omrøring. Tilsæt A-38. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskum og derefter æggehviderne i, når grøden begynder at stivne. Kom moussen i en skål og stil den i køleskab. Pyntes ved servering med ferskenskiver.

  Gå til opskrift

 • Abrikos smoothie

  Abrikos smoothie

  Pærerne skrælles og kernehuset fjernes. Pærerne blendes med juicen. Resten tilsættes og blendes grundigt. Server afkølet.

  Gå til opskrift

 • Abrikos valnøddetærte

  Abrikos valnøddetærte

  Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen og stilles i køleskabet i 1 time. Derefter rulles dejen ud til 5 mm tykkelse og lægges i en smurt tærteform. Den stilles i fryseren i 1 time. Fyld: Hak valnødder- og pistacienødderne groft og bland det med honning, abrikosgrød, kanel og æg. Hæld fyldet i tærteformen og den i ovnen ved 160oC i 50 min. Serveres lun eller kold med vanille-cremefraiche.

  Gå til opskrift

 • Abrikosfromage med kiwi

  Abrikosfromage med kiwi

  Grøden blandes med sukker, vaniljekorn og A38. Husblas udblødes i vand i 5 min. Fløde og æggehvide piskes stivft hver for sig. Husblassen smeltes over vandbad og røres i fromageblandingen. Flødeskum og æggehvider vendes i fromageblandingen og den fordeles i glas. Stil fromagen koldt nogle timer. Pyntes med kiwiskiver før servering.

  Gå til opskrift

 • Abrikosfryd

  Abrikosfryd

  Mal mandlerne meget fint og rør dem sammen med sukker og æggeblommer. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Abrikosgrøden lægges i et ovnfast fad. Mandeldejen lægges over. Fadet sættes i ovnen ved 175° i ca. 25 min.

  Gå til opskrift

 • Abrikosgrød i kål

  Abrikosgrød i kål

  Varm abrikosgrøden op i en stor tykbundet gryde. Kom det snittede kål og krydderier i, og lad det varme i ca. 5 min. Kom vand på. Lad det simre til alt vand er forsvundet. Det skal foregå over meget svag varme. Kød til retten kan være et stykke saltet flæsk, ribbensteg eller gode pølser. Pølserne som er serveret til denne ret er pandestegte kålpølser. Kålpølserne kan også tilsættes kålen og tilberedes med i en halv time.

  Gå til opskrift

 • Abrikosis

  Abrikosis

  Tag isen ud af fryseren 10 min. før den skal anvendes. Rist nødder og mandler af på en pande til de gyldne. Hak Dajm og tørrede abrikoser i mindre stykker. Rør alle ingredienser sammen i en røremaskine. Isen kommes i forme og stilles i fryser 5-6 timer.

  Gå til opskrift

 • Abrikoskage m/glasering

  Abrikoskage m/glasering

  Æg og sukker piskes let og skummende. Kvark røres sammen med olie, abrikosgrød, kanel, rosiner og grofthakkede valnøddekerner. Bland mel, bagepulver, salt og sødemiddel. Sigt det i dejen og rør sammen. Bages i ca 45 min. ved 170oC. Lad kagen stå ½ time i formen, før den vendes ud. Glaser den så med appelsin/mandarin marmeladen rørt med æblejuice.

  Gå til opskrift

 • Abrikossuppe

  Abrikossuppe

  Varm puré, sukker og vand op til kogepunktet. Rør Multijævner op i koldt vand og tilsæt under omrøring. Kog frugtsuppen op. Tilbehør: Kammerjunkere, ristede brødterninger, tvebakker, corn flakes, flødeskum, kvark, creme fraiche eller en skefuld is.

  Gå til opskrift

 • Afrikansk farsbrød m/råsyltede grøntsager

  Afrikansk farsbrød m/råsyltede grøntsager

  Kødet røres med cous-cous, salt, æg, løg og krydderier. Farsen formes som et brød, der lægges i en stor gastronom. Tomatjuicen hældes over og kartoflerne skæres på langs en gang, og lægges ved siden af kødet sammen med løgene. Stilles i ovnen ved 170oC i ca. 45 min. til en time. Serveres med råsyltede grøntsager. Råsyltede grøntsager: Skræl gulerødderne og skær dem i bånd med en kartoffelskræller, eller i tynde stave. Skær peberfrugt i strimler. Giv bønnerne et kort opkog ca. 3 min. og hæld koldt vand over. Kom gulerødder, peberfrugt og bønner i en skål. Kog eddike og vand op i en gryde, tag fra varmen og rør chutney i. Hæld lagen over grøntsagerne og vend kort rundt. Serveres til kød, fisk eller fjerkræ

  Gå til opskrift

 • Ananas icecreme

  Ananas icecreme

  1. Hæld juice, frosne ananasstykker og kærnemælk i en blender 2. Tilsæt isen og blend til det er glat, hæld danskvand i til sidst 3. Fordel drikken i høje glas og server straks.

  Gå til opskrift

 • Ananas Passions Muffins

  Ananas Passions Muffins

  Rør margarine og rørsukker godt. Tilsæt æggene (et af gangen), rør juice i. Tilsæt derefter grøden og rør derefter hvedemel, som er blandet med bagepulver og salt i, til sidst vendes den groft hakkede chokolade i. Kommes i forme og bages ca. 15-20 min. ved 200°C.

  Gå til opskrift

 • Ananas Passionsfromage

  Ananas Passionsfromage

  Bland grøden med sukker, vanillekorn og A38. Udblød husblas i vand i 5 min. Pisk fløde og æggehvide stive hver for sig. Smelt husblasen over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen. Kom husblassen i under omrøring, og vend derefter flødeskum og æggehvider i fromageblandingen. Stil fromagen koldt nogle timer. Pyntes evt. med reven chokolade.

  Gå til opskrift

 • Ananas Passionskage a la gammeldags æblekage

  Ananas Passionskage a la gammeldags æblekage

  Pisk fløden til cremet skum. smelt chokoladen i vandbad. Hæld chokoladen i flødeskummet mens der vendes. Stil chokoladeskummet på køl. Knus kiksene groft, bland med havregryn, cashewnødder og sukker. rist blandingen på en pande ved middel til god varme, vær omhyggelig med at vende blandingen, da den hurtigt brænder af, når sukkeret begynder at smelte. Når sukkeret er næsten helt smeltet, tilsættes smørret, og der vendes rundt, til det er smeltet og fordelt. Blandingen hældes op på et stykke bagepapir til afkøling. Sukker til pynten smeltes på en pande ved middel varme (pas på det ikke brænder af), cashewnødderne blandes i sukkermassen. Massen hældes op på et stykke bagepapir. Når sukkermassen er kølet af men stadig lun og elastisk, kan man brække den i stykker og forme stykkerne, som man har lyst til, men det skal gå stærkt, den bliver hurtigt sprød. Desserten fordeles nu lagvis som gammeldags æblekage, slut af med chokoladeskummet. Pynt med karamelliserede cashewnødder.

  Gå til opskrift

 • Ananas Passionstrifli med limecreme

  Ananas Passionstrifli med limecreme

  Rør margarine og rørsukker godt. Tilsæt æggene (et af gangen), rør juice i. Tilsæt derefter grøden og rør derefter hvedemel, som er blandet med bagepulver og salt i, til sidst vendes den groft hakkede chokolade i. Kommes i forme og bages ca. 15-20 min. ved 200°C.

  Gå til opskrift

 • And med brombærbagte rødbeder og brombærglaze

  And med brombærbagte rødbeder og brombærglaze

  Skær rødbederne i grove tern og vend dem i en blanding af smeltet smør, syltetøj og balsamico. Kom det hele i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Bag rødbederne ved 175˚C i ca. 45 min. Vend jævnligt rundt i rødbederne så de glaseres. Rids andebrystet og krydr med salt og peber. Steg andebrystet pa skindsiden ved middel varme i 8 min. Vend og brun det hurtigt ved kraftig varme pa kødsiden. Hæld fedtet fra, tilsæt juice, bouillon og syltetøj og steg i yderligere 12 min. Vend andebrystet et par gange. Lad kødet hvile et par minutter og kog imens skyen ind, sa den har glaze konsistens. Smag til med salt og peber. Skær andebrystet i skiver og anret med rødbeder drysset med persille samt brombærglaze.

  Gå til opskrift

 • Andeburger

  Andeburger

  1. Rist bollerne og halvér herefter 2. Smør jævnt med Mango Chutney HOT på over- og underbolle 3. Fordel skiver af andebryst på underbolle 4. Fordel herefter salat og til sidst jordnødder 5. Læg Focacciabolle sammen og servér

  Gå til opskrift

 • Appelsin-tranebær braiseret andelår med grønne linser

  Appelsin-tranebær braiseret andelår med grønne linser

  Del andelåret i over- og understykke, krydr med salt og peber. Brun andekødet godt af på en pande og kom dem derefter i en bradepande. Sauter løg, hvidløg og timian på panden med lidt af andefedtet. Tilsæt tomatjuice, tranebærdrik, appelsinjuice og bouillon, giv det et opkog og hæld det over andelårene.Braiseres i ovn under låg i ca. 11/2 time ved 180° C. Servèr med grønne linser. Grønne linser med bacon og tyttebær Sæt de grønne linser i blød i rigeligt vand i 2 timer. Bring vandet i kog og kom linserne i. Skal simre i ca. 5 minutter – til al dente. Skyl de kogte linser i koldt vand og stil dem til side. Sauter bacon i tern i en gryde sammen med finthakket løg og hvidløg. Tilsæt linser og Tyttebær Syltetøj, lad det blive lunt. Vend til sidst spinaten i. Smag til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Appelsin enebærstegt kylling

  Appelsin enebærstegt kylling

  Krydr kyllingelårene med enebær, hvidløg, salt og peber og læg dem i et ovnfast fad sammen med laurbær og kartofler. Sæt fadet i ovnen ved 175°C og steg dem 30 min. Bring juice og marmelade i kog og pensl kyllingestykkerne med siruppen. Steg kyllingen i endnu 15-20 min. ved 175°C til den er sprød og gylden.

  Gå til opskrift

 • Appelsinfromage

  Appelsinfromage

  Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende. Tryk vandet fra husblassen og smelt den i vandbad. Hæld husblassen i appelsinjuicen, rør det derefter i æggemassen. Pisk fløden og hviderne stive. Når fromagen næsten er stivnet, vendes hvider og flødeskum i. Stil fromagen koldt til den er stivnet. Pynt evt. med flødeskum og appelsinskiver.

  Gå til opskrift

 • Appelsinkage med chokoladefyld

  Appelsinkage med chokoladefyld

  Rør fedtstof og sukker sammen. Tilsæt æggene et af gangen. Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis med Rynkeby Appelsinjuice og mælk. Hak chokoladen og bland den i dejen. Kom derefter dejen i en velsmurt bradepande ( 3 liter). Bag ca. 1 time ved 175°.

  Gå til opskrift

 • Bagt havkat m. kartofler og Rynkeby relish

  Bagt havkat m. kartofler og Rynkeby relish

  Skær fisken i portionsstørrelser, og kom en lille skefuld relish på toppen. Kog kartoflerne. Skær det friske fennikel i kvarte, dryp med olivenolie og drys med groft salt. Halvér tomaterne, og dryp dem med olie og groft salt på toppen. Anret fisken med nykogte kartofler, fennikel og tomater, og servér lun relish som sauce.

  Gå til opskrift

 • Bagt ostekage m. Jordbærsauce m. blåbær og vanille

  Bagt ostekage m. Jordbærsauce m. blåbær og vanille

  Smelt smørret, smuldr kiksene og bland det sammen. Hæld massen i en smurt springform, og bag bunden på midterste rille ca. 5 min. ved 200°C. Rør flødeosten med piskefløde. Tilsæt skiftevis æg, sukker og mel. Rør til sidst citronskal, - saft og vanillesukker i. Hæld ostemassen over den bagte bund. Bag kagen ca. 15 min. ved 2000 C. Dæmp varmen til 150°C, og bag kagen ca. 50 min. Kagen afkøles i formen.

  Gå til opskrift

 • Bananmuffins

  Bananmuffins

  Tænd ovnen på 175 grader C. Pisk æggene med sukkeret. Bland bagepulveret med melet og kom det i. Kon banan, juice, mælk og hakket chokolade i. Kom muffinspapirforme i metalmuffinsforme. Fyld dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen i ca. 30 min.

  Gå til opskrift

 • Barbecuesauce

  Barbecuesauce

  Alle ingredienser blandes, koges over god varme og under omrøring til blandingen har en tyk konsistens. Bruges til pensling af f.eks. kylling, koteletter etc. inden stegning

  Gå til opskrift

 • Blomme frikadeller

  Blomme frikadeller

  Rør kødet sejt med salt, tilsæt løg, peber, mel, æg og mælk og rør det godt sammen. Skær sveskeblommerne i små tern og rør dem i farsen sammen med tyttebærsyltetøj og soltørrede tomater. Form farsen til frikadeller, der steges i smør på pande, steg evt. færdig i ovnen. Server med rødkålssalat og hjemmebagt rugbrød.

  Gå til opskrift

 • Blommecrumble

  Blommecrumble

  Bland blommegrød og æbledessert og kom det i et stort ovnfast fad eller 10 ovnfaste skåle. Bland sukker, hasselnødder, hvedemel og havregryn og smuldr smørret i blandingen. Fordel blandingen oven på frugten og sæt crumblen i ovnen ved 200ºC i ca. 25 min. til den er sprød og gylden.

  Gå til opskrift

 • Blommesnitter

  Blommesnitter

  Smelt smørret i en gryde. Pisk æg, æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Sigt hvEdemel og bagepulver i dejen og rør den sammen med smeltet smør, kokosmel og mælk. Kom dejen i en smurt ½ gastronormbakke og bag kagen ved 175˚C i 20 min. Pisk æggehviderne stive, drys sukkeret i lidt af gangen og pisk til det er sejt. Rør til sidst kokosmelet i. Smør blommegrøden ud på kagen i et jævnt lag. Fordel kokosmarengsen oven på og bag kagen i yderligere 10 min. Afkøl og skær i passende stykker.

  Gå til opskrift

 • Blåbær braiseret unghane

  Blåbær braiseret unghane

  Kyllingerne parteres i passende stykker og marineres i 24 timer i Blåbærjuice, rødvin, løg, gulerødder og porre i mundrette stykker samt timian, laurbærblade, bacon, finthakket hvidløg og persille. Kyllingestykkerne tages op af lagen, tørres af, vendes i mel, krydres med salt og peber og brunes af på varm pande. Marinade og urter hældes i en bradepande heri lægges de brunede kyllingestykker. Braiseres i ovn på 175° i ca. 50 minutter. Sigt og reducér saften/skyen fra kyllingerne, fjern evt. overskydende fedt. Perleløgene og champignon ristes af på panden. Kyllingestykkerne rettes an med den reducerede sky samt perleløg og champignon, hakket persille og de braiserede urter.

  Gå til opskrift

 • Blåbær og Jordbærsuppe

  Blåbær og Jordbærsuppe

  Blåbærjuice, jordbærsaft, vand og sukker bringes i kog. Jævningen kommes på og suppen koges i 10 min. Suppen smages til og serveres varm eller kold med rå æbletern på toppen

  Gå til opskrift

 • Blåbærtwist

  Blåbærtwist

  Hæld juicen i blenderen. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend.

  Gå til opskrift

 • Blåmuslinger med efterårsgrønt og grapefrugt juice

  Blåmuslinger med efterårsgrønt og grapefrugt juice

  Muslinger skylles og skrubbes under rindende vand. Kassér alle muslinger, som ikke lukker sig eller er itu. Er du i tvivl, så bank muslingen på bordkanten, de skal lukke sig. Klargør grøntsager og skær dem i grove tern, hvidløg finthakkes. Svits nu løg og hvidløg med grøntsagerne. Tilsæt muslingerne sammen med juicen, fløde og safranen. Lad dem dampe under låg i et par minutter. Tilsæt groft hakket persille, dild og vend godt. Smag til med salt og frisk kværnet peber evt. lidt sukker

  Gå til opskrift

 • Boller med hybenpuré

  Boller med hybenpuré

  Udrør gæren i puré og kærnemælk Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt mel tilbage. Ælt dejen godt sammen. Tilsæt mel således at dejen slipper skålen. Hæver ca. 1/2 time. Form dejen til boller. Hak solsikkekernerne i blenderen. Tril bollerne, dyp dem i vand og derefter i hakkede solsikkekerner. Sættes på plade - der skal være bagepapir på pladen. Raskes i ovnen ved 35°C damp 1, lav effekt i ca. 10 min. Bages ved 160°C i ca. 15 min.

  Gå til opskrift

 • Boysenbær Cheesecake

  Boysenbær Cheesecake

  Knus kiksene. Smelt smør og chokolade ved svag varme. Rør de knuste kiks samt kanel i chokoladesmørret. Beklæd en springform med bagepapir og kom kikseblandingen i bunden. Tryk det sammen med håndfladen. Læg de 5 blade husblas i blød 5 min. i koldt vand. Pisk mascarpone, sukker og vaniljekorn let og luftigt. Smelt husblassen over vandbad og rør den i juicen i en tynd strale. Hæld straks juicen i ostecremen, i en tynd stråle under omrøring. Pisk fløden til flødeskum og vend den i ostecremen. Hæld ostecremen i springformen, glat overfladen og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer. Læg det sidste blad husblas i blød i koldt vand. Smelt over vandbad og rør det i syltetøjet. Fordel syltetøjet ud over kagen, sæt den tilbage i køleskabet i ca. 1 time og server straks.

  Gå til opskrift

 • Boysenbær ris

  Boysenbær ris

  Risene koges i 2 3/4 ltr. vand pr. kg i 40-50 min. Trækker i 30 min. Afkøles, tildækkes med våde viskestykker. Flødeskum, boysenbærsyltetøj, erlet og creme fraiche blandes. Risene vendes forsigtigt i.

  Gå til opskrift

 • Boysenbærkager

  Boysenbærkager

  Mørdej: Melet blandes med sukker og kakao. Herefter tilsættes blødt smør og til sidst tilsættes de sammenpiskede æg. Det hele æltes sammen til en fast, sammenhængende dej. Dejen stilles koldt i 1 time inden den rulles ud. Mørdejen rulles ud og fordeles i 10 smurte forme. Prik dejen godt. Bages i ovnen ved 200oC i ca. 10 min. Lad afkøle helt. Creme: Varm fløden sammen med hvid chokolade. Når chokoladen er smeltet, stilles cremen på køl til næste dag. Chokoladecremen piskes til en fast creme og blandes med boysenbær. Boysenbærcremen fordelse på de afkølede tærtebunde.

  Gå til opskrift

 • Bradepandekage med Abrikosmarmelade

  Bradepandekage med Abrikosmarmelade

  Laves som rørt dej, hvor marmeladen røres i til sidst. Bages i 1 gastronombakke ved 160° i ca. 40-45 min. Kagen afkøles og glasuren smøres på.

  Gå til opskrift

 • Bradepandekage med ananasjuice

  Bradepandekage med ananasjuice

  Æggene røres godt med sukker og blød margarine. Bland de groft revne gulerødder med ananasjuice og kokosmel, og rør det i æggemassen. Melet blandes med natron og vanillesukker og vendes i massen. Dejen bredes ud på en bradepande med bagepapir (30 x 40 cm). Bag kagen på næstnederste rille ved 175° i ca. 20 min. Varmen skrues ned til 150° og kagen bages i yderligere 20 min. Kagen overtrækkes med glasur når den er kold.

  Gå til opskrift

 • Braiseret nakkekam med ribs

  Braiseret nakkekam med ribs

  Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Svits dem i olie og tag dem op. Del nakkekammen i 10 stykker. Brun kødet i olien. Del citronerne i 8. Bages sammen med kød og grøntsager. Dæk retten med porter, fon, vand og ribssaft. Retten steges i ovnen ved 200oC i 1 time. Sigt væden fra og giv den et opkog. Smages til med salt og peber. Hvis saucen er blevet for kraftig, spædes med vand.

  Gå til opskrift

 • Brombær snitter

  Brombær snitter

  Margarinen smuldres i melet. Sukker, mandler og æg tilsættes og dejen æltesllet sammen. dejen hviler i køleskab ca. 1 time. Dejen deles i to, som rulles ud til stænger i en bageplades længde. Brombær syltetøj smøres på og stængerne lægges sammen. Bages ved 200oC i ca. 15 min. Efter afkøling kommes der glasur på kagen og til sidst skæres stangen ud i snitter.

  Gå til opskrift

 • Brændt vanillecreme m. skovbærgrød og efterårsbær

  Brændt vanillecreme m. skovbærgrød og efterårsbær

  Bland mælk, fløde, sukker, salt, vanillekorn og maizena rørt i koldt vand i en tykbundet gryde. Koges op under omrøring, lad det koge i ca. 1 min. Tages af varmen og tilsættes æggeblommer under kraftig omrøring. Hæld cremen i en skål og stil den på køl i ca. 2 timer. Fyld ramakinerne først med grød og bær og til sidst vanillecremen. Drys med rørsukker og brænd med gasbrænder til at sukkeret karamelliserer (som til cremè brullé).

  Gå til opskrift

 • Brød med ananasjuice, 1 brød

  Brød med ananasjuice, 1 brød

  Bland den hakkede tørrede frugt med farin og ananasjuice. Lad blandingen stå og trække ca. 2-3 timer. Derefter røres ægget i og derefter hvedemel, som er blandet med bagepulver. Kom dejen i en smurt form. Bages ved 180° i ca.1 time. Lad brødet stå i 5 min. i formen, og vend det derefter ud på en bagerist.

  Gå til opskrift

 • Brødbudding

  Brødbudding

  Befri franskbrodet for skorpe, og skær det i skiver, overhæld med varm mælk. Lad det stå 1 time. Smelt margarine, afbeg brødet heri. Tag gryden af varmen. Rør dejen godt med 1 æg af gangen. Tilsæt melis efter smag, det samme med reven citronskal, lidt skoldede stodte mandler eller lidt rosiner (efter smag). Smør en form godt med margarine og hæld lidt rasi. Hæld buddingen i. Læg stanniol over. Bag vuddingen i ovnen i vandbad ca. 1,5 time ved 175 grader C. Vend buddingen ud på et fad, serveres med Rynkeby Kirsebærsauce eller Rynekby Jordbær-Blåbærsauce.

  Gå til opskrift

 • Bulgursalat med chutney dressing

  Bulgursalat med chutney dressing

  Rør ymer, karry og chutney sammen, smag til med salt og peber og sæt dressingen på køl. Kog bulguren i bouillon som anvist og sæt den til afkøling. Del broccolien i små buketter og blanchér dem i letsaltet vand 1–2 min. Skær peberfrugt, løg og æble i tern - dryp æblerne med lidt citron. Bræk salaten i mindre stykker og bland med broccoli, peberfrugt, løg og æble. Drys med bulgur og til sidst med ristede jordnødder. Server dressingen til salaten.

  Gå til opskrift

 • Carpaccio af grapefrugt

  Carpaccio af grapefrugt

  Skræl grapefrugt og skær dem i tynde skiver, suppler evt. med appelsinskiver og hakkede nødder, anret med toastede græskarkerner.

  Gå til opskrift

 • Carpaccio af Serrano skinke med syrlig tyttebær sauce og sprød salat

  Carpaccio af Serrano skinke med syrlig tyttebær sauce og sprød salat

  Anret de tynde skiver serrano skinke på fad eller tallerken. Bland saft og skal fra citron og appelsin med Rynkeby Tyttebær Syltetøj og rødvin, smag til med salt og peber. Smør tyttebær marinaden på skinken. Server med sprød salat på toppen. Sprød salat Bland hvidkål, ruccola, persille, artiskok og soltørrede tomater. Placer en god håndfuld midt på skinken. Dressing Rør creme fraiche, sennep, kapers og eddike til dressing, smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

  Gå til opskrift

 • Carpaccio Sandwich

  Carpaccio Sandwich

  Skær Ciabattaboller over. Smør pesto på over- og underboller. Fordel carpaccio på underboller. Fordel herefter Relish, artiskok samt salat. Afslut med Parmesanost. Læg boller sammen og tryk let

  Gå til opskrift

 • Cheesecake m. Mango Chutney

  Cheesecake m. Mango Chutney

  Kom kiks og smør i en foodprocessor og miks det sammen. Fordel blandingen i en springform (22 cm. i diameter) med bagepapir i bunden. Pisk alle ingredienser undtagen æggehviderne sammen. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i. Læg osteblandingen over bunden. Bag kagen ved 175° C i ca. 45 min. midt i ovnen. Server den afkølede ostekage med appelsinfileter og creme fraiche rørt op med Rynkeby Mangochutney.

  Gå til opskrift

 • Choko Cheese cake med abrikosgrød

  Choko Cheese cake med abrikosgrød

  Smør en 20 cm. stor springform og læg bagepapir i bunden. Blend kiks og mandler til krummer. Tilsæt smør og farin og blend det med. Pres massen fast i bunden af formen. Sættes i køleskab til den er fast. Chokoladen smeltes over vandbad og afkøles herefter en smule. Pisk flødeost og farin til cremet konsistens. Rør den afkølede chokolade, fløde og æg i ostemassen til den er glat. Hæld fyldet over kiksebunden og glat overfladen. Sæt formen på en bageplade og bag kagen i 50-55 min. Afkøles i formen og sættes i køleskab natten over. Kagen pyntes med abrikosgrød og flødeskum.

  Gå til opskrift

 • Chokolade kaffe gullasch

  Chokolade kaffe gullasch

  Gullasch: Kødet brunes med løg og hvidløg i gryde. Tilsæt bouillon, kaffe, rødvin, øl, juice, marmelade og chokolade samt chili. Skum Gullaschen de første 10 minutter. Lad det simre 1 – 1½ time ved svag varme uden låg til kødet er mørt. Jævn evt. med maizena og vand. Hvis man ønsker grønsager i gullaschen, kan man tilsætte squash, bønner, tomat i mundrette stykker inden serveringen. Kartoffel/selleri mash: Kartofler og selleri koges i vand uden salt i ca. 30 min. - til de er møre. Sigt vandet fra og mos kartofler og selleri groft med et piskeris. Tilsæt mælk og olivenolie under omrøring. Smag til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Chokoladekage

  Chokoladekage

  Smør og chokoladesmeltes i en gryde. Sukker, vaniljesukker og æg piskes godt til en luftig creme. Mel, bagepulver og nøddeflager blandes godt og røres i æggecremen. Den afkølede chokoladeblanding vendes i dejen sammen med appelsinmarmeladen. Dejen kommes i en smurt form og den bages ved 200° C i ca. 45 min.

  Gå til opskrift

 • Chokolademousse med Ananas Passionsgrød

  Chokolademousse med Ananas Passionsgrød

  Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk æg og 150 g ananas passionsgrød i chokoladen. Pisk fløden stiv og vend den afkølede chokolademasse i til en homogen masse. Læg 50 g ananas passionsgrød i bunden af portionsglas og fordel derefter chokolademoussen ovenpå. Stilles koldt 4-6 timer. De smuttede strimlede mandler ristes gyldne i smør. Pynt med mandlerne før servering.

  Gå til opskrift

 • Chokolademuffins m. boysenbær

  Chokolademuffins m. boysenbær

  Rør smør og sukker hvidt. Rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen glat. Fordel dejen i muffinsforme og i ca. 12 min. ved 200oC Pynt med glasur

  Gå til opskrift

 • Chutneysild

  Chutneysild

  Rør dressingen sammen. Skær sildefileterne i skrå strimler og bland i dressingen. Pyntes med rødløg og dild.

  Gå til opskrift

 • Cider-marineret frugtsalat

  Cider-marineret frugtsalat

  Skær frugterne i passende stykker og læg dem i en skål. Hæld pære/æblejuice over frugterne. Lad frugtsalaten stå koldt nogle timer før serveringen. Serveres til vanilleis eller med flødeskum.

  Gå til opskrift

 • Cocktail Flutes

  Cocktail Flutes

  1. Flæk flütene 2. Smør over- og underflüte med mayonnaise 3. Fordel herefter rejer, feta og Rynkeby Mango Chutney SUR/SØD 4. Hak ca. 2 blade mynte til hver flute 5. Riv skallen af citron - fintreven 6. Drys herefter lidt reven citronskal henover 7. Flæk citronen 8. Fordel ca. 5-10 dråber citronsaft på hvert stykke 9. Læg flutene sammen og servér.

  Gå til opskrift

 • Cremet Chutneysauce

  Cremet Chutneysauce

  Yoghurt og chutney eller relish røres sammen og smages til med salt.

  Gå til opskrift

 • Croissant med abrikos

  Croissant med abrikos

  Flæk en lun friskbagt minicrossat (30 g) og smør med ca. 1 spsk. Kolding Abrikospuré. Anret i snitter.

  Gå til opskrift

 • Croque Boys

  Croque Boys

  Læg brødet sammen med skinke, tomat og til sidst med ost, evt. salt og peber. Rist i toaster eller ovn. Halver ved anretning og server med Relish.

  Gå til opskrift

 • Crosadillers med kallkun

  Crosadillers med kallkun

  Læg tortillas 2 og 2. Smør den ene tortilla med ananas chutney. Læg kalkun strimler og julienne blanding på og fordel revet ost over. Læg den anden tortilla ovenpå. Smør denne med chutney og drys ost på. Bages i ovn ved 170oC i ca. 15 min. De må ikke blive for mørke.

  Gå til opskrift

 • Dansk Fiskesuppe med hvidløgs-mayonnaise og sprød toast

  Dansk Fiskesuppe med hvidløgs-mayonnaise og sprød toast

  Grøntsagerne skæres i grove tern og svitses i olie. Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind i 2 minutter. Herefter tilsættes juice, fiskefond, laurbærblad, timian og safran. Lad suppen simre ca. ½ time. Tilsæt frisk fisk uden skind og ben samt skaldyr. Lad fisken simre i suppen 5 – 10 minutter. Anret i dybe tallerkener med Aioli for sig og de sprøde toast på toppen af suppen. Aioli Hakket løg, hvidvin og safran koges ned til væsken næsten er fordampet. Blendes nu med æggeblommerne og hvidløg, olien tilsættes lidt ad gangen. Smag til med salt. Sprød toast Smør de tyndt skårne flutes skiver med relishen. Bages på rist i 10 – 15 min. Ved 180 gr. til de er sprøde.

  Gå til opskrift

 • Delikate Boller

  Delikate Boller

  1. Rugkernerne og det kogende vand blandes og trækker ca. 30 minutter 2. Ananasgrød blandes med rugkernerne. Gæren røres ud i lidt lunkent vand og kommes i blandingen 3. De øvrige ingredienser tilsættes 4. Dejen æltes igennem, til den er smidig. (Det er ikke sikkert at alt melet skal bruges) 5. Dejen stilles lunt til hævning, dækkes med et klæde ca. 1 time 6. Dejen slås ned, og formes til boller. Efterhæver i 30 minutter 7. Bollerne pensles med æg 8. Bages ca. 15-20 minutter ved 200° C.

  Gå til opskrift

 • Dessertkage med Hybenpuré

  Dessertkage med Hybenpuré

  Bund: Kiksene smuldres i den smeltede margarine, og røres til en ensartet masse. Lægges i bunden af en springform. Fyld: Kolding Hybenpurè, kvarg, creme fraiche og sukker blandes sammen. Den udblødte husblas smeltes og blandes i massen. Stivpisket fløde vendes i, smages til med vanillesukker. Fyldet hældes over bunden i springformen og stilles koldt til servering.

  Gå til opskrift

 • Dybstegte æbler med brombærsyltetøj

  Dybstegte æbler med brombærsyltetøj

  Pisk æg, mel, øl og krydderier. Pisk hviden og vend den i dejen. Æblerne skrælles, renses og skæres i 8 både pr. æble. Dyp æblerne i dejen og steg dem derefter i den varme olie tilde er gyldne. (Olien er varm, når den syder om en dråbe dej.) Drys med flormelis og server med brombærsyltetøj.

  Gå til opskrift

 • Efterårsdrøm

  Efterårsdrøm

  Æggeblommer og sukker piskes. Den udblødte husblas smeltes og røres i. Abrikospuréen røres i. Æggehvider og fløde piskes stive og vendes i fromagen, når den begynder at stivne. Abrikosgrøden kommes i bunden af serveringsskålen, fromagecremen hældes over.

  Gå til opskrift

 • Efterårskage med abrikosgrød

  Efterårskage med abrikosgrød

  Pisk æggene med farin til det er lyst og skummende. Tilsæt flydende margarine, kanel, Abrikosgrød og hakkede mandler. Bland mel med bagepulver og rør det i dejen. Dejen hældes i en springform (22-23 cm i diameter). Bages ca. 50 min. ved 150°C. Når kagen er afkølet drysses den med flormelis.

  Gå til opskrift

 • Eksotisk Frugtsuppe

  Eksotisk Frugtsuppe

  1. Ananas passionsfrugtgrød og juice blandes 2. 1-2 dl frugtsuppe kommes i en dyb portionsskål 3. 1 kugle is lægges ned i frugtsuppen

  Gå til opskrift

 • Eksotisk mørbrad m/ristet spidskål

  Eksotisk mørbrad m/ristet spidskål

  1. Mørbraderne lægges i en frysepose, marinaden piskes sammen og hældes over mørbraderne, bind til og lad den trække min. 3 timer og helst et døgn. 2. Tag mørbraderne op af marinaden og vikkel parmaskinken rundt om. 3. Mørbraderne lægges i gastronom. Vend kartoffelternene i den overskydende marinade. Hæld resten af marinaden væk og læg kartoflerne ved kødet. 4. Steges i ovn ved 170oC i ca. 35 min. 5. Skær kålen i strimler og svits karry i lidt olie på en pande, tilsæt kålen til den begynder at falde sammen. Drys med salt og vend derefter abrikosmarmeladen i. Tag panden af varmen. Smag til med salt og peber. 6. Tilsæt rød peber i strimler. Drys saltede nødder over. 7. Rør den kolde sauce sammen og smag til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Farsbrød med æble og tyttebær

  Farsbrød med æble og tyttebær

  Rør kød, æble, tyttebær og flødeost sammen. Hak løget og kom det i blandingen. Æg og mælk tilsættes og til sidst melet. Farsen smages til med salt og peber. Farsen kommes i smurt form og steges i 60 min. ved 200oC. Serveres evt. saammen med ovnbagte rodfrugter.

  Gå til opskrift

 • Farsbrød på rodfrugtbund

  Farsbrød på rodfrugtbund

  Løget pilles og hakkes eller rives fint. Gulerødderne skrælles og rives groft. Persillen hakkes groft. Skinke- og oksekød røres sammen med alle ingredienserne til farsen. Farsen formes til et brød, der lægges i et smurt ildfast fad. Farsbrødet bages ved 200°C i 30 min. på nederste ovnrille. Dernæst lægges rodfrugtblandingen i bunden af fadet og bages ca. 30 min. Rodfrugtblanding: Rodfrugterne skrælles og skæres i tern. Chilien skæres i små stykker. Alle ingredienserne til rodfrugtblandingen røres sammen, og den smages til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Fedtfattig abrikosmousse

  Fedtfattig abrikosmousse

  Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og skummende. Udblød husblasen i koldt vand. Smeltes herefter i en skål over et vandbad. Bland kvark, abrikospuré og æggesnaps i en skål og tilsæt husblas i en tynd stråle under omrøring. Pisk hviderne stive og vend dem i massen til den er homogen. Hæld massen i serveringsskål eller portionsglas. Dryp oidt abrikospuré på toppen og træk mønstre med en gaffel. Lad moussen stivne på køl, 1-2 timer.

  Gå til opskrift

 • Fersken og appelsin suppe

  Fersken og appelsin suppe

  Svits finthakket løg, hvidløg og karry i lidt olie. Tilsæt appelsinjuice, tomatjuice og bouillon. Lad det simre i 20 min. Skær ferskener i mindre stykker og tilsæt sammen med fløde. Blend suppen i gryden med en stavblender. Smag til med salt og peber. Server med groft brød, evt. creme fraiche og friske krydderurter på toppen.

  Gå til opskrift

 • Fisk i fad

  Fisk i fad

  Fileterne lægges i ovnfast fad. Gulerod og porre svitses i smør og krydres med slat og peber. Tilsæt grøntsagsdrik og tomatjuice og kog det igennem. Jævn saucen og hæld den over fisken. Sæt fisken i en varm ovn ved 200oC i ca. 30 min. alt efter fiskens størrelse.

  Gå til opskrift

 • Fisk i orientalsk karrysauce m/gulerodssalat med et pift

  Fisk i orientalsk karrysauce m/gulerodssalat med et pift

  1. Svits løg og karry i olien og tilsaæt æble og hønsebouillon 2. Rør maizena ud i lodt vand og rør mælken heri. 3. Jævn saucen og tilsæt Rynkeby Relish fersken m. basilikum. 4. Smag til med salt. 5. Ønskes saucen lidt stærkere, tilsættes mere chutney eller den serveres ved siden af som tilbehør 6. Serveres til dampet pangasius, torsk, kuller eller ising 7. Server retten med de kogte vilde ris Gulerodssalat med et pift: Det hele blandes og juicen hældes over til sidst.

  Gå til opskrift

 • Fiskefad med grøntsager

  Fiskefad med grøntsager

  Hvis de soltørrede tomater er hårde, lægges de i blød i ca. 10 min. Tomaterne skæres i mindre stykker og blandes med de øvrige grøntsager. Grøntsagerne lægges i ildfast fad 20 x 40 cm. og læg laksefileterne ovenpå og krydr med salt og peber. Rør grøntsagsdrik, æblegrød og vand sammen og fordel blandingen over fisk og grøntsager. Hak basilikum groft, gem lidt til pynt. resten fordeles over retten. Bag ved 200°C i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille. Fadet kan evt. dækkes med folie de sidste 10-15 min.

  Gå til opskrift

 • Fletkage

  Fletkage

  Rør margarine og sukker godt, rør æggene i et ad gangen, bland bagepulver og mel og rør det i. Rul dejen ud og beklæd formen (ca.1/3 dej gemmes til låg ), fordel grøden i kagen, og flet resten af dejen som et gitter over kagen bages ved 180 °C. ca.30 min. Afkøl kagen og pynt med glasur.

  Gå til opskrift

 • Flettet brombærkage

  Flettet brombærkage

  Gæren udrøres i lunken mælk. Æg, margarine, salt, sukker og 3/4 af melet tilsættes, 1/4 af melet holdes tilbage og tilsættes efter behov. Dejen æltes til den er smidig.Dejen hæver tildækket et lunt sted i 30 min. Dejen æltes igennem, 1/3 dej tages fra til fletværk. Resten af dejen rules tyndt ud og lægges i form beklædt med bagepapir. Sørg for at få en lille kan hele vejen rundt. Fodel brombærsyltetøjet på dejen. Den sidste 1/3 dej rulles ud og skæres i strimler og "flettes" ovenpå brombærrene. "Klem" fletværket fast i kanten og pensel med æg. Sæt kagen til efterhævning tildækket i ca. 25-30 min. Bage ved 200oC i 20-25 min.

  Gå til opskrift

 • Fløderand med Jordbær Blåbærsauce

  Fløderand med Jordbær Blåbærsauce

  Udblød husblas 5 min. i koldt vand, tag det op og smelt det i vandbad. Pisk fløden netop stiv. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Vend husblas, vanillekorn, sukker og mandler i flødeskummet. Fordel blandingen i en form (2 ltr.). Stivner i køleskabet. Server med lun Rynkeby Jordbær/Blåbærsauce

  Gå til opskrift

 • Focacciasandwich med æg, Rynkeby Mango chutney sur/sød og kapers

  Focacciasandwich med æg, Rynkeby Mango chutney sur/sød og kapers

  Flæk focacciaen. Smør begge halvdele med salatmayonnaise. Læg salat på den ene halvdel, herefter skiver af hårdkogt æg, Mango Chutney sur/sød og kapers. Pynt med tynde rødløgsringe, purløgsstængler og server.

  Gå til opskrift

 • Focacciasandwich m/kyllinginderfilet og Rynkeby Mango Chutney hot

  Focacciasandwich m/kyllinginderfilet og Rynkeby Mango Chutney hot

  Flæk focacciaen. Smør begge hallvdele med mangodressing. Læg salat på den ene halvdel, herefter kyllingenderfilet i skiver. Pynt med karryristet ananasskive, Mango Chutney og tynde rødløgsringe. Læg sandwichen sammen og server.

  Gå til opskrift

 • Foccacio burger

  Foccacio burger

  Smelt gæren i lunt vand, tilsæt salt, olie og Durum mel. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt. Hæver ca. 1 time, del i boller, tryk lidt flade, lad efterhæve under klæde i 30 min. Læg Rynkeby Relish i midten af bollerne, og tryk dem lidt ned. Bag v/180ºC i 15–20 min. Server med skiver af røget dyrekølle og Rynkeby Løg Relish.

  Gå til opskrift

 • Forfriskende Isbombe

  Forfriskende Isbombe

  1. Sukker og æggeblommer piskes luftige 2. Fløden piskes til skum 3. ananaspassionsgrød, fløde og æggeskum blandes sammen og fyldes i skåle. 4. Isen fryses i 24 timer 5. Isen vendes ud og pyntes evt. med passionsfrugt

  Gå til opskrift

 • Fransk Frugttærte med Ananas Passionsgrød

  Fransk Frugttærte med Ananas Passionsgrød

  Mel og sukker blandes sammen, smør og æg tilsættes og dejen røres sammen til en fast sammenhængende dej der ikke klistrer. Dejen rulles ud til en aflang stang ca. 30 * 10 cm. Sørg for at komme mel på dejen under udrulningen ellers hænger dejen fast. Bunden lægges oven på bagepapir og bages ved 200oC i 5 minutter (varmluft). Marcipan, sukker og æggehvider røres sammen. Herefter sprøjtes det oven på kagen langs siderne. Kagen bages yderligere 10 minutter i ovnen ved 200oC. Med det samme kagen er kommet ud drysses chokoladeknapper på. Efterhånden som chokoladen smelter kan den smøres ud over hele bunden. Sættes til afkøling i 10 minutter. Den færdige rørte kagecreme sprøjtes oven på chokoladen. Frugten skæres ud i mindre stykker og lægges oven på cremen. Ananas passions grøden lægges oven på frugten. Kagen er nu klar til servering.

  Gå til opskrift

 • Franske toasts med sveskekompot

  Franske toasts med sveskekompot

  Sveskekompot: Svesker hakkes let og puttes i en gryde sammen med sveskejuice, sukker og vaniljesukker. Småkoges i ca. 30 minutter. Stilles på køl. Franske Toasts: Sødmælk, sukker og æg blandes i en dyb tallerken, og 2 skiver brød pr. person dyppes i blandingen. En pande varmes op og smørret smeltes. Brødskiverne steges ved middel varme i lidt smør, til de får en gylden farve på begge sider. To skiver franskbrød lægges sammen og skæres over på skrå. Serveres med sveskekompot og eventuelt en klat flødeskum.

  Gå til opskrift

 • Frokostboller m/oksekød

  Frokostboller m/oksekød

  1. Rør gæren ud i Rynkeby Naturig Grøntsagsdrik og tilsæt olien, salt og grahamsmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og rør dejen smidig. 2. Lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min. og tilbered fyldet i mellemtiden. 3. Svits kødet i olie, tilsæt hakket løg, salt, hvidløg, oregano og hakket peberfrugt. Tilsæt tomatkoncentratet og lad blandingen småsimre i 5 min. og stil den så til afkøling. 4. Slå dejen ned og ælt den igennem og del den i 10 stykker. Rul disse ud til boller og rul dem flade. Læg fyld på midten. 5. Luk dejen helt tæt sammen om fyldet og sæt bollerne på plade med bagepapir, med sammenføjningerne nedad 6. Lad dem hæve i ½ time og pensl med pisket æg, drys med sesam 7. Bag bollerne ved 220oC i 12-15 min.

  Gå til opskrift

 • Fromage med Abrikospuré

  Fromage med Abrikospuré

  Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt tykmælk. Bland purèen i . Rør husblas (ksom er udblødt i koldt vand, smeltet over vandbad) i. Pisk fløden stiv og vend den til sidst i. Stil fromagen køligt, til den skal serveres. Pynt med flødeskum.

  Gå til opskrift

 • Fromage med multifrugtjuice

  Fromage med multifrugtjuice

  Sæt husblassen i blød. Pisk æggene med sukker til en luftig æggesnaps, og bland juicen i. Smelt husblas og rør den i æggemassen. Pisk fløden. Vend ¾ del af flødeskummet i fromagen, og hæld den derefter i en serveringsskål. Sæt den koldt i ca. 1 time, og pynt med resten af flødeskummet. Til fromagen serveres en frisk og lækker sauce. Bland alt i en gryde og kog saucen igennem i 1 min.

  Gå til opskrift

 • Frossen Is Tea Rynkeby

  Frossen Is Tea Rynkeby

  Hæld Ice tea i form, sæt i fryseren i ca. 4 timer til det er frosset i krystaller/nåle. Skrab op som "sne" og anret på isen.

  Gå til opskrift

 • Frugtboller med juice/kanel/rørsukker

  Frugtboller med juice/kanel/rørsukker

  Blend frugterne med juicen. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt og rørsukker. Tilsæt derefter mælk, olie og de blendede frugter. Tilsæt melet lidt efter lidt. Rør dejen glat, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og form bollerne i den størrelse, du ønsker. Stil bollerne til efterhævning i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg og drys bollerne med kanel og rørsukker, som er blandet. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 250°C til de er gyldne.

  Gå til opskrift

 • Frugtgrødsmousse

  Frugtgrødsmousse

  Rist madlerne på en tør, varm pande et par minutter. Pisk fløden stiv og vend frugtgrøden i. Anret i en skål eller portionsglas og drys de ristede mandler over

  Gå til opskrift

 • Frugtis/Sorbet

  Frugtis/Sorbet

  Kog alle ingredienser op og lad det simre i 5 min. Afkøl, hvorefter det er klar til brug. Sæt små portionsglas på frost. Hæld alle ingredienserne i en høj blender og blend til det er en jævn tyk grødet is. Smag evt. til med likør eller spiritus. Hæld grødisen i en sprøjtepose og sprøjt det i de frosne portionsglas. Sæt på frost igen og lad isen hærde i min. et par timer.

  Gå til opskrift

 • Frugtkage med mandellåg

  Frugtkage med mandellåg

  Bund: Mal mandlerne meget fint. Rør dem sammen med sukker og æggeblommer. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Læg Abrikosgrød i et ovnfast fad og bred mandeldejen over. Bages ved. 175°C i ca. 25 min.

  Gå til opskrift

 • Frugtsauce

  Frugtsauce

  Bland Hyben el. abrikospuré, sukker og vanille og kog det godt igennem. Serveres fugtsovsen varm, anbefales det at jævne den med multijævner. Kan serveres både varm og kold, til desserter, tærter, is, frisk og henkogt frugt, samt fromager.

  Gå til opskrift

 • Frugttærte med Ananas Passionsgrød

  Frugttærte med Ananas Passionsgrød

  Rul butterdejen ud til en firkantet plade (ca 35x35 cm). Skær en 2 cm bred strimmel af dejen hele vejen rundt. Pensl strimlen med vand, og vip den op på dejpladen, så den fungerer som kant for fyldet. Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade. Riv marcipanen ud over dejen. Læg frugtstykkerne med skrællen opad. Rør ananas passionsgrød og æg sammen, og hæld det ud over frugten. Drys til sidst sukker over kagen. Bag tærten midt i ovnen i 1/2 time ved 200°C

  Gå til opskrift

 • Fugleredder med abrikos-is

  Fugleredder med abrikos-is

  Æggehviderne piskes meget stive. Sukkeret tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes. Sødemiddel piskes forsigtigt i. Der drysses mel på en bageplade med bagepapir. Dejen fordeles i 12 cirkler på pladen. En sprøjtepose kan evt. anvendes. Bundene bages ved 100°C i ca. 1 1/4 time. De afkøles på en bagerist. Fyld: Isen tøs så meget op, at den kan røres. Is og marmelade røres sammen og fordeles på bundene lige inden servering. De pyntes med frisk frugt.

  Gå til opskrift

 • Fyldt kylling med æble, sveske og spinat

  Fyldt kylling med æble, sveske og spinat

  Skær en stor lomme i hver kyllingefilet. Skyl og damp spinaten i lidt smør til den falder sammen. Hæld væden fra og bland med æbledessert samt sveskeblommer befriet for sten og skåret i strimler. Krydr fyldet med salt og peber og fordel det i lommerne. Luk med en kødnål. Brun kyllingefileterne i smør 2 min. på hver side, tilsæt æblejuice og steg videre ved jævn varme i ca. 10 min. Vend fileterne et par gange undervejs. Reducer evt. skyen yderligere, sa den har konsistens som tynd sirup. Hæld skyen over kødet og server med kartofler og salat.

  Gå til opskrift

 • Fyldt kyllingebryst med æble og kanel

  Fyldt kyllingebryst med æble og kanel

  Kyllingebryst uden skind blendes med salt. Æggehvide tilsættes og derefter fløde. Farsen røres sammen med Rynkeby æbledessert og kanel. Farsen kommes i sprøjtepose og fyldes ind under skindegt på kyllingerne sammen med en skive mozzarella. Kyllingebrysterne baages i ovnen ved 200oC i ca. 30 min. Serveres evt. sammen med ovnbagte rodfrugter.

  Gå til opskrift

 • Fyldt kyllingebrystfilet med appelsinsauce

  Fyldt kyllingebrystfilet med appelsinsauce

  Enebærrene hakkes fint. Baconen skæres i små stykker. Tranebær og spinat hakkes groft. Fyldet røres sammen. Der skæres en lomme i hver kyllingebrystfilet. Fyldet fordeles i lommerne. De lukkes – evt. med tandstikkere. Kyllingebrystfileterne brunes i fedtstoffet i ca. 5 min og steger videre ved svag varme i 15-20 min., til de er gennemstegte. De vendes et par gange. Sauce: Løget pilles og hakkes fint. Det svitses i fedtstoffet i et par min. uden at tage farve. Hønsebouillon, appelsin- og tomatjuice, stødt chili og kanel tilsættes, og saucen koger i ca. 10 min. Den smages til med salt og peber og jævnes med majsstivelse

  Gå til opskrift

 • Fyldte fiskeruller på grøntsagsbund

  Fyldte fiskeruller på grøntsagsbund

  Fiskefileterne ses efter for ben m.m. og deles på langs. Fileterne drysses med salt og peber. Løget pilles og hakkes fint. Guleroden skrælles og rives fint. Løg, gulerod og afdryppede kapers fordeles på fiskefileterne. Fileterne rulles sammen og lukkes med en kødnål eller tandstikker. Løget til grøntsagsbunden snittes eller hakkes fint. Hvidløget pilles og presses. Gulerod og persillerod skrælles og rives groft. Julesalaten halveres, og stokken skæres ud. Salaten snittes fint. Løg og hvidløg svitses let i fedtstoffet. De øvrige grøntsager tilsættes. Tomat--juice, salt og peber kommes ved. Grøntsagsblandingen hældes i et ildfast fad, og fiskerullerne lægges ovenpå. Retten stilles i en ovn ved 175°C i ca. 20 min.

  Gå til opskrift

 • Fyldte lune urtesild

  Fyldte lune urtesild

  Grøtnsagerne hakkes eller rives fint. Smør et ildfast fad med margarine. Læg 5 sildefileter, med skindsiden nedad, i fadet. Læg grøntsagerne ovenpå og de 5 resterende sildefileter øverst med skindsiden opad. Drys med salt, peber og rugmel. Bages ved 175oC i 20 min. Kog æblejuice, fløde, timian og meljævning under omrøring og hæld saucen over sildene. Bag retten yderligere 10 min.

  Gå til opskrift

 • Fynsk strudel

  Fynsk strudel

  Smelt farin og tilsæt pekannødder og halvdelen af smørret. Rist dem, tilsæt rasp og dernæst æblegrød. Lad massen køle af. Smelt den anden halvdel af smørret og pensel det ud på en plade af fllodej. Fordel æblegrød og appelsinmarmelade på filodejen. Læg et nyt lag filodej på og fortsæt til der er ca. 5-6 lag. Buk kanterne sammen og rul dejen sammen til en jævn rulle. Læg den på en bageplade og pensel den med æg. Drys med perlesukker og bag den sprød og gylden i ca. 25 min.170 °C. Servér med drænet yoghurt evt. smagt til med calvados og flormelis.

  Gå til opskrift

 • Fynsk æblekage med makroner

  Fynsk æblekage med makroner

  Makronerne blendes sammen med æg, kanel og hvedemel. Derefter tilsættes rom og sukker. Rynkeby æbledessert hældes i en smurt springform, makronmassen hældes over. Butterdejen rulles ud, skæres til og lægges over makronmassen. Låget pensles med æggehvide. Æblekagen bages midt i en forvarmet ovn ved 220 grader i 25 - 30 min. Kagen afkøles og vendes ud på et fad. Der drysses med flormelis og kage serveres med flødeskum eller breme fraiche.

  Gå til opskrift

 • Gazpacho

  Gazpacho

  Del hvidløg og gnid skålen/suppeterrinen hermed. Hak tomat, løg, agurk og grøn peber fint. Bland de hakkede grøntsager med Naturig Tomat- Grøntsagsjuice, vineddike, olivenolie, Tabasco, salt og peber. Suppen er nu klar til srvering. Server suppen kold. Suppen må ikke være for lind, da man skal dyppe grøntsagsflutes i suppen og nærmest "søbe" gazpachoen op.

  Gå til opskrift

 • Gazpacho - isafkølet spansk suppe

  Gazpacho - isafkølet spansk suppe

  Bland ingredienserne. Gazpacho serves ifølge traditionen ledsaget af portionsskåle med rå grønsager og brødterninger ristet i smør og hvidløg.

  Gå til opskrift

 • Gazpacho suppe m. fyld

  Gazpacho suppe m. fyld

  Juicen smages til med salt peber, et dryp god olivenolie og evt. lidt sukker. Anret ”suppen” i små glasskåle, og kom en lille skefuld af alle de fint hakkede grøntsager i lige før servering.

  Gå til opskrift

 • Glaseret and med sesamgrønt

  Glaseret and med sesamgrønt

  Skindet på andebrysterne gnides med salt og lægges i et ildfast fad. Brunes i ovnen i 12 minutter ved 225°C. Kog appelsinjuicen ind til det halve og tilsæt chutney. Blend evt. chutneyen før den tilsættes. Hæld fedtet fra anden, hæld glaseringen over og steg færdig i ovnen endnu 10–12 min. Steg baconternene og læg dem til side. Steg kartofler og bønner sammen i lidt olie Drys med sesam og bacontern. Server sammen med andbryst skåret i skiver.

  Gå til opskrift

 • Gratineret kylling

  Gratineret kylling

  Brun kyllingestykkerne i olie i en gryde. Læg dem derefter i et ovnfast fad. Forårsløg skæres i stykker á 2 cm, gul peber skæres i strimler og champignon skæres i mindre stykker. Svits grøntsagerne i det fedtstof som er tilbage i gryden. Hæld grønsagsjuice over, og lad det simre 10-15 min. smag til med salt og peber. Hæld grønsagssaucen over kyllingestykkerne. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200° ca. 1 time, drys med reven ost efter 50 min. Server retten med kogt pasta/ris eller groft brød.

  Gå til opskrift

 • Grillet kylling på spyd m. fersken-salat og Rynkeby Relish

  Grillet kylling på spyd m. fersken-salat og Rynkeby Relish

  Kyllingefileten skæres i strimler og sættes på træspyd (disse sættes i vand inden brug). Friske ferskner skæres i både, og anrettes med hjertesalat og frisk mozarella, som brækkes i stykker. Salaten dryppes med god olivenolie og balsamico lige inden servering. Kyllingen steges på pande eller kan grilles, hvis årstiden tillader det. Servér med Rynkeby Ferskenrelish eller Rynkeby chutney abrikos m/pinjekerner.

  Gå til opskrift

 • Græsk Tomatbrød

  Græsk Tomatbrød

  Gæren udrøres i lunkent vand. Tilsæt tomatjuice og de øvrige ingredienser - hold lidt af hvedemelet tilbage..Dejen æltes grundigt og stilles til hævning i ca. 1 time. Dejen æltes let igennem og formes til 2 runde brød. Efterhæver på plade i ca. 20 min. Bages ved 200oC i ca. 20 min. på næstnederste ovnrille.

  Gå til opskrift

 • Græskarsuppe med kokos

  Græskarsuppe med kokos

  Klargør grøntsagerne og skær dem i grove tern. Bag grøntsagerne med karry og olie i ca. 30 min. ved 150 grader til de er møre. Kog juice og kokosmælk op i gryde. Tilsæt de bagte grøntsager og kog yderligere i 10 min. Blend suppen med en stavblender. Smag evt. med lidt citron saft, salt og peber. Smid en spsk. creme fraiche i suppen og pynt med friske krydderurter.

  Gå til opskrift

 • Grøn salat med orange ris

  Grøn salat med orange ris

  Risene koges i juicen, og stilles til afkøling. Iceberg-salat snittes fint. Broccolien deles i små buketter. Peberfrugten skæres i terninger. Alle ingredienser blandes og overhældes med olie/eddike marinade. Stilles køligt inden servering.

  Gå til opskrift

 • Grøntsagsboller 25 stk.

  Grøntsagsboller 25 stk.

  Gæren udrøres i Naturig grønsagsjuice. Tilsæt surmælksproduktet, æg, olie, salt, grahamsmel og det meste hvedemel. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Hæver 45 min. – lunt og tildækket. Ælt dejen igennem og form til boller, som efterhæver 15 min. tildækket. Pensl med æg og drys evt. med krydderurter. Bages i en forvarmet ovn ved 225° i ca. 15 min.

  Gå til opskrift

 • Grøntsagsflutes

  Grøntsagsflutes

  Gæren udrøres i Rynkeby Grønsagsdrikken. Tilsæt surmælksproduktet, æg, olivenolie, soltørrede tomater, oliven, salt og det meste mel. Ælt dejen godt igennem og tilsæt resten af melet. Hæver 45 min. – lunt og tildækket. Ælt dejen igennem og form 5 flutes, som efterhæver 30 min. tildækket. Pensl med vand og bag i forvarmet ovn ved 225° i ca. 15 min.

  Gå til opskrift

 • Grøntsagssauce

  Grøntsagssauce

  Løg, champignong og grøn peber svitses, Grøntsagsdrik og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca.15 min. og jævn evt en smule.

  Gå til opskrift

 • Gulerods - Appelsinsuppe

  Gulerods - Appelsinsuppe

  Grøntsagerne renses og skæres i tern. Sautér grøntsagerne, læg låg på og lad dem simre 5 min. Kom grøntsagsjuice ved og lad det koge ca. 30 min. (til grøntsagerne er møre). Afkøl suppen og blend denne. Tilsæt 16 søde appelsiner og fløde. Varm forsigtigt suppen igennem, smag til med salt og peber. Drys med fint-hakket kryddergrønt.

  Gå til opskrift

 • Gulerodsfritata - Kartoffel- og gulerodsfritata

  Gulerodsfritata - Kartoffel- og gulerodsfritata

  De revne grøntsager blandes med krydderier, juice og fløde – først herefter kommes de stift piskede æggehvider i. Grøntsagsmassen kommes på en let smurt pande, hvor den ”steger” til det er en sammenhængende tyk pandekage. Den vendes og steger færdig under låg – ca. 35 min. Ved svag varme. Serveres på en tallerken, enten som et mellemmåltid eller som forret, evt. sammen med Rynkeby løg relish.

  Gå til opskrift

 • Gulerodsshots

  Gulerodsshots

  1. Blend alle ingredienser sammen 2. Serveres i små shot-glas eller 1 stort glas 3. Pynt evt. med en halv skive grape.

  Gå til opskrift

 • Halloweenkage

  Halloweenkage

  Bland sukker, mel, bagepulver, natron, kanel vanillesukker og salt sammen. Pisk derefter æg, olie og mælk sammen og bland det i sukker/mel blandingen. Pisk det til en jævn masse. Tilsæt den smeltede hvide chokolade under piskning. Fordel dejen i to ens smurte springforme, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader C i ca. 50 min. Smelt nu smør, mørk chokolade og piskefløde under omrøring ofg for svag varme i en gryde. Straks chokoladen er smeltet sættes det på køl til det stivner. Tag kagerne ud af formene og lad dem afkøle. Den ene kage lægges med den flade bund op på et fad. Smøres med abrikosmarmelade og 1/2 af chokoladecremen. I den anden kage udstikkes et hul i midten af kagen med et glas. Derefter lægges den ovenpå den smurte kage og skæres evt. til då den bliver fin rund (græskarformet). Det afskårne kage blandes med resten af chokoladecremen, og lægges i hullet midt i kagen. Prøv at få det til at ligne en stilk. Nu pyntes kagen med den græskarfarvede glasur.

  Gå til opskrift

 • Hamburgerryg i eksotisk juice

  Hamburgerryg i eksotisk juice

  Læg hamburgerryggen i et ildfast fad. Juicen hældes i fadet ca. halvt op om kødet. Hamburgerryggen bages ved 190o C på nederste rille i ovnen i ca. 45 min. Kartoflerne lægges i et ovnfast fad. Juicen hældes over og kartoflerne krydres. Fordel smørret i små klatter ovenpå og bag kartoflerne i ovnen ca. 35 min. ved 175o C. Lidt af skyen fra hamburgerryggen blandes med farin. Hamburgerryggen tages ud af ovnen, skyen hældes fra og farinblandingen hældes over. Fadet sættes igen i ovnen og kødet grilles til sukkeret karamelliserer. Skyen jævnes med multijævner og smages til med mango chutney. Retten serveres ned ekstra mango chutney og ovnbagte kartofler drysses med persille.

  Gå til opskrift

 • Havregrynskugler

  Havregrynskugler

  Alle de tørre ingredienser blandes sammen. Appelsin-juicen hældes over. Minarine og den hakkede pomeransskal æltes ind i massen. Massen samles og stilles i køleskab i ca. 30 min. Der trilles 45 kugler, som rulles i kokosmel.

  Gå til opskrift

 • Havrepandekager med Rynkeby jordbær blåbærsauce

  Havrepandekager med Rynkeby jordbær blåbærsauce

  Bland havregryn, kærnemælk, Appelsin juice, hvedemel, honning, salt og bagepulver sammen i en skål. Lad det trække mindst 15 min. gerne længere, så havregrynene blødes godt op. Pisk æggene let og bland dem i dejen, (konsistens som en lind grød). Smelt ca. det 1/2 fedtstof, på panden og kom det 1/2 af dejen på panden. Bages ca. 5 min. på hver side, vendes forsigtigt. Når pandekagerne er bagte, serveres de med Rynkeby jordbær/blåbærsovs. Hver pandekage deles i 4 stk.

  Gå til opskrift

 • Havtaske med ananas m. rød peber chutney

  Havtaske med ananas m. rød peber chutney

  Fisken ordnes og skæres i 10 stykker. Chutneyen røres sammen med raspen så den er lidt tykkere. Derefter smøres den ud på oversiden af havtasken, ca. et lag på 1/2 cm. Bages i ovn ved 120oC i ca. 15 minutter, tjek løbende. Flæk agurkerne og tag kødet ud. Skær dem i 1/2 cm tykke skiver Agurkerne vendes med hakket dild, brun farin, citronsaft og skal. Dette skal gøres lige inden servering, ellers bliver agurkerne bløde og kedelige. Kom mandlerne på en bageplade og kom lidt æggehvide på, så de får lidt over det hele. Drys med en god håndfuld salt og vend rundt igen. Bag i ovn ved 180oC i ca. 20 minutter. Rør jævnligt rundt i mandlerne. Når de er sprøde og gyldne, er de færdige. Læg agurksalaten på midten af en tallerken og kom den lune fisk ovenpå. Til sidst drysses der med de salte mandler

  Gå til opskrift

 • Helstegt lammekølle stukket m/ananas med rød peber chutney

  Helstegt lammekølle stukket m/ananas med rød peber chutney

  Lammekøllerne klargøres og der skæres 5-10 lommer i køllen, som fyldes med ananas chutney. Du kan med fordel bruge en engangssprøjtepose til at fylde lommerne. Lommerne kan evt. lukkes med en stegenål. Steges ved 200oC i 1 time og 15 min. 3. Brænd karryen af i olien. Svits æble og annanastern i olien. Tilsæt grøntsagsbouillon og kog sovsen igennem. Kog risene. Kom evt. rød peber i tern og revne rodfrugter i risen sammen med chutney.

  Gå til opskrift

 • Herregårdslagkage

  Herregårdslagkage

  Fløden piskes stiv. Boysenbærsyltetøjet røres forsigtigt i. Denne blanding lægges mellem lagkagebundene. Må gerne trække lidt. Til sidst pyntes lagkagen med flødeskum, og pyntes med syltetøj.

  Gå til opskrift

 • Hindbærdessert

  Hindbærdessert

  Hindbær blendes findelt sammen med saft, kvark og flormelis balndes i.

  Gå til opskrift

 • Hindbærsnegle

  Hindbærsnegle

  Kartoflerne moses eller blendes. Mælken lunes, og gæren røres ud i den. De øvrige ingredienser tilsættes – hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem, dækkes til og hæver et lunt sted i ca. 30 min. Dejen slås ned og rulles ud på et meldrysset bord til ca. 40 x 40 cm. Hindbærmarmeladen smøres på dejen, der rulles sammen som en roulade. Rouladen skæres i 20 stykker à 2 cm. Skiverne lægges på en bageplade og trykkes let. Sneglene pensles med sammenpisket æg og drysses med kokosmel. De efterhæver i ca. 15 min. Hindbærsneglene bages ved 200° C i ca.15 min. på midterste ovnrille. De afkøles på en bagerist.

  Gå til opskrift

 • Hurtig Chutney

  Hurtig Chutney

  Skær æble og figen i fine tern og vend det forsigtigt i chutneyen.

  Gå til opskrift

 • Hurtig grøntsagssuppe

  Hurtig grøntsagssuppe

  Grøntsagerne svitses i olie og grøntsagsdrikken tilsættes. Koges op og jævnes med maizena udrørt i lidt vand. Koges igennem og smages til med salg og peber. Anret med en skefuld græsk yoghurt øverst på suppen.

  Gå til opskrift

 • Hurtig suppe

  Hurtig suppe

  Kog nudlerne i Grønsagsjuice. Hæld suppen op, drys med bacontern, en skefuld creme fraiche 38%, og til sidst drysses med lidt purløg.

  Gå til opskrift

 • Hvidkåls Coleslaw

  Hvidkåls Coleslaw

  Kålen snittes fint. Fersknerne skæres i smalle både. Solsikkekernerne ristes på en tør pande. Rør ceme fraiche og relish sammen og smag til med sukker og salt. Vend kål og ferskner i dressingen og lad det trække mindst 15 min. Drys med solsikkekerner og evt. lidt friskhakket basilikum og server.

  Gå til opskrift

 • Hvidvinsgløgg med orange

  Hvidvinsgløgg med orange

  Kom vand, appelsinjuice, sukker og krydderier i en gryde og kog det ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad det trække lidt, si og gem som ekstrakt. Når drikken laves: Tilsæt hvidvin og portvin til ekstrakten og bring det til kogepunktet. Smag til og server den varme drik med 1⁄2 skive appelsin i glasset.

  Gå til opskrift

 • Hybenkoldskål

  Hybenkoldskål

  Æblerne deles i fire stykker og befries for kerner. Æbler, rød peberfrugt og hubenpuré blendes til en glat masse. Æggeblommer, sukker og vanillesukker piskes sammen med elpisker i ca. 2 min. Æble- og æggemassen blandes og resten af ingredienserne tilsættes. Det hele røres sammen. Koldskålen sættes på køl i en halv time inden servering. Tilbehør Æblerne skrælles og skæres i tern. Makronerne knuses og blandes med æblerne. De hakkede mandler tilsættes blandingen.

  Gå til opskrift

 • Hybenkoldskål m. Økologisk Æble Juice

  Hybenkoldskål m. Økologisk Æble Juice

  Alle ingredienserne undtagen æblebåde blandes sammen. Der smages evt. til med sødemiddel. Æblebådene lægges på bunden af en skål og hybenkoldskålen hældes over.

  Gå til opskrift

 • Hybenpaté

  Hybenpaté

  Rør kødet lindt med salt, tilsæt gulerødder, selleri, løg, hvidløg, peanuts, æg, bulgur, mel og hybenpuré. Rør alt sammen til en lind konsistens. Kommes i en form, bages i vandbad, ved 170 °C (varmluft) ca. 1 time

  Gå til opskrift

 • Hybensuppe

  Hybensuppe

  Varm puré, æblejuice, sukker og vand op til kogepunktet. Rør Multijævner op i koldt vand og tilsæt under omrøring. Kog frugtsuppen op. Serveres med kammerjunkere, ristede brødterninger, tvebakker, corn flakes, flødeskum, kvark, creme fraiche eller en skefuld is.

  Gå til opskrift

 • Hybensuppe med grøntsager

  Hybensuppe med grøntsager

  Frugt og grøntsager renses og skæres i grove stykker. Herefter ristes de i olien til de har taget farve. Karryen tilsættes og ristes med lidt. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele småsimrer i ca. 30 min. Til sidst blendes suppen og smages til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Hybensuppe med tranebærsaft

  Hybensuppe med tranebærsaft

  Varm puré, tranebærsaft, sukker og vand op til kogepunktet. Rør Multijævner op i koldt vand og tilsæt under omrøring. Kog frugtsuppen let. Tilsæt honning.

  Gå til opskrift

 • Hyldeblomstdessert med Capuzzo Sveskeblommer

  Hyldeblomstdessert med Capuzzo Sveskeblommer

  Varm Rynkeby Hyldeblomstsaft og smelt den udblødte husblas heri. Afkøl til stuetemperatur og rør kvarken og kornene fra vanillestangen i. Herefter vendes den stiftpiskede fløde i. Fyld desserten i portionsglas eller en skål. Sæt den i køleskab 3-4 timer til den er stiv. Serveres til el. pyntes med Capuzzo Sveskeblomme.

  Gå til opskrift

 • Hyldeblomstdessert med jordbær

  Hyldeblomstdessert med jordbær

  Gele: Varm Rynkeby Hyldeblomstsaft (Rynkeby Hyldeblomstdrik + vand), og smelt den udblødte husblas heri. Kom hele jordbær eller skiver af jordbær i bunden af en randform/skål/portionsglas og hæld hyldeblomstgeléen over. Stil det koldt, til geléen er stivnet. Fromage: Varm Rynkeby Hyldeblomstssaft (koncentrat) og smelt den udblødte husblas heri. Afkøl til stuetemperatur og rør fromage blanc og kornene fra vanillestangen i. Herefter vendes den stiftpiskede fløde i. Fyld desserten i en randform/skål/portionsglas ovenpå den stivnede gelé/jordbær. Sæt den i køleskab 3-4 timer til den er stiv. Vend desserten ud ved servering.

  Gå til opskrift

 • Hyldeblomstdrik med jordbær

  Hyldeblomstdrik med jordbær

  Jordbær blendes. Banan og hyldeblomstsaft tilsættes og blendes med. Tilsæt vand og hæld op i et glas.

  Gå til opskrift

 • Hyldeblomstfromage m/jordbær-blåbærsauce

  Hyldeblomstfromage m/jordbær-blåbærsauce

  Læg husblas i blød 5 min. i koldt vand. Rør ylette, kvark, vanillekorn og saft sammen. Smelt husblas i gryde eller i mikroovn og hæld den afkølede husblas i en tynd stråle i cremen. Piskfløden til flødeskum og vend den i cremen. Fordel fromagen i portionsskåle eller i en stor skål. Smag evt. til med sødestof. Stil herefter fromagen i køleskabet i 2 timer til den er stivnet. Server jordbær/blåbærsaucen til eller hæld den over.

  Gå til opskrift

 • Hyldeblomstkage

  Hyldeblomstkage

  1.Pisk æg og sukker luftigt og pisk vanillen i 2. Tilsæt olien, kvarken og saften 3. Bland bagepulver og sødemiddel i melet og vend det i dejen 4. Kom dejen i en springform 23 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 170oC i ca. 30 min. 5. Lad kagen svale lidt, inden den tages ud af formen. 6. Fordel glasuren på kagen og drys evt. med reven citronskal.

  Gå til opskrift

 • Hyldeblomstkoldskål m/jordbær og nøddeknas

  Hyldeblomstkoldskål m/jordbær og nøddeknas

  Bland saft, kærnemælk og æblejuice. Tilsæt hele jordbær. Rist havregryn og groft hakkede nødder på panden eller i ovn og tilsæt sødemiddel. Køl af og server til koldskålen

  Gå til opskrift

 • Hyldeblomstmousse

  Hyldeblomstmousse

  Varm Rynkeby Hyldeblomstdrik (koncentrat) og smelt den udblødte husblas heri. Afkøl til stuetemperatur og rør fromage blanc og kornene fra vanillestangen i. Herefter vendes den stiftpiskede fløde i. Fyld desserten i portionsglas eller en skål. Sæt den i køleskab 3-4 timer til den er stiv. Pynt i sæsonen med lidt hyldeblomster og/eller citronmelisse

  Gå til opskrift

 • Hyldebærpocheret fersken

  Hyldebærpocheret fersken

  Skræl fersknerne og kom dem i en gryde. Hæld hyldebærsaft og vand over, så fersknerne er dækket. Fersknerne skal småsimre i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Herefter tages de op og kommes tilbage i lagen, når den er afkølet. Stilles koldt natten over.

  Gå til opskrift

 • Hyldebærsuppe

  Hyldebærsuppe

  Rynkeby Sød Hyldebærsaft, vand, sukker og jævner, som er udrørt i vand, opvarmes til kogepunktet, og koger let under omrøring. Smag evt. suppen til med en smule citronsaft.

  Gå til opskrift

 • Indbagt kyllingebryst med ananas med rød peber chutney

  Indbagt kyllingebryst med ananas med rød peber chutney

  Butterdejen deles i 10 stk. Læg et stykke kyllingebryst på hver og drys med salt og peber. Smør hvert stykke med 50 g chutney.Luk butterdejen om stykkerne. Dog med en lille åbning foroven. Bages i ca. 30-40 min. ved 180/200oC.

  Gå til opskrift

 • Indbagt svinemørbrad med burger relish

  Indbagt svinemørbrad med burger relish

  Mariner mørbraden i grønsagsdrik og hvidløg natten over i køleskabet. Brun den og krydr med salt og peber. Rør det hakkede kød sejt med salt, tilsæt æg, relish, mel samt havregryn og rør det godt sammen. Krydr med peber. Læg butterdejen på bagepapir og fordel farsen ovenpå i samme så længde som mørbraden. Læg mørbraden ovenpå og pak dejen omkring den, så den er godt lukket. Lægges med sammenføjningen nedad og bages ved 180°C i ca. 45 min. Skær den i skiver og server med ekstra relish, salat og kartofler.

  Gå til opskrift

 • Indbagt æbledessert og Capuzzo Sveskeblommer

  Indbagt æbledessert og Capuzzo Sveskeblommer

  Fyld 10 små ildfaste skåle med 1/3 æbledessert, herefter sveskeblommer, solbærmarmelade, rom og kanel, fyld op til kanten med æbledessert. Skær den halvfrosne butterdej i samme form som skålen. Placer dejen på toppen af desserten, smør med æggeblomme og drys med rørsukker. Bages straks mens butterdejen stadig er halvfrossen, i forvarmet ovn ved 180° C i ca. 15 min. til butterdejen er gylden. Serveres med vanilleis på toppen, pynt med mynte.

  Gå til opskrift

 • Ingefær-kalkungryde med karrysauce

  Ingefær-kalkungryde med karrysauce

  Svits kødet i olien til det skifter farve. Tilsæt karry, kanel og ingefær og svits endnu 1 min. Tilsæt porrer og sauter under omrøring i 3 min. Rør grøntsagsjuice, vand, sojasauce, citronsaft og Mango Chutney i. Rør multijævner ud i fløden og jævn saucen. Kog igennem.

  Gå til opskrift

 • Ingrid Maries Stegte Sild

  Ingrid Maries Stegte Sild

  Rens fileterne for finner og ben. Fold dem på den ”brede led” med en skefuld æblegrød blandet med tørrede tranebær. Fastgør fileterne med tandstikker, så de ikke åbner sig. Vend sildefileterne i rugmel og steg dem i smør, ca. 4 min. på hver side, så de bliver let brune. Kog saft af en lime, eddike, vineddike, appelsinjuice, sukker og kanel, til en varm lage og hæld den over sildefileterne. Lad dem trække min. en dag. Fjern kernehuset fra Ingrid Marie æblet, skær det i tynde skiver, og tør dem i ovnen ved ca. 150 °C. Pynt med limeskal, kanel og rødløg og servér med groft rugbrød.

  Gå til opskrift

 • Is Fantasi

  Is Fantasi

  Sukkerlage: Sukker og vand blandes og koges op. Sprøde ananas: 1. Ananasskrællen skæres af 2. Ananassen skæres i skiver på pålægsmaskine (2 -3 mm tynde skiver) 3. Ananas skiverne lægges i sukkerlagen og trækker ca. ½ time 4. Ananasskiverne lægges på bagepapir og bages i ovnen ved 180 grader i ca.10-15 min til de er gyldne og sprøde 5. Isen kugles op og lægges mellem de sprøde ananasskiver

  Gå til opskrift

 • Is med Abrikospuré

  Is med Abrikospuré

  Purè og vand blandes og smages til med sukker. Kommes i en form og sættes i fryseren. Der røres i isen af og til, så der ikke dannes krystaller. Når isen er halvfrossen, vendes de stiftpiskede æggehvider og den stiftpiskede fløde forsigtigt i. Isen fryses nu videre til der stivfrossen.

  Gå til opskrift

 • Isroulade

  Isroulade

  Sødemiddel, kartoffelmel, mel, bagepulver, sukker, kakao og kanel blandes i en skål. Æggene piskes godt sammen i en anden skål med en håndmikser. Æggene hældes over melblandingen, og det hele vendes sammen. Dejen hældes på en bageplade med bagepapir (30 x 38 cm). Dejen smøres ud. Rouladen bages midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 min. på midterste ovnrille. Rouladen afkøles på en bagerist med et fugtigt klæde over. Fyld: Abrikosmarmeladen smøres på rouladen. Isen skæres i tynde skiver og lægges på bunden. Rouladen rulles sammen fra den brede side og lægges med sammenføjningen nederst. Rouladen pakkes ind i bagepapiret og lægges i fryseren i mindst 3 timer.

  Gå til opskrift

 • Italiensk Skinke Sandwich

  Italiensk Skinke Sandwich

  1. Halver Ciabattaboller 2. Smør smørret tyndt på over- og underboller 3. Læg 1 skive skinke på hver underbolle efterfulgt af RynkebyFersken m. Basilikum Relish 4. Skær Mozzarella i 30 skiver 5. Fordel herefter 3 skiver Mozzarella ovenpå 6. Afslut evt. med 2-3 blade frisk basilikum 7. Læg Ciabattaboller sammen og server.

  Gå til opskrift

 • Italiensk suppe m. grøntsagsjuice

  Italiensk suppe m. grøntsagsjuice

  Skær bladsellerien i tynde skiver og hak løgene groft. Svits begge dele i olie eller smør. Tilsæt Grønsagsjuice samt krydderier. Lad suppen koge ganske småt under låg i ca. 10 min. Tilsæt ærterne eller de kogte bønner ca. 5 min. før suppen skal serveres. Tilbehør persilledrys og grove flutes.

  Gå til opskrift

 • Italienske svesker med fynsk fyld

  Italienske svesker med fynsk fyld

  Flæk sveskerne halvt igennem og udsten dem. Blend lage fra svesker, Danablue, flødeost og piskefløde blendes i en foodprocessor. Smag evt. til med cognac. Ostecremen skal have en tyk konsistens. Kom ostecremen i en sprøjtepose og fyld sveskerne. Læg dem på køl og lad dem hærde i minimum 1 time.

  Gå til opskrift

 • Jordbær-rabarbermousse

  Jordbær-rabarbermousse

  Rabarberne (i stykker á ca. 1 cm) koges i vandet i 5-10 min. og moses. Sødemiddel tilsættes, og blandingen afkøles. Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 5 min. Jordbærgrøden røres godt med vanillesukker, og rabarberne blandes i. Husblassen knuges fri for vand og smeltes i vandbad eller mikrobølgeovn. Den hældes i jordbær-rabarbergrøden, mens der røres. Æggehviderne piskes stive. Piskefløden piskes til flødeskum. Når jordbærgrøden begynder at stivne, vendes flødeskum og æggehvider i.

  Gå til opskrift

 • Jordbærdrøm

  Jordbærdrøm

  Hæld juicen i blenderen. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend.

  Gå til opskrift

 • Juicerand med tunsalat

  Juicerand med tunsalat

  Gelerand: Husblassen lægges i blød i 5 min. i koldt vand, smeltes derefter i vandbad. Æble/appelsin/gulerodsjuice tilsættes. Blegselleri i stykker fordeles i randformen, og juicen hældes over. Randen stilles koldt. Tunsalat: Tun, ananas og peberfrugt blandes, dressingen røres sammen, smages til, og vendes i tunblandingen.

  Gå til opskrift

 • Jule Saltimbocca

  Jule Saltimbocca

  Bank kalkunschnitzlerne ekstra flade og læg en skive skinke pa hver. Fordel syltetøj og persille pa den ene halvdel af hver schnitzel og fold den anden halvdel hen over så kødet lukker sig omkring fyldet. Hold den lukket med en kødnål og krydr med salt og peber. Brun kødet på begge sider i olie ved god varme. Tilsæt portvin samt juice og steg i 6-8 min. afhængig af kødets tykkelse. Vend dem jævnligt i skyen. Kog evt. skyen en anelse ind og smag til. Rist hasselnødderne på en tør pande og gnid skallen af i et viskestykke. Hak dem groft. Sauter rødløg og nødder i olie til løgene er møre, men uden at de tager farve. Tilsæt Boysenbær eller Brombær syltetøj og varm kompotten godt igennem. Smag til med eddike, salt og peber og drys med persille. Server kompotten til kødet sammen med stegesky.

  Gå til opskrift

 • Julelapper

  Julelapper

  Pisk æg, vanillesukker og sukker sammen. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Steges på panden i lidt fedtstof. Servér med flødeskum, creme fraiche, softice, marmelade eller syltetøj.

  Gå til opskrift

 • Julepandekager med hyldeblomst

  Julepandekager med hyldeblomst

  Hvedemelet blandes med krydderierne, dette piskes godt sammen med æggene. Sødmælk og hyldeblomstdrik piskes ind i dejen. Dejen hviler i 30 min. hvorefter pandekagerne bages. Hold dem varme. Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær pærerne i små terninger. Smelt forsigtigt honningen på panden og vend pære-stykkerne i, lad dem simre til pærerne bliver tilpas møre. Anret pærerne midt på pandekagerne og fold sammen til en lille pose, bind en flækket vanillestang omkring. Anret på en tallerken med isen og pynt.

  Gå til opskrift

 • Julevin

  Julevin

  Rør æblejuice, Friskpresset appelsinjuice og melis til melis er opløst. Tilsæt krydderier. Kog det hele under låg i 10 min. Afkøl med krydderierne og filtrér gennem et kaffefilter. Tilsæt cognac før serveringen. Server Julevinen i høje glas evt. med tørrede skiver af æbler.

  Gå til opskrift

 • Kakaokage med kirsebær

  Kakaokage med kirsebær

  Æggene deles, og æggeblommerne piskes hvide med sukkeret. Mel, sødemiddel, kakao, bagepulver og vanille­sukker blandes og sigtes i æggemassen. Margarine og mælk tilsættes, og dejen piskes godt. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst. Dejen hældes i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Kirsebærgrøden fordeles i dejen. Kagen bages ved 200° C i ca. 40 min. på næstnederste ovnrille.

  Gå til opskrift

 • Kalkun tournedos med kirsebærsauce, grønne bønner og vilde ris

  Kalkun tournedos med kirsebærsauce, grønne bønner og vilde ris

  Kalkun tournedos steges lige før servering i en blanding af olie og smør, drysses med salt og peber. (Beregn trækketid, så kødet når at sætte sig). Holdes varm. Sauter løgene i olie, tilsæt eddike, og lad det koge ind. Herefter tilsættes Rynkeby kirsebærsaft, kyllingefond, Rynkeby Grønsagsjuice, Rynkeby 16 Søde Appelsiner, samt reven citronskal. Dette koges let op, Rynkeby Kirsebærsauce tilsættes, og gives atter et hurtigt opkog. Peberfrugter i tern tilsættes, og til sidst monteres saucen med det kolde smør. Hertil serveres friske (kogte) grønne bønner, vilde ris samt en rå salat. Rå salat: Iceberg / Rucola / Bladselleri / Friske kirsebær / ristede mandelflager. Dressing: Hindbærvineddike / Olivenolie.

  Gå til opskrift

 • Kalkunbryst i spicy blommesauce

  Kalkunbryst i spicy blommesauce

  Brun kalkunbrystet i olie på alle sider og krydr med salt, peber, ingefær og chili. Tilsæt stjerneanis, sirup, eddike, soja, juice og blommegrød og lad det simre under låg i 30 min. Tag kødet op og hold det varmt. Kog saucen ind til konsistensen er tyk. Skær kødet i skiver og hæld saucen over. Server med ris samt salat med ærteskud.

  Gå til opskrift

 • Kalkungryde med Ananas Passion

  Kalkungryde med Ananas Passion

  Kalkunkødet skæres i tern og brunes i olie. Karry tilsættes og brunes med. Melet tilsættes kødet og det afbages. Gulerod og bambus skæres i tern og brunes af og tilsættes kødet. Vand, mælk, grød og hønsebouillon tilsættes. Retten småsimrer i ca. 45 min. Kød og grøntsager tages op. Saucen blendes og smages til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Kalkunruller med Rynkeby Mango Chutney

  Kalkunruller med Rynkeby Mango Chutney

  Kalkunschnitzlerne trykkes let ud. 50 g mangochutney smøres på hver skive og de rulles sammen og fæstnes med en kødnål. Varm olie og brænd karryen af. Brun rullerne. Grøntsagerne svitses i en stegegryde, rullerne lægges ved. Panden koges af med hvidvin – koger ind til det halve. Kyllingefond og evt. ekstra Rynkeby Mango Chutney kommes i. Hældes over rullerne som skal simre 25-30 min. Rullerne tages op Multijævner røres ud i lidt koldt vand og saucen jævnes. Smages til med salt og peber

  Gå til opskrift

 • Kalkunsandwich m/chutney

  Kalkunsandwich m/chutney

  1. Bland Chutney med 1 dl. A38 2. Flæk bollerne og smør chutney dressingen på under- og overbolle 3. Bland 3/4 dl. A38 med citronsaft og karry 4. Vend det med kål og æblebåde 5. fordel fyldet på underbollerne. Læg 2 skiver kalkun ovenpå og luk med låget.

  Gå til opskrift

 • Kalv i løgrelish

  Kalv i løgrelish

  Mariner kødet i 10 timer. Tør lagen af kødet, anvend til sauce. Krydr med salt og peber og steg ca. 45 min. ved 180ºC. Lad trække 20 min. inden udskæring. Kog marinaden op med fond og jævn. Beregn 1–1,5 dl pr. person.

  Gå til opskrift

 • Kalveragout

  Kalveragout

  Skær kalvekødet ud i firkanter og brun det i olie. Tilsæt løg og hvidløg og svits dem indtil de er gyldne. Tilsæt æblejuice og lad det koge ca. 20 min. Tilsæt tomatjuice, porrer (med det grønne), timian og kalvefond. Lad det snurre under låg i ca. 1 time. De sidste 20 min. skal gulerødderne i ca. 2-3 cm tykke stykker simre med. Jævn evt. med lidt Multijævner og smag til med salt og peber. Servér med løse ris (evt. kogt i appelsinjuice) eller en god kartoffelmos.

  Gå til opskrift

 • Kanel og Fersken kringle

  Kanel og Fersken kringle

  Bland mel og bagepulver, skær smør i og bland let. Bland mælk og pisket æg i til en homogen dej. Rul ud i ca. 0,5 cm tykkelse og læg fyldet i midten. Drys med kanelsukker. Fold dejsiderne ind, pensl med pisket æg og drys med groft sukker. Bag ved 180ºC i 25–30 min.

  Gå til opskrift

 • Kanelkage

  Kanelkage

  Rør margarine og sukker hvidt. Tilsæt æggene et af gangen. Rør æbledesserten i. Tilsæt gradvist mel, bagepulver, natron, salt, kanel og vaniljesukker. Vend til sidst rosinerne i og kom dejen i 2 smurte springforme. Bages ved 170°C i ca. 1 time. Pynt kagen med perlesukker.

  Gå til opskrift

 • Karamelliseret Kalveæbleflæsk

  Karamelliseret Kalveæbleflæsk

  Skær halvdelen af kalvebacon i tynde skiver, og steg det sprødt på en pande eller i ovn. Skær den anden halvdel i tern på 1⁄2 x 1⁄2 cm, og steg disse brune og sprøde i smør. Skær æblerne i grove tern med skrællen på. Smelt rørsukker i en gryde ved lav varme, til det bliver en lys karamel. Tilsæt Rynkeby Æblejuice lidt efter lidt. Kog karamellen ind til en tyk sirup og tilsæt æbletern, som glaseres. Tilsæt dernæst æblegrøden og de stegte tern af kalvebacon. Smag til med salt og peber og servér varm. Ved anretningen drysses med ristede pinjekerner og de sprøde skiver af kalvebacon stikkes i æbleflæsken, så de stritter lige op i luften

  Gå til opskrift

 • Karrygryde

  Karrygryde

  Brun kødet ved kraftig varme. Tilsæt karry samt løg og brun endnu et kort øjeblik. Kom tomater, juice og marmelade ved og lad det simre under låg i 30 min. Tilsæt æbler og rosiner og kog endnu 10 min. Smag til med salt og peber, drys med mandler og server med ris.

  Gå til opskrift

 • Karrygryde med Ananas Passionsgrød

  Karrygryde med Ananas Passionsgrød

  Svits karry i olien. Tilsæt kødet og brun det i karryblandingen. Tilsæt Grønsagsjuice, grød og fløden. Lad retten simre i ca. ½ time til kødet er mørt. Tilsæt peberfrugten. Jævn evt. retten med Rynkeby Multijævner og smag til med salt/peber. Servér karrygryden med vilde ris, pasta el. ovnbagte kartofler og rodfrugter.

  Gå til opskrift

 • Karrygryde med æblemos

  Karrygryde med æblemos

  Svits karry i olien. Tilsæt kødet og brun det i karryblandingen.Tilsæt Grøntsagsdrik, Æblegrød og fløden. Lad retten simre i ca. ½ time til kødet er mørt og jævn evt. multijævner. Smag til med salt/peber. .

  Gå til opskrift

 • Kartoffel-Pizzasnitter m/ost og løg relish

  Kartoffel-Pizzasnitter m/ost og løg relish

  Skræl kartoflerne og riv groft. Krydr med salt og peber. Kom olie på panden. Læg halvdelen af kartoflerne på panden og tryk dem fast. Fordel Relish på kartoflerne, og læg resten af kartoflerne på. Tryk pizzaen fast. Steg ca. 7-8 min. til de er gyldne. Vend ved hjælp af låg, og steg færdig. Tilsæt evt. lidt mere olie. Drys med ost og gratiner. Server med dansk landskinke.

  Gå til opskrift

 • Kartoffelfad med grøntsagsjuice

  Kartoffelfad med grøntsagsjuice

  Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med løg, salt og peber i et smurt ovnfast fad, hæld grøntsagsjuice ved. Dæk fadet med låg/folie og sæt det midt i ovnen 1 time ved 200°C. Fjern låg/folie de sidste 20 min.

  Gå til opskrift

 • Katrines Sveskeblommekage

  Katrines Sveskeblommekage

  Fløde, sukker og æggeblommer piskes som til is. Revet skal/saft af citroner, vanille samt knuste tvebakker tilsættes. Capuzzo sveskeblommer udstenes og de ristede mandler kommes i. Lægges i en (let) smurt tærteform, hvor æggemassen hældes over. Bages i ovnen ved ca. 180°C til massen er koaguleret.

  Gå til opskrift

 • Kejserinderis med kirsebærsovs

  Kejserinderis med kirsebærsovs

  Risene skylles grundigt i varmt vand. De skyllede ris og vandet koges op. Mælk og den flækkede vanillestang tilsættes. Det hele koger svagt under låg i 20 min. Rør indimellem. Sluk for varmen og lad gryden stå med låg på det slukkede blus yderligere 10 min. Tilsæt salt. Grøden hældes i et fad og stilles til hurtig afkøling tildækket. Kirsebærsovsen varmes og tilsættes den udblødte husblas. Kirsebærsovsen fyldes i bunden af protionscocotter og sættes til afkøling. Husblas lægges i blød i rigeligt vand (½ time). Vanillekorn, æggeblommer og florsukker piskes sammen til en tyk masse. Den afkølede risengrød røres godt ud i æggemassen. Pisk fløden til let skum. Den udblødte husblas vrides for vand og smeltes med 1 spsk. flødeskum. Den varme smeltede husblas hældes langsomt i rismassen under omrøring. Tilsæt straks halvdelen af den piskede fløde, medens der røres rundt. Til sidst vendes det resterende flødeskum i blandingen. Blandingen fyldes i de fyldte forme og stilles herefter til afkøling. Serveres sammen med lidt frugt.

  Gå til opskrift

 • Kirsebær Æblecrumble bagt med mandler

  Kirsebær Æblecrumble bagt med mandler

  Bland æbledessert og kirsebærsauce og kom det i et ovnfast fad eller 10 ovnfaste portionsskåle. Bland hvedemel og sukker og smuldr smørret i. Bland med mandelflager og kom den hen over frugten. Sæt fadet/skålene i ovnen ved 200º C i ca. 20 min. til crumblen er sprød og gylden.

  Gå til opskrift

 • Kirsebærdessert

  Kirsebærdessert

  Markronerne knuses, sherry hældes over. Yoghurt røres med flormelis og limeskal. Fløden piskes stiv og blandes med yoghurt. Kirsebærsaucen lægges lagvis med makroner og yoghurtfløden i en skål eller 10 portionsglas. Der afsluttes med et lag yoghurtfløde, og pyntes med kirsebær.

  Gå til opskrift

 • Kirsebærgelé

  Kirsebærgelé

  Husblas udblødes i koldt vand og smeltes. Rør den smeltede husblas i kirsebærsaucen og fordel den i glas. Stil dem på køl i 3-4 timer.

  Gå til opskrift

 • Kirsebærrand

  Kirsebærrand

  Husblas udblødes i koldt vand og smeltes. Tilsættes kirsebærsaucen. Randen stilles koldt 3-4 timer. Serveres med is eller råcreme.

  Gå til opskrift

 • Kokos Risdessert med Ananas Passionsgrød

  Kokos Risdessert med Ananas Passionsgrød

  Kog ris og mælk ved svag varme under låg i ca. 40 min., rør af og til. Smag til med salt. Grøden afkøles. Rist kokosmel gyldent og lad det køle af. Pisk fløden til en let skum. Hak chokoladen. Vend det hele sammen. (Gem lidt kokos og chokolade til pynt.) Serveres med Rynkeby Ananas Passionsgrød

  Gå til opskrift

 • Kold frugtcreme

  Kold frugtcreme

  Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig masse, tilsæt frugtpuré og vend creme fraichen i. Tips! Smag evt. til med vanille, hakkede nødder eller evt. knuste makroner og pertvin/sherry. Servèr til is el. frugt. Evt. på frugtgrød, som en nem dessert.

  Gå til opskrift

 • Koteletter i fad med fersken og basilikum relish

  Koteletter i fad med fersken og basilikum relish

  500 g relish og juice blandes og hældes over koteletterne. Lad dem trække natten over i køleskabet.Brun koteletterne og læg dem i et ovnfast fad sammen med resten af relishen samt ananas og tomat. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 15 min. Smag til med salt og peber, drys med persille og server med ris.

  Gå til opskrift

 • Krummpie - tærte

  Krummpie - tærte

  Grøden hældes i en smurt tærteform. De øvrige ingredienser smuldres grynet, og drysses over grøden. Bages midt i ovnen ved 225 grader C i ca. 20 min. Serveres med kold flødeskum eller creme fraiche.

  Gå til opskrift

 • Kryddersild med æblefyld

  Kryddersild med æblefyld

  Pisk creme fraiche luftigt og vend forsigtigt æblegrøden i. Riv skallen af citronen i cremen og smag til med citronsaft, salt og peber. Kom cremen i en sprøjtepose med spids tyl. Fold kryddersilden som en ring. Fyld hulrummet med creme og pynt med en skive tørret æble og brøndkarse. Anret silden på æblebund.

  Gå til opskrift

 • Krydret Majsklatkage m/sprøde risflager og Rynkeby Hot Chutney

  Krydret Majsklatkage m/sprøde risflager og Rynkeby Hot Chutney

  Rør mel, vand, æg og chutney til en dej. Tilsæt rejer, finthakket løg, løse majs, bønner skåret i mindre stykker. Pisk æggehviderne stive og vend i dejen. Steg gyldne og sprøde i olien, lad dem dryppe af på fedtsugende papir og servér med limebåde og frisk koriander eller persille. NB: Dejen må gerne hvile i 30 min, inden der blandes pisket æggehvide i.

  Gå til opskrift

 • Krydret rødbedekompot med æbler

  Krydret rødbedekompot med æbler

  Rødbeder og ingefær skrælles og rives groft. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud. Alle ingredienserne, bortset fra æblebåde og æblegrød, blandes i en gryde og koger i ca. 20 min. Æblebådene tilsættes, og retten koger videre i ca. 20 min., til det er meget mørt. Vanillestangen tages op.

  Gå til opskrift

 • Kylling i abrikosgrød

  Kylling i abrikosgrød

  Skræl og riv ingefær. Hak løg og hvidløg fint. Skær pastinak og gulerod i tern, og porre i ringe. Kom juice, abrikosgrød, tomat ketchup, ingefær og hvidløg i en skål. Ingredienserne røres rundt og smages til med salt og peber. Kom grøntsagerne i. Kyllingen skæres i mindre stykker og kommes i et ildfast fad. Hæld saucen over kyllingerne. Retten bages i ovnen i 30-35 min. ved 180oC (varm luft)

  Gå til opskrift

 • Kylling i abrikossauce

  Kylling i abrikossauce

  Kyllingebrystfileterne lægges i et smurt ovnfast fad eller gastronom. Marinaden blandes sammen og hældes over kyllingebrystfilerne. Trækker til næste dag. Tilberedes i ovn ved 175oC i ca. 20 min.

  Gå til opskrift

 • Kylling i æblejuice

  Kylling i æblejuice

  Kyllingen parteres i mindre stykker og brunes godt på alle sider i en gryde. Krydr med salt og paprika. Æblet rives groft og drysses over sammen med hakket løg. Hæld æblejuice og fløde ved og lad retten simre under låg i ca. 50 min.Drys med finthakket persille. Serveres med ris og grønt salat.

  Gå til opskrift

 • Kylling m. sveske og appelsinsauce

  Kylling m. sveske og appelsinsauce

  Svits Capuzzo Sveskeblommer, pinjekerner, røget bacon og appelsin på panden i olien. Hæld portvin over, lad det simre i 2 min. Fyld blandingen i en lomme, som skæres i hvert kyllingebryst og luk med en kødnål. Brun og grydesteg i ca. 20-25min. Anret på et fad, pynt med appelsinskiver og hele Capuzzo Sveskeblommer. Gem stegesky til sauce. Si stegeskyen, tilsæt Rynkeby Appelsinjuice, koges igennem. Jævn med Rynkeby Multijævner. Smag til med salt og peber, afrund evt. smagen med ½ dl kaffefløde. Serveres straks, pynt med et par strimler appelsinskræl.

  Gå til opskrift

 • Kylling og appelsinsalat med chutney

  Kylling og appelsinsalat med chutney

  Kog kyllingefileterne møre i grøntsagsdrikken i ca. 15 min. og sæt dem til afkøling. Skær kyllingekødet i tern. Chutney, citronsaft, creme fraiche og syrnet fløde røres sammen med salt og peber. Bladselleri skylles og skæres i små terninger. Guleroden skrælles og rives groft eller strimles. Forårsløg skylles og snittes. Bladselleri skylles og skæres i små tern. Grøntsagerne og kyllingen vendes i dressingen. Trækker 1 time i køleskab.

  Gå til opskrift

 • Kyllingefrikadeller

  Kyllingefrikadeller

  Rør kødet sejt med salt. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen. Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30 min. Frikadellerne formes med ske og steges på en pande i olie eller smør ca. 5 min. på hver side ved middelvarme. Løgringe bages i ovn ved 170oC i 15 min. og serveres til frikadellerne.

  Gå til opskrift

 • Kyllingekotelet med burger relish

  Kyllingekotelet med burger relish

  Skær en lille lomme ind i siden af kyllingefileterne. Fyld ca. 1 spsk. relish i lommen på hver filet og luk med en kødnål eller tandstik. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og dyp dem i de sammenpiskede æg. Drys med rasp. Brun fileterne i lidt olie på en pande. Steg dem færdige i ovnen ved 170°C i ca. 25 min. Kog risene som anvist. Bring fløde, fond og 250 g relish i kog og lad det simre til saucen er jævn. Smag til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Kyllingesalat med melon

  Kyllingesalat med melon

  Kyllingebryst dampes (ca. 20 min.) i Pinard hvidvin tilsat salt, sagte kogning. Afkøl kyllingebrystet i lagen. Kog risene i Grønsagsjuice tilsat salt (kogning ca. 20 min.) Rør i risene medens de afkøles. Bland mayonnaise og flødeskum ganske let, smag til med citronsaft og Rynkeby Mango Chutney. Skræl og udkern melonen. Skær kyllingebrystet i pæne skiver, og anret dem stribevis med de løse ris og tynde skiver melon. Pynt med lidt af dressingen, mango chutney, valnøddekerner og brøndkarse. Resten af dressingen serveres i en skål.

  Gå til opskrift

 • Kæmperejer

  Kæmperejer

  Mariner pillede rejer i relish i mindst 4 timer, gerne natten over. Steg dem i olie til de er røde. Anret med både af citron eller lime på skåret salat.

  Gå til opskrift

 • Kærnemælkshorn m. hindbærmakronfyld

  Kærnemælkshorn m. hindbærmakronfyld

  Mørdejen æltes hurtigt sammen og stilles koldt ca. 1 time. Dejen rulles ud i 4 cirkler, som hver deles til 8 trekanter. Herpå lægges 1 stor tsk. Rynkeby hindbærmarmelade samt 1 knust makron. Rulles sammen fra den brede ende, sættes på bageplade med "snippen"nedad, pensles med æg og drysses med sukker og nøddeflager. Bages ved 225 grader C. ca 10-15 minutter. Pynt: Thesukker og nøddeflager.

  Gå til opskrift

 • Kødboller i tomatsauce

  Kødboller i tomatsauce

  Løgene pilles og skæres i små tern eller blendes. Frø og mellemvægge fjernes på chilien, hvorefter den skæres i meget små stykker. Hvidløgene presses, og persille hakkes fint. Alle ingredienserne til farsen røres sammen. Farsen formes til små boller, der koges i vand tilsat salt. Bollerne tages op af vandet, når de er gennemkogte. Sauce: Løget pilles og skæres i små tern. Peberfrugterne skæres i strimler. Olien varmes op, og løgene svitses i et par min., uden at de skifter farve. Hakkede tomater og Naturig grøntsagsjuice tilsættes, og saucen koger igennem i ca. 10 min. Peberfrugter tilsættes og koger med de sidste 5 min. Smages til med salt og peber og jævnes evt. Kødbollerne varmes igennem i tomatsaucen

  Gå til opskrift

 • Lagkagesnitter med Blandet Skovbær marmelade

  Lagkagesnitter med Blandet Skovbær marmelade

  Pisk æg og sukker let og luftigt. Smelt margarinen og pisk den i, når den er afkølet. Tilsæt vanillesukker. Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken. Læg bagepapir i en brandepande på ca. 38 x 28 cm og bred dejen ud heri. Bag kagen på næstnederste rille ved 200° C ca. 12 - 14 min. Tag den ud og løsn den fra papiret. Flæk den i 2 dele (gøres lettest ved at trække en sytråd igennem), smør Blandet Skovbær marmelade på den ene halvdel. Læg den anden halvdel over. Rør flormelis sammen med vand til en passende konsistens og smør glasuren på kagen. Drys med krymmel el. chokolade og skær i passende stykker.

  Gå til opskrift

 • Laks med Rynkeby Mango Chutney i grovbolle

  Laks med Rynkeby Mango Chutney i grovbolle

  Skær bollen halvt igennem og fyld den med grøn salat, laks og Rynkeby Mango Chutney (sur/sød).

  Gå til opskrift

 • Lakseroulade med Ananas Passionsgrød

  Lakseroulade med Ananas Passionsgrød

  Butterdejspladerne rulles sammen til to aflange plader. græsk yoghurt, ananas/passionsgrød og chili røres sammen og fordeles på pladerne. Laksen fordeles ovenpå cremen. Butterdejen rulles rundt om laksen. Rouladen pensles med æg og bages herefter i ca. 30 min. ved 200 grader.

  Gå til opskrift

 • Laksesteaks med urter

  Laksesteaks med urter

  Smør et ovnfast fad med smør. Læg laksestykkernei, drys med salt og peber. Grøntsager og æbler skrælles og rives. Stuv grøntsagerne og æble i smør, tilsæt Rynkeby æblejuice, sukker og salt. Hæld blandingen over laksen. Sæt fadet i en 180 grader C varm ovn 20-30 minutter. Server fisken sammen med saucen. Sauce: Lad fløden og yoghurt naturel dryppe af et par timer i et kaffefilter. Tilsæt Dijon sennep, hakket dild, olie, salt og peber. Stil saucen køligt i ca. 1/2 time før serveringen.

  Gå til opskrift

 • Landskronatærte

  Landskronatærte

  Almindelig rørt dej. Tag 1/4 del fra til flet. Rul resten af dejen ud og læg den i en tærteform. Fordel Rfynkeby Æbledesseert over bunden, rul resten af dejen ud, skær den i strimler og flet over tærten. Bages ved ca. 160 grader C ca. 45 min. Tærten kan også bruges som dessert. Server lun med flødeskum, cremefraiche el. lign.

  Gå til opskrift

 • Lasagne med grøntsagsdrik

  Lasagne med grøntsagsdrik

  Svits løg og kød i olien. Tilsæt Grøntsagsdrik og krydderier. Lad saucen simre i 15 min. Smag til med salt og peber. Smør fadet med lidt olie, start med et lag lasagneplader, derefter kødsauce, spinat og osteblanding. Gentag dette og slut af med et lag ostesauce. Drys parmesanosten over og bag lasagnen ved 200°C. i 45 - 60 min.

  Gå til opskrift

 • LUKSUS Hybensuppe med hvidvin

  LUKSUS Hybensuppe med hvidvin

  Varm puré, hvidvin, sukker, vanille og vand op til kogepunktet. Rør Multijævner op i koldt vand og tilsæt under omrøring. Kog frugtsuppen let.

  Gå til opskrift

 • Lun Kirsebærkage m/nøddeknas og vanillecreme

  Lun Kirsebærkage m/nøddeknas og vanillecreme

  1. Kirsebærgrød hældes i et ovnfast fad 2. Bland havregryn med hakkede nødder og rist blandingen gylden i ovnen eller på en tør pande. Tilsæt sødemiddel efter ristning. 3. Hæld blandingen hen over kirsebærgrøden 4. Sæt fadet i ovnen ca. 10 min. ved 200oC til grøden er lun. 5. Ylette røres sammen med vanillesukker, smages til med sødestof, og serveres til.

  Gå til opskrift

 • Lun pastasalat med torsk

  Lun pastasalat med torsk

  Pastaen koges i letsaltet vand som angivet på emballagen. Torskekødet skæres i tern på ca. 2 x 2 cm. Citronen presses, og saften hældes over fisken. Fisken trækker i køleskab i 1/2-1 time. Forårsløgene renses og skæres i ca. 1 cm stykker. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver eller stave. Squashen skæres i tynde stave. Grøntsagerne svitses let i fedtstoffet. Æblejuicen tilsættes, og blandingen småkoger i ca. 2 min. Torsk med citronsaft tilsættes og koger med i ca. 5 min. Rejerne kommes i, og retten koger yderligere i ca. 2 min. Blandingen krydres med salt og peber, tages af varmen og afkøles let. Fromage frais vendes i sammen med persille. Den kogte lune pasta vendes i.

  Gå til opskrift

 • Lun salat m. stegt kyllingelever og tyttebær

  Lun salat m. stegt kyllingelever og tyttebær

  Kyllingeleveren ristes på en tør pande. Salaterne skylles og brækkes i stykker. Pæren skæres i tynde både og dryppes med citronsaft. Herefter anrettes salater, kyllingelever, valnødder, frugt og blåskimmelost på et stort fad. Rynkeby Ribssaft og Rynkeby tyttebær piskes sammen, og dryppes hen over salaten.

  Gå til opskrift

 • Lun Æblekage

  Lun Æblekage

  Smelt smørret i en gryde, tisæt farin og Rynkeby Æbledessert vendes i. Lægges i et ildfast fad, kan evt. drysses med kanel. Bland kransekagemassen med rugbrødet. Læg dette mellem 2 stk. plastic, og rud det ud i fadets størrelse, læg det over æbledesserten, så det danner låg. Drys med mendelflager, og bages ved 200 grader C i ca 15 - 20 min. Server med koldt flødeskum eller creme fraiche.

  Gå til opskrift

 • Luxus æbleflæsk

  Luxus æbleflæsk

  Skær løgene i tynde både. Skær skinken i brede strimler. rist skinken på en tør pande sammen med karry, og rist løgene heri et par minutter. Tilsæt æbledessert. Dæmp varmen og lad det hele stege let. Krydr med peber og evt. lidt salt. Klip purløg henover og pynt med den sprøde skinke. Tilbehør: rugbrød

  Gå til opskrift

 • Lynstegt saltet laks med Sur-Sød Chutney Yoghurt

  Lynstegt saltet laks med Sur-Sød Chutney Yoghurt

  Skær laksen i firkanter 2 x 2 cm. Vend havsalt i og steg hurtigt i olien. Rør 150 g Mango Chutney SUR/SØD med moset kartoffel og yoghurt. Anret laksen med Mango Chutney SUR/SØD - yoghurt. Kan anrettes på salat.

  Gå til opskrift

 • Manchego ost m. tranebærkompot

  Manchego ost m. tranebærkompot

  Koges og smages til med salt, sukker og finthakket rød chili. Når denne kompot er færdig, anrettes den sammen med grove stykker af manchego ost.

  Gå til opskrift

 • Mandel appelsin kage

  Mandel appelsin kage

  Rør smør og sukker godt sammen. Rør æggene i et af gangen, tilsæt marmelade og rør til det er cremet. Rør de finthakkede mandler i og sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det hurtigt sammen. Fordel delen i en smurt springform og bag kagen 45 minutter ved 175 oC. Mærk efter med en stikkepind eller gaffel om kagen er bagt. Hvis der sidder dej på pinden/gaflen skal kagen have lidt mere. Bring marmelade samt juice i kog i en gryde, kog til konsistensen er som sirup. Prik kagen med en gaffel og hæld den varme lage over. Lad kagen trække til den er helt kold.

  Gå til opskrift

 • Mandelæblekage

  Mandelæblekage

  Smørret røres blødt. Farin, mandler og tvbakker blandes i smørblandingen. Grøden hældes i et ildfast fad. Dejen fordeles over grøden. Et par smørklatter lægges på dejen. Bages midt i ovnen ved 200oC i ca. 25 min. Serveres lun med creme fraiche

  Gå til opskrift

 • Mango graved laks med rødbede fløde

  Mango graved laks med rødbede fløde

  Laksen gnides godt ind i salt og sukker. Mango Chutney smøres på laksen. Lad det trække i minimum 24 timer. Rødbedefløde Skær de skrællede rødbeder i tynde skiver og kog dem møre i vand og fløde til cremet konsistens. Lad massen afkøle og tilsæt fint snittet fennikel. Server laksen i skiver smurt med lidt Mango Chutney HOT og rødbede fløde på toppen. Pynt med krydderurter.

  Gå til opskrift

 • Mango Wraps med tun

  Mango Wraps med tun

  Smør chutney på tortillaerne. Kom fyldet på den ene halvdel og rul dem enkeltvis fast sammen. Pak dem fast, enkeltvis ind i staniol, og læg dem køligt nogle timer eller til næste dag. Skær derefter i skiver ca. 3-4 cm tykke, og anret dem på en bund af ruccola-salat.

  Gå til opskrift

 • Mannabudding

  Mannabudding

  Bring mælken i kog i en smurt gryde. Hældes op i en anden smurt gryde. Tilsæt mannagrynene undeer piskning, kog dette igennem. Smag evt. til med mandelessens. Pisk sukker og æg sammen og legèr buddingen. Serveres med: Rynkeby Kirsebærsauce eller Rynkeby Jordbær- Blåbærsauce.

  Gå til opskrift

 • Marcipan roulade med abrikosmarmelade og nougatcreme

  Marcipan roulade med abrikosmarmelade og nougatcreme

  Nougat creme: Kog fløden op og tilsæt nougaten under omrøring. Tages af varmen og stilles på køl i 24 timer Roulade: Pisk marcipan, nødder og mælk sammen til jævn masse. Pisk æggehvider og flormelis hvidt til luftig marengs. Vend forsigtigt lidt af marengsen i nøddemassen og derefter nøddemassen i marengsen. Smør i ca. 1 cm tykkelse, massen ud på en bradepande beklædt med smurt bagepapir (der er til 3 gastronom bakker). Bages ved 200 gr. i 10-15 min. til de er gyldne. Varm 2 dl. fløde op til kogepunktet og smelt nougaten heri udner omrøring. Tilsæt resten af fløden, rør den sammen og lad det køle af til nougatcremen har stuetemperatur. Pisk nougat cremen stiv som flødeskum. Smør først marmelade og derefter nougatcremen på de afkølede bunde og rul dem sammen til roulader. Husk at lade bagepapiret være på bundene til de er rullet som roulader. Rouladen kan med fordel fryses ned og bruges ved senere lejlighed.

  Gå til opskrift

 • Marengsdessert med kokos, ingefær og kirsebærsauce

  Marengsdessert med kokos, ingefær og kirsebærsauce

  Marengsbunde Forvarm ovn til 150 gr. Pisk æggehviderne, tilsæt lidt sukker ad gangen, til hvid og luftigt masse. Pisk i ca. 8 -10 min når masse er luftig tilsættes citron og kokosmel. Beklæd en bageplade med smurt bagepapir. Smør marengsmasse ud i 2 lige store bunde. Bages i den forvarmede ovn i ca. 45 min til de er gyldne. Cremen Skræl ingefær og riv den sammen med citron og lime ned i creme fraiche. Pisk creme fraichen stiv som flødeskum. Fordel cremen på den ene marengsbund og herefter kirsebærsaucen. Den anden bund lægges oven på ligesom når man lægger en lagkage sammen. Pynt evt. med smeltet chokolade på toppen.

  Gå til opskrift

 • Marinade til grøn salat

  Marinade til grøn salat

  Alle ingredienser blandes. Marinaden smages til med salt og peber. Hvidløg kan tilsættes marinaden. Marinaden bruges til grøn salat og råkost.

  Gå til opskrift

 • Marinade til salaten og pitabrødet

  Marinade til salaten og pitabrødet

  Marinade til grøn salat Alle ingredienser blandes. Marinaden smages til med salt og peber. Hvidløg kan tilsættes marinaden. Marinaden bruges til grøn salat og råkost. Pita sauce Alle ingredienser blandes og bruges som dressing i pitabrød ( ca. 8-10 pitabrød), elles som en spændende sauce til frikadeller eller medister.

  Gå til opskrift

 • Marinerede torskeloins i parmaskinke svøb

  Marinerede torskeloins i parmaskinke svøb

  Mariner fisken i Tomat Timian Relish i køleskabet, mindst 1 time. Pak en skive parmaskinke stramt omkring hver loin, så den er dækket og krydr med salt og peber. Vend de optøede peberfrugter i en marinade af knust hvidløg, olivenolie, salt og peber. Bring Tomat Timian Relish og fløde i kog og smag til med ekstra timian, salt og peber. Kog pastaen al dente og vend den i saucen lige inden servering. Ved længere varmhold koges pastaen en anelse kortere og saucen tilsættes lidt af kogevandet. Steg fisken sprød i olie på en pande eller i ovnen ved høj temperatur ca. 225°C og servér med de grillede peberfrugter samt pasta.

  Gå til opskrift

 • Marineret dampet torskeryg med chutney

  Marineret dampet torskeryg med chutney

  Marineret dampet torskeryg med chutney Del filet i ryg og bugstykke. Anvend rygstykker til retten, som lægges i et fad og drysses med salt. Snit skalotteløg og fennikel i tynde strimler og fordel det ovenpå torsken. Tilsæt Naturig Grønsagsjuice og lad det trække på køl natten over. Fold torskeryggen sammen og fæst med en træpind/tandstikker og damp den med marinaden i en fiskekedel. Anret på fennikel og løg i små portionsskåle eller tallerkner. Servér med tomatchutney med nigella. Kan serveres varm eller kold. De overskydende bugstykker fra torsken kan anvendes til fiskefars. Tomatchutney med nigella Flæk tomaterne og befri dem for saft og kerner. Skær dem i grove tern og rør dem med chutney i en skål. Tilsæt nigella og lad trække natten over. Klar til servering drysset med nigella på toppen.

  Gå til opskrift

 • Marineret salat

  Marineret salat

  Grøntsagerne skylles. Icebergsalat snittes fint. Bladselleri og fersken skæres i tern. Bland icebergsalat, bladselleri, fersken og solsikkespirer. Morgenjuice blandes med olivenolie og vendes i salatan umiddelbart inden servering.

  Gå til opskrift

 • Middelhavs Panini

  Middelhavs Panini

  1. Halvér Panini på langs 2. Skær tomater i ca. 30 skiver i alt 3. Skær ligeledes Mozzarella i ca. 30 skiver 4. Smør Tomat m. Timian Relish på understykket og stænk med olivenolie på overstykket 5. Fordel 3 skiver tomat og 3 skiver mozzarella skiftevis på understykket af Panini 6. Afslut med ca. 5 g rucola på hver samt hakket oliven 7. Læg overstykket på og tryk let sammen

  Gå til opskrift

 • Minestronesuppe

  Minestronesuppe

  Svits bacon i 5 min. Tilsæt grøntsagerne, undtagen ærter og bønner. Tilsæt grønsagsjuicen og krydderier. Kog suppen i ca. 20 min. Tilsæt makaroni og bønner, kog yderligere 20 min. Tilsæt ærter og varm igennem.

  Gå til opskrift

 • Mirakel Muffins

  Mirakel Muffins

  1. Tænd ovnen på 190 °C. 2. Pisk sukker og smør sammen til en lys og luftig masse 3. Tilsæt æggene et ad gangen 4. Til sidst vendes Ananas Passion Grød, mel, vanille, bagepulver og salt i blandingen. 5. Kom dejen i 15 muffinforme og bag i ca. 20 minutter.

  Gå til opskrift

 • Morgen Vækker

  Morgen Vækker

  Blend alle ingredienser skummende, sød evt. med honning.

  Gå til opskrift

 • Mormors Kirsebærtærte

  Mormors Kirsebærtærte

  Mel og sukker blandes, heri hakkes smør og margarine (det skal ligne reven ost). Dejen samles med ægget og stilles koldt 1 time. Dejen rulles ud, en tærteform beklædes med 2/3 af dejen. Rynkeby Kirsebærsauce fyldes i formen, resten af dejen lægges som ”gitter” over tærten. Bages ved 200 0C ca. 15-20 min.

  Gå til opskrift

 • Muldvarpeskud

  Muldvarpeskud

  Abrikos/hybengrød hældes ud på et fad. Fløden piskes og kommes oven på grøden. Revet rugbrød, og chokolade, sukker og kakao drysses på flødeskummet.

  Gå til opskrift

 • Müsliboller

  Müsliboller

  Smuldr gæren og rør den ud i æblejuicen. Tilsæt hassenødder, abrikoser, rosiner, kokosmel, gryn og salt. Tilsæt gradvis hvedemelet. Ælt dejen glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 2 timer ved rumtemperatur. Form dejen til boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager og sesamfrø. Lad bollerne efterhæve 20 min. Bag dem ved 200 grader med damp i 5 min. og derefter ca. 10 min ved almindelig varme.

  Gå til opskrift

 • Mørbradbøffer med æble/sveskekompot

  Mørbradbøffer med æble/sveskekompot

  Løget pilles og skæres i skiver. Svinemørbradene afpudses, og bimørbraden fjernes. Mørbradene skæres i 10 stykker á ca. 3 cm. Stykkerne bankes let flade med håndroden, hvorefter de duppes med et stykke køkkenrulle. Mørbradstykkerne krydres med salt og peber, hvorefter de brunes i fedtstoffet. De steges herefter færdige ved middel varme i ca. 3 min. på hver side. Kødstykkerne fjernes fra panden og holdes varme. Løget svitses i det fedtstof, der er på panden. Limefrugten skylles, og skallen rives fint. Den halveres og saften presses ud. Skal og saft tilsættes sammen med æble- og sveskegrød, vand og timian. Frugtkompotten røres sammen og varmes igennem i ca. 5 min. Den smages til med salt og peber

  Gå til opskrift

 • Nakkefilet bagt med ananas og rød peber chutney

  Nakkefilet bagt med ananas og rød peber chutney

  Kødet krydres med salt og peber og smøres med chutney. Læg stegen i en bradepande og sæt den i en kold ovn 1 time ved 180°C. Skrub kartoflerne og skær dem i halve/kvarte. Bland dem med rodfrugterne. Læg grønsagerne ved stegen, hæld grønsagsdrikken over og sæt stegen tilbage i ovnen i endnu 1 time til centrumstemperaturen er 80°C. Skær kødet i skiver og server med kartofler og rodfrugter.

  Gå til opskrift

 • Nakkefilet med Chutney

  Nakkefilet med Chutney

  Brun kødeet på begge sideri lidt smør. Tilsæt æblejuice, chili og Mango Chutney sur/sød. Lad kødet snurre under låg i ca. 5 kvarter. Vend kødstykket, når halvdelen af tiden er gået. Tag kødet op og dæk det til, så det holder varmen. Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. lidt eddike. Jævn med Multijævner. Tilbehør: løse ris

  Gå til opskrift

 • Nissens Ynglingsgløgg

  Nissens Ynglingsgløgg

  Kirsebær- og æblesaft koges op. Juster smagen med vand, og derefter med sukker, hvis det er nødvendigt. Hakkede, smuttede mandler og rosiner tilsættes.

  Gå til opskrift

 • Nordisk Laksesandwich

  Nordisk Laksesandwich

  Bland rygeost og mayonnaise med piskeris. Smør alle 20 skiver sandwich med "ryge-naise". Læg 2 skiver laks på de 10 stk. Fordel Relish oven på laksen sammen med purløg og brøndkarse. Læg sandwichene sammen

  Gå til opskrift

 • Nøddekage med capuzzoblommer

  Nøddekage med capuzzoblommer

  Margarine, vaniljesukker og sukker røres godt sammen.Rør mælken i. Rør et æg i af gangen. Bland mel og bagepulver i. Skær blommer i 4 dele. Hak nødderne groft og kom dem idejen sammen med blommerne. Bages ved 175oC i ca. 45 min. i smurt bradepande, evt. med bagepapir. Rør marmelade og flormelis sammen til glasur. Når kagen er bagt og afkølet smøres glasuren på.

  Gå til opskrift

 • Nødderoulade m. brombærsyltetøj

  Nødderoulade m. brombærsyltetøj

  Æggene piskes og sukkeret tilsættes, og pisk til det er hvidt og skummende. Mel og hjortetakssalt blandes og vendes i. Dejen hældes i en bradepande, som er foret med bagepapir og dejen drysses med hakkede nøddekerner. Sættes derefter i ovnen i ca. 5-7 min ved 225°. Vendes nu ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og et koldt opvredet viskestykke lægges over. Når rouladen er kold fjernes viskestykket. Fløden piskes til den er stiv, og med blød hånd vendes Rynkeby Brombær Syltetøj i. Fyldet fordeles derefter over rouladen, som rulles sammen på den lange led.

  Gå til opskrift

 • Nødderoulade m. æbledessert

  Nødderoulade m. æbledessert

  Æggene piskes og sukkeret tilsættes, og pisk til det er hvidt og skummende. Mel og hjortetakssalt blandes og vendes i. Dejen hældes i en bradepande, som er foret med bagepapir og dejen drysses med hakkede valnødder. Sættes derefter i ovnen i ca. 5-7 min ved 225°C. Vendes nu ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og et koldt opvredet viskestykke lægges over. Når rouladen er kold fjernes viskestykket. Fløden piskes til den er stiv, og med blød hånd vendes Rynkeby Æbledessert i. Fyldet fordeles derefter over rouladen, som rulles sammen på den lange led.

  Gå til opskrift

 • Orange risalamande med Kirsebærsauce

  Orange risalamande med Kirsebærsauce

  Kog appelsinjuice ned til 1/2 dl., stil den til side. Kog fløde eller mælk op med sukker, vanille, stjerne anis, reven appelsinskal og salt. Tilsæt grødrisene og kog ca. 45 min i ovnen under låg ved 125° C. Tilsæt den reducerede appelsinjuice, omrør og afkøl helt. Pisk fløden let og vend den i den kolde grød. Vend til sidst mandelflagerne i.

  Gå til opskrift

 • Orangemarineret andebryst

  Orangemarineret andebryst

  Gulerødder og rødbeder skrælles og skæres i tynde stave. Løgene pilles og skæres i kvarte. Andebrystfileterne aftørres med et stykke køkkenrulle, hvorefter skindet ridses. Nellikerne stikkes ned i kødet. Ingredienserne til marinaden røres sammen. Andebryster og grønsager lægges i et fad eller en plastikpose, og marinaden hældes over. Kød og grønsager trækker i køleskab i mindst 3 timer og gerne i et døgn. Marinaden sies fra og gemmes til sauce. Grønsagerne gemmes ligeledes. Andebrystfileterne brunes på en pande uden tilsætning af fedtstof. Skindsiden brunes først. De krydres med salt og peber. Andebrysterne tages af panden. Overskydende fedt fjernes fra panden. Grønsagerne svitses på panden og smages til med salt og peber. Grønsagerne hældes i et ildfast fad. Andebrysterne lægges ovenpå, og 2 dl vand hældes ved. Retten tilberedes ved 175°C i ca. 20 min. Marinaden koges op og jævnes. Saucen smages til med salt og peber og tilsættes kulør.

  Gå til opskrift

 • Orangemarineret torskefilet

  Orangemarineret torskefilet

  Torskefilet gnides med salt , dækkes til og stilles koldt 1,5 time. Appelsinjuice, revet limeskal og limesaft fordeles over fisken. Stilles koldt tildækket va. 1 time. Marinaden hældes fra og gemmes. Fileterne skæres i tynde skiver, lægges på bagepapir i bradepande og dampes i ovnen i ca. 6 min. ved 225oC. Smør smeltes og løgene svitses klare. Tilsæt hvidvin og timian og kog ca. 2 min. Piskefløde, marinade og koncentreret tomatpuré tilsættes og koges igennem ca. 5 min. Smag til med sukker, salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Orangestang

  Orangestang

  Smuldr fedtstoffel i melet. Rør gæren ud i mælk. Hæld det over dejen. Ælt den sammen. Hæver 1/2 time. Rulles ud til en firkant 40 x 25 cm Rør blødt smør og sukker sammen. Smør det midt ned gennem dejen. Smør chutneyen over. Fold enderne ind og siderne mod midten. Efterhæver ca. 20 min. Pensles med æg og drysses med perlesukker eller hakkede nødder. Bages ved 225 gr. C i 20-25 min. midt i ovnen.

  Gå til opskrift

 • Orientalske koteletter med mango og æblecreme

  Orientalske koteletter med mango og æblecreme

  Kom koteletterne i et fad sammen med marinade og grillolie og lad det trække i køleskabet i mindst 3 timer. Rør mango chutney, æbler og cremefraiche sammen og smag til med salt og peber. Læg grønsagerne på en bageplade og varm dem i ovnen ved 180°C i ca. 10 min. Steg eller grill koteletterne ca. 3 min. på hver side. Anret på en bund af grillede grønsager og server med æblecreme.

  Gå til opskrift

 • Ostefad m. Relish og saltede sager

  Ostefad m. Relish og saltede sager

  Anret ostene på et fad eller planke, og div. relishprodukter anrettes i glas eller skåle.

  Gå til opskrift

 • Ostefromage med abrikos

  Ostefromage med abrikos

  Cheasy friskost, fromage frais, æggeblommer, sødemiddel og vanillesukker røres godt sammen evt. med en håndmikser. Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 5 min. Husblassen tages op af vandet og smeltes over vandbad. Den smeltede husblas røres sammen med citronsaft og hældes forsigtigt i. Æggehviderne piskes stive og vendes ligeledes forsigtigt i. Fromagen hældes i en skål. Grød: Husblassen udblødes i koldt vand i ca. 5 min. Den knuges fri for væde og smeltes i vandbad og tilsættes abrikosgrøden under omrøring. Blandingen fordeles over fromagen. Den dækkes til og stilles i køleskab i mindst 3 timer.

  Gå til opskrift

 • Ostekage med abrikospuré

  Ostekage med abrikospuré

  Kiksene smuldres i den smeltede margarine og røres til en ensartet masse. Lægges i bunden af en springform. Puré, flødeost , creme fraiche og sukker blandes sammen. Den udblødte husblas smeltes og blandes i massen. Stivpisket fløde vendes i, smages til med vanillesukker. Fyldet hældes over bunden i springformen og stilles koldt inden servering.

  Gå til opskrift

 • Ostekage m. ribsgelé

  Ostekage m. ribsgelé

  Smuldr smørret i melet. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Læg dejen koldt ca. 1 time. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Pisk æggeblommer med florsukker og rør blandingen sammen med flødeosten. Tilsæt Rynkeby Ribssaft. Pisk æggehvider stive, vend dem forsigtigt i flødeosteblandingen. Hæld blandingen over dejen og bag kagen midt i ovnen ca. 40 min. ved 2000. Afkøl kagen. Opvarm ribsgelé til smeltepunktet og hæld den over den kolde kage. Ostekagen stilles derefter køligt til geléen er stivnet.

  Gå til opskrift

 • Ovnbagte kartofler

  Ovnbagte kartofler

  Læg kartofler og løg i smurt form, krydr med salt og peber, hæld juice og fløde over, drys den revne ost på . Bag i ovn v/ 180º C i 45 min.

  Gå til opskrift

 • Ovnbagte rodfrugter med appelsin

  Ovnbagte rodfrugter med appelsin

  Rødløgene pilles og skæres i tynde både. Rodfrugterne skrælles og skæres i stave eller tern. Appelsinen skæres i skiver, der deles i kvarte. Grønsager og appelsinskiver fordeles i en smurt ildfast fad. Appelsinjuice, laurbærblade, nelliker, salt og peber blandes i. Rodfrugterne bages i ovnen ved 200°C i ca. 45 min. på næstnederste ovnrille.

  Gå til opskrift

 • Ovnbagte rodfrugter med brombærsyltetøj

  Ovnbagte rodfrugter med brombærsyltetøj

  Rodfrugterne skæres i passende grove stykker og vendes sammen med olie, salt og peber. Bages i ovnen ved 200oC i 30 min. Rodfrugterne tages ud af ovnen og vendes sammen med brombærsyltetøj og bages yderligere 20 min. ved 200oC. Saften hældes fra rodfrugterne og koges ind til en tyk glace. Hældes hen over rodfrugterne inden servering.

  Gå til opskrift

 • Ovnbagtlaks med mangosmør og stegte appelsiner

  Ovnbagtlaks med mangosmør og stegte appelsiner

  Mariner laksen i juicen 2 timer i køleskabet. Rør smørret sammen med mangochutney, forårsløg, citronsaft og rød karrypasta. Læg laksefileterne i et ovnfast fad og fordel smørret ovenpå. Bag laksen i ovnen ved 200°C i ca. 15 min. Skær appelsinerne i tynde skiver og steg dem et kort øjeblik i lidt af det afsmeltede mangosmør. Pynt laksen med appelsinskiver, drys med persille og server med f. eks. kartofler eller ris samt årstidens grønsager.

  Gå til opskrift

 • Pandekager med appelsinsauce

  Pandekager med appelsinsauce

  Pil appelsinerne og skær dem i terninger. Drys appelsiner og nødder over pandekagerne. Rul pandekagerne og læg dem i en bradepande. Kog appelsinjuice, citronsaft og sukker sammen i ca. 10 min. Hæld saucen over pandekagerne. Varm dem igennem i ovnen.

  Gå til opskrift

 • Panna cotta med syltede ribs

  Panna cotta med syltede ribs

  Fløde, sukker og flækkede vanillestænger, kommes i en gryde, og varmes langsomt op. Når det når koge punktet tilsættes skal og appelsinjuice, og dette koges ganske kort, inden den udblødte husblas tilsættes. Flødemassen hældes i kokotter eller portionsglas (skal kunne vendes ud derfra). Overdækkes og sættes på køl i min. 6 timer – således at de når at stivne. Syltede Ribs blandes med appelsinjuice og revet skal. Panna Cottaen vendes ud på en dessert tallerken og der pyntes med ribssaucen rundt om, og der kommes revet appelsin skal på toppen.

  Gå til opskrift

 • Pasta fad

  Pasta fad

  Svits løg og skinketern i olien på en pande. Tilsæt bouillon og krydderier. Hæld flåede tomater samt Naturig Tomatjuice i. Smag til med salt og peber. Pasta koges og hældes deréfter i et fad. Blandingen fra panden hældes hen over pastaen, Mornaysaucen tilsættes og Mozerella ost drysses henover. Pastafadet stilles i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter.

  Gå til opskrift

 • Pasta med kødsauce

  Pasta med kødsauce

  Hak løg og hvidløg. Hæld vandet i en stor rummelig gryde og tilsæt begge løgtyper. Rør godt et par minutter. Tilsæt oksekødet sammen med krydderurter, krydderier og tomatjuice. Lad kødsaucen småsimre under jævnlig omrøring ca. et kvarter. Bring nu rigeligt vand i kog, hæld pastaen i og lad den koge ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og hold pastaen varm. Skær peberfrugterne i strimler og vend dem i gryderetten sammen med Mango Chutney. Varm retten godt igennem og server med nykogt pasta og salat. Salat: Skær icebergsalaten i strimler. Skær tomat og champignon i fine skiver. Vend forsigtigt grøntsagerne sammen. Hæld grøntsagsjuice og citronsaft over salaten lige før servering. Drys med pinjekerner.

  Gå til opskrift

 • Pasta med rejser og tomatsauce

  Pasta med rejser og tomatsauce

  Kog pastaen al dente som anvist. Svits rejerne i smør og olie sammen med knust hvidløg og revet citronskal. Hæld citronsaften over og tilsæt tomat, relish og fløde. Bring det hele i kog. Smag til med salt og peber, bland med pasta, drys med persille og server straks.

  Gå til opskrift

 • Pastasalat med appelsindressing

  Pastasalat med appelsindressing

  Kog pastaen aldente. Pisk dressingen sammen og hæld den over pastaen. Tilsæt appelsin, rødløg, peberfrugt og gulerødder.

  Gå til opskrift

 • Pastasalat med broccoli

  Pastasalat med broccoli

  Kog pastasløjfer "al dente" i letsaltet vand, skyl godt i koldt vand og sæt dem til afdrypning. Bland dem med Mango Chutney og små broccolibuketter. Tilsæt lidt balsamicoeddike, salt og peber efter smag. Drys med ristede pinjekerner og server.

  Gå til opskrift

 • Pastasalat med kikærter og kylling

  Pastasalat med kikærter og kylling

  Udblød kikærterne i koldt vand i min. 12 timer. Kog dem derefter i grøntsagsjuice med laurbærblade + lidt salt i ca. 45 min. Kog cellentanien i rigeligt vand. Pisk dressingen sammen. Bland alle ingredienser og vend dem i dressingen. Lad den gerne trække et par timer før serveringen. Servér med brød.

  Gå til opskrift

 • Peberfrugter med juice vinaigrette

  Peberfrugter med juice vinaigrette

  Alle ingredienser blandes og blendes. Vent med at komme krydderurter i til sidst. Man kan med fordel grovhakke krydderurterne inden de kommes i blenderen. Peberfrugterne skylles og prikkes med en gaffel 4-5 gange og kommes i spilkogende vand, hvor de koger i 2-3 minutter. Peberfrugterne tages op og juicevinaigretten hældes over de lune peberfrugter lige inden servering. Retten kan nydes selvstændig som vegetarret eller serveres som tilbehør til div. Kødretter. Vinaigretten er også velegnet til salater.

  Gå til opskrift

 • Perlefromage

  Perlefromage

  Bring mælken i kog, tilsæt sagogryn sammen med vanille og lad det koge 20 min. Tilsæt sukker og rør godt igennem. Afkøl grøden, og rør i den af og til. Fold den stiftpiskede fløde i, når grøden er hel kold. Serveres med: Rynkeby Kirsebærsauce eller Rynkeby Jordbær-Blåbærsauce.

  Gå til opskrift

 • Pirogger med kalkunfyld

  Pirogger med kalkunfyld

  Vandet lunes, og gæren røres ud i det. De øvrige ingredienser tilsættes – hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem. Den dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Fyld: Gulerødderne skrælles og skæres i tændstiktynde strimler. Hvidkålen snittes fint. Kalkunschnitzlerne skæres i tynde strimler. Fedtstoffet kommes i en gryde, og karryen brændes af. Kalkunstrimlerne svitses let. Hvidkål, gulerødder, æblejuice, sojasauce og krydderier tilsættes, og blandingen småkoger i ca. 10 min. Æblerne skrælles, skæres i både og vendes i til sidst sammen med æblegrød. Blandingen smages til med salt og peber. Dejen slås ned og rulles tyndt ud. Der udstikkes 10 eller 12 cirkler. Brug evt. en skål med diameter på ca. 14 cm. Fyldet fordeles på halvdelen af dejen – ikke helt ud til kanten. Den anden halvdel lægges over, og piroggen samles lettest ved at trykke kanten med en gaffel. Piroggerne dækkes til og efterhæver i ca. 15 min. De pensles med sammenpisket æg og drysses med reven ost. Piroggerne bages ved 200o C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. De bagte pirogger afkøles på en bagerist.

  Gå til opskrift

 • Pita sauce

  Pita sauce

  Alle ingredienser blandes og bruges som dressing i pitabrød (ca. 8-10 pitabrød) Eller som en spændende sauce til frikadeller eller medister.

  Gå til opskrift

 • Pære og fløde Boysenbær

  Pære og fløde Boysenbær

  Pærerne, som er skåret i skiver anrettes på makronerne. Pyntes med flødeskum som er rørt op med boysenbærsyltetøj. Som topping lidt boysenbærsyltetøj.

  Gå til opskrift

 • Pære æblesuppe

  Pære æblesuppe

  Juice og sukker blandes og varmes op under omrøring. Multijævner udrørres i lidtkoldt Pære/æblejuice og tilsættes under omrøring. Lad suppen koge op. Suppen kan serveres både varm og kold. Kan serveres med en skefuld creme fraiche eller tvebakker.

  Gå til opskrift

 • Pærer og fløde/tyttebær

  Pærer og fløde/tyttebær

  Pærerne, som er skåret i skiver, anrettes på makronerne. Pyntes med flødeskum, som er rørt op med tyttebærsyltetøj. Som topping lidt tyttebærsyltetøj.

  Gå til opskrift

 • Påskedessert med Ananas Passionsgrød

  Påskedessert med Ananas Passionsgrød

  Pisk æggeblommer og sukker. Smelt den udblødte husblas og rør den i. Rør anasjuicen i. Pisk æggehvider og fløde stive og vend det i fromagen, når den begynder at stivne. Kom Ananas/Passionsgrøden i bunden af en skål, hæld ananascremen over. Pynt evt. med reven chokolade.

  Gå til opskrift

 • Påskefars i orangesauce

  Påskefars i orangesauce

  Rør alle ingredienser til farsen sammen. Broccolien brækkes i mindre stykker og blancheres. Farsen formes som et brød, hvor broccolien pakkes ind i midten. Ferskner placeres ovenpå farsbrødet (trykkes ned i farsen), og Relish fyldes i ferskenfordybningerne. Steg ved 200oC i ca. 1 time. Skyen sies, appelsinjuice, broccolivand, oksebouillon og timian tilsættes, koges igennem og jævnes.

  Gå til opskrift

 • Ribbensteg med tyttebærbagte æbler

  Ribbensteg med tyttebærbagte æbler

  Gnid groft salt, godt ned imellem sværene og krydr med peber. Stil stegen, i et ovnfast fad, midt i en kold ovn. Sæt ovnen på 200˚C og lad stegen stå i ca. 1½ time til den er gennemstegt. Fjern kernehuset i æblerne med en ske og fyld fordybningen med tyttebærsyltetøj og en lille timiankvist. Sno en skive bacon omkring. Bag æblerne sammen med ribbenstegen de sidste 20 min. Hvis sværen ikke er sprød, skrues op til 250˚C de sidste 5-10 min., men tag æblerne ud imens, så de ikke bliver brændte. Sæt dem evt. tilbage i ovnen hvis baconen stadig ikke er sprød. Skær stegen i skiver og server med de bagte æbler og rugbrød til.

  Gå til opskrift

 • Rimsaltet laks med sennep og tyttebær

  Rimsaltet laks med sennep og tyttebær

  Hvis laksen er frisk, bør den nedfryses i 12 timer før brug. Fjern benene i fileten med en pincet. Bring vand, salt, sukker, korianderfrø og peber i kog og kog til saltet og sukkeret er opløst. Afkøl lagen og hæld den over laksen, så den er dækket. Sæt laksen i køleskabet og lad den trække 1 døgn. Tag laksen op, skyl hurtigt under koldt vand og dup den tør. Skær fileten i pæne, tynde skiver. Pisk tyttebærsyltetøj, sennep, eddike og olie sammen og smag til med salt og peber. Anret laksen pa et stort fad eller tallerkner og hæld dressingen hen over. Lad det trække koldt mindst 10 min. og pynt med ristede hasselnøddeflager, dild og det ristede rugbrød.

  Gå til opskrift

 • Risfromage med gløggkrydret kiresbærgelé

  Risfromage med gløggkrydret kiresbærgelé

  Kog en portion risengrød af grødris og sødmælk for svag varme og under konstant omrøring. Smag til med lidt salt. Læg husblas i blød i koldt vand. Smelt de 6 blade husblas i den varme risengrød og rør sukker, vaniljekorn og mandler i. Pisk fløden til en luftig skum og vend den i riscremen, når den er næsten kold. Fordel cremen i glas og sæt i køleskabet til cremen er fast. Bring hyldebærsaft, juice, kanel, nelliker og ingefær i kog og lad det simre et par minutter. Læg de 8 blade husblas i blød og smelt den i den varme saft. Lad det trække til saften er tempereret og si krydderierne fra. Rør saften i kirsebærsaucen og fordel den forsigtigt i glassene med den stivnede risfromage. Sæt glassene tilbage i køleskabet til geleen er stivnet.

  Gå til opskrift

 • Rispilaff

  Rispilaff

  Damp løgene klare i olien. Hæld risene i gryden og rør rundt i ca. ½ min. Hæld Rynkeby 16 Søde Appelsiner i og rør til risene er i kog. Kog risene færdige, som angivet på emballagen.

  Gå til opskrift

 • Rispilaff - røde

  Rispilaff - røde

  Damp løgene klare i olien. Hæld risene i gryden og rør rundt i ca. ½ min. Hæld Rynkeby Grønsagsjuice i og rør til risene er i kog. Kog risene færdige, som angivet på emballagen.

  Gå til opskrift

 • Rissalat med marineret kylling

  Rissalat med marineret kylling

  Marinaden til kyllingestykkerne piskes sammen, og de lægges heri. Kyllingestykkerne rækker i marinaden i køleskab i mindst 1 time – gerne i et døgn. Hvis sukkerærterne er frosne, tøs de op. Risene koges i juice og vand tilsat salt og afkøles. Peberfrugterne renses og skæres i strimler. Avocadoerne skæres i små firkanter. Kyllingeinderfileterne steges i fedtstoffet i 5-10 min., hvorefter de afkøles. Hvis fileterne er store, kan de skæres i mindre stykker. Marinaden til risblandingen piskes sammen. Alle ingredienserne til rissalaten blandes forsigtigt sammen. Marinaden vendes i.

  Gå til opskrift

 • Rissalat med rejer

  Rissalat med rejer

  Risene koges i vand tilsat salt og afkøles. Rejerne tøs op, hvis de er frosne. Aspargesene snittes i ca. 2 cm lange stykker – rodenden kasseres. Tomaterne skæres i tynde både. Squashen skæres i tynde stave. Forårsløgene snittes fint. Dilden hakkes. Kogte ris, rejer, grønsager og dild blandes. Alle ingredienser til marinaden piskes eller rystes godt sammen. Marinaden hældes over rissalaten.

  Gå til opskrift

 • Ristet laksefilet med tranebærsauce og løgkompot

  Ristet laksefilet med tranebærsauce og løgkompot

  Ristet laksefilet: Steg laksefileterne på en slip-let pande på skindsiden, til skindet er sprødt - vend og steg færdig (ca. 4 min. på hver side) Servèr med skindsiden opad. Tranebærsauce: Bland alle ingredienserne (incl Multijævner) i en gryde og kog det i ca. 5 min. ved svag varme under omrøring. Løgkompot: Kom ingredienserne i en gryde og kog i ca. 5 min. til løgene er møre.

  Gå til opskrift

 • Roulade med kirsebærmarmelade

  Roulade med kirsebærmarmelade

  Pisk sukker og æg skummende tilsæt vanillesukker. Bland mel og bagepulver og vend det i. Bages på en plade med bagepapir i ca. 8 min. v. 175° C. Vend den ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og læg et koldt opvredet viskestykke over. Når rouladen er kold fjernes viskestykket/ bagepapir. Pisk fløden til den er stiv, og vend med blød hånd, Rynkeby Kirsebær marmelade i. Kom fyldet på den afkølede bund og rul rouladen sammen på den lange led.

  Gå til opskrift

 • Rugbrødstærte med fyld af Ananas Passionsgrød

  Rugbrødstærte med fyld af Ananas Passionsgrød

  Rugbrødet smuldres. Sukker hældes på en pande med middel til god varme. Når sukkeret begynder at smelte, kommes brødet på panden, og der vendes flittigt til alt sukkeret er smeltet. Brødblandingen hældes op på bagepapir til afkøling. Smør og mørk chokolade smeltes ved svag varme og blandes herefter med brødet. Blandingen fordeles i en tærteform og trykkes godt ud i kanterne. Bunden sættes på køl til den er fast. Pisk fløden til cremet skum. Bland yoghurt og Ananas/Passionsgrød, hvorefter skummet vendes i. Bunde tages ud af formen og fyldet fordeles. Pynt med chokoladespåner eller frisk frugt.

  Gå til opskrift

 • Rustikke æble-nøddeboller

  Rustikke æble-nøddeboller

  1. Bland vand, kvark og grød og opløs gæren heri 2. Tilsæt salt, havregryn og nødder 3. Rør hvedemel i til dejen er let klistret 4. Lad dejen hæve ca. 1 time 5. Dejen æltes igen 6. rul dejen til en lang pølse og skær bollerne i passende stykker. Klip evt. et kryds midt på bollen 7. Lad efterhæve 30 min. 8. Bag bollerne ved varmluft 20 min. ved 200oC

  Gå til opskrift

 • Rynkeby Trifli

  Rynkeby Trifli

  Knus makronerne og læg dem i bunden af glassene, Stænk makronerne med sherry og fordel abrikosgrøden ovenpå. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 min. og smelt den over vandbad. Rør den smeltede husblas i æblejuicen og sæt den i køleskabet, til den begynder at stivne. Pisk fløden stiv og vend den i æblejuicen. Fordel æbleflødeskumemt i glassene og stil dem i køleskab 1 time inden servering

  Gå til opskrift

 • Rynkebyrand med abrikosgrød

  Rynkebyrand med abrikosgrød

  Pensl en randform med olie. Knus makroner og læg dem i bunden af randformen. Stænk med sherry, pisk fløden stiv. Vend den piskede fløde i abrikosgrøden. Udblødt husblas smeltes i æblejuice og røres i fløde/frugtblandingen, som hældes over makronerne. Lad randen stivne i køleskab. Pyntes med lidt flødeskum samt friske abrikoser.

  Gå til opskrift

 • Rynkes Æblekage

  Rynkes Æblekage

  Del de 5 æg i hvider og blommer. Pisk de 5 æggeblommer sammen med de 3 hele æg. Tilsæt mælk, brødkrumme og 170 g sukker. Fordel Rynkeby Æbledessert i en høj skål. Læg de udstenede sveskeblommer ovenpå. Hæld dejen over og bag kagen ca. 1 time ved 150°C, til den har sat sig. Pisk de 5 æggehvider meget stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen under fortsat piskning. Bland æggehvidemassen godt og fordel marengsen over kagen. Bages yderligere 15-20 minutter, til marengsen er blevet fast og let gylden.

  Gå til opskrift

 • Rødkålssalat med tranebærsaft og tørrede tranebær

  Rødkålssalat med tranebærsaft og tørrede tranebær

  Pisk en dressing af tranebærsaft og fløde Bland rødkål, æbler, tranebær og valnøddekerner. Vend salat og marinade sammen. Lad salaten trække et par timer.

  Gå til opskrift

 • Rødtungefilet med peberrodssauce

  Rødtungefilet med peberrodssauce

  Bland løg, æblegrød, æbleeddike og bouillon i en gryde. Kog ved svag varme i 10 min. Blend massen og hæld saucen tilbage i gryden. Rul rødtungefileterne sammen og læg dem i gryden. Damp dem 10 min. ved svag varme under låg. Tag fiskene op og hold dem varme. Tilsæt gulerødder og bønner til saucen og kog ca. 5 min. Rør fløde, sennep, peberrod og dild sammen og bland det i saucen. Lad den koge i 2 min. under omrøring. Smag til med salt og peber. Server rødtungerne med saucen over. Servér med frisk båndpasta.

  Gå til opskrift

 • Rødvinsmarinerede sveskeblommer

  Rødvinsmarinerede sveskeblommer

  Sveskeblommerne prikkes med en gaffel og lægges i rødvinen i et døgn. Disse lækre blommer er et spændende supplement til stegeretter, og også meget velegnet som tilbehør til ost.

  Gå til opskrift

 • Røget laks med ostecreme og ribsgelé

  Røget laks med ostecreme og ribsgelé

  Skær de 200 g. laks i små stykker, tilsæt flødeost, revet peberrod og creme fraiche. Ribsgelé vendes forsigtigt i til sidst. Smages til med salt og peber. Stilles i køleskab i 2-3 timer. Cremen kommes i sprøjtepose og fyldes i lakseskiverne. Pyntes af med ribsgelé og dild. Serveres sammen med brød.

  Gå til opskrift

 • Røget Ostetærte

  Røget Ostetærte

  Rul butterdejen ud og læg den i smurt tærteform, prik med gaffel og forbag til den er gylden. Rør rygeosten blank med de øvrige ingredienser, hæld på den forbagte dej og bag yderligere 15-20 min. ved 180ºC. Nyd den afkølet.

  Gå til opskrift

 • Røræg

  Røræg

  Pil rødløgene og skær dem i tynde både, krydr med oregano, salt og peber og sauter i gryde med 25 g fedtstof. Tilsæt Chutney, når løgene er al dente. Kan tilberedes dagen før. Pisk æggene med mælk, salt og peber, tilbered til røræg med det resterende smør i gryde. Anret røræg over løgene med tomat og Chorizopølse.

  Gå til opskrift

 • Saftig bradepandekage m. æbledessert og gulerødder

  Saftig bradepandekage m. æbledessert og gulerødder

  Rør æg og farin skummende, rør derefter gulerod og æbledessert i, tilsæt de øvrige ingredienser. Hæld dejen i en smurt bradepande 25x35 cm og kagen bages ved 190° C i ca. 40 min.

  Gå til opskrift

 • Saftig krydderkage m. frugtgrød

  Saftig krydderkage m. frugtgrød

  Bland mel, sukker, ingefær, kanel, nelliker, kardemomme og natron. Bland æblegrøden med smeltet afkølet margarine og mælk og rør det i de tørre ingredienser. Hæld dejen i en sandkageform (2 L). Bages ved 175°C i ca. 1 time. Lad kagen afkøle i formen før den vendes ud.

  Gå til opskrift

 • Saftsuppe

  Saftsuppe

  Rynkeby Sød saft, vand, sukker og jævner, som er udrørt i vand, opvarmes til kogepunktet, og koger let under omrøring. Serveres med cornflakes, tvebakker e.lign.

  Gå til opskrift

 • Salat med grillede kyllingeinderfileter

  Salat med grillede kyllingeinderfileter

  Rør chutney, chili og hvidløg sammen og vend inderfileterne i. Mariner i køleskabet ca. 12 timer. Steg inderfileterne på en grillpande eller almindelig pande ca. 3 min. på hver side. Afkøl fileterne en anelse og bland dem i salaten.

  Gå til opskrift

 • Sandkage med abrikosgrød

  Sandkage med abrikosgrød

  Pisk æg og sukker let og skummende. Rør margarine i sammen med abrikosgrød, rosiner og hakkede nødder. Bland mel med bagepulver og salt. Rør det i dejen. Hæld dejen i en sandkageform (1,5L). Bages ved 170° C i ca. 1 time. Lad kagen stå 1 time i formen, før den vendes ud.

  Gå til opskrift

 • Sensommersyltede bær

  Sensommersyltede bær

  Lagkagebunden lægges i et ovnfast fad og dækkes med Rynkeby Sensommersyltede bær. Isen, som er skåret i skiver lægges over, 2 cm fra kagebundens kant. Æggehvider og sukker piskes til stift skum. Lagkagebund med Sensommersyltede bær og is dækkes helt med æggehviderne. Desserten bages midt i ovnen ved 250 grader C i 6-7 minutter

  Gå til opskrift

 • Sild med boysenbær og æblesalat

  Sild med boysenbær og æblesalat

  Sildene rulles sammen og stilles i fad. Creme fraichen piskes stiv og blandes med finthakket rødløg, æble og dild. Cremen delses i to og boysenbær kommes i den ene del og æble i den anden. Smages til med salt, peber og citronsaft. Serveres sammen med rugbrød.

  Gå til opskrift

 • Sild med fersken og basilikum relish

  Sild med fersken og basilikum relish

  Skær sildene ud i passende stykker. Rør cremefraiche og relish sammen og smag evt. til med salt og peber. Kom sildene i dressingen, pynt og server med rugbrød.

  Gå til opskrift

 • Skinkeruller

  Skinkeruller

  Læg abrikoserne i blød i ca. 1 time. Hæld dem op i en sigte og gem vandet. Abrikoserne hakkes groft. Vanillestangen flæk­–kes, og vanillekornene blandes sammen med abrikoserne. Rynke­­by sveskegrød, kardemomme og muskatnød tilsættes, og blandingen røres sammen. Schnitzlerne bankes flade. Frugtblandingen fordeles på schnitzlerne, der rulles sammen og bindes. Skalotteløgene pilles. Spinaten hakkes groft. Sellerien skrælles og skæres i juliennestrimler. Rullerne brunes på alle sider i fedtstoffet. De hele skalotteløg brunes med i et par min. Grofthakket spinat og selleri tilsættes. Drys med salt og peber og hæld hvidvinen samt vandet fra abrikoserne ved. Lad rullerne småsimre under låg i ca. 20 min. Væden sies fra og jævnes let. Der tilsættes kulør.

  Gå til opskrift

 • Skinkeschnitzler med abrikostopping og løgsauce

  Skinkeschnitzler med abrikostopping og løgsauce

  Skinkeschnitzlerne bankes let. De brunes i fedtstoffet og krydres med salt og peber. Schnitzlerne lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Ingredienserne til toppingen blandes og smages til med salt og peber. Blandingen fordeles på schnitz-lerne, og salviebladene lægges på. Schnitzlerne steger færdig i ca. 10 min. ved 175°C. Løgene til saucen pilles, halveres og skæres i tynde skiver. Hvidløgene pilles og presses. Løg og hvidløg svitses let på panden, hvor skinkeschnitzlerne blev brunet. Dijonsennep tilsættes og svitses med i 1-2 min. Bouillonen tilsættes, og blandingen småkoger i ca. 10 min. Abrikospuréen tilsættes, og saucen jævnes. Kulør kan tilsættes. Saucen smages til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Skovbær creme

  Skovbær creme

  Pisk æggeblommer med sukker, multijævner og halvdelen af mælken. Pisk resten af mælken i over middelsvag varme til cremen bliver tyk. Cremen tildækkes og afkøles straks. Pisk fløden til flødeskum. Vend cremen, 2/3 del af gørden samt flødeskummet forsigtigt sammen. Fordel i skåle, kom resten af grøden over og pynt med ekstra flødeskum.

  Gå til opskrift

 • Skovbæris

  Skovbæris

  Pisk sukker og æggeblommer luftige og rør skovbærgrøden i. Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen. Kom iscremen i en form og sæt den i fryseren til næste dag.

  Gå til opskrift

 • Skovbærmousse på nøddebund

  Skovbærmousse på nøddebund

  Bund: Hasselnødder og havregryn blendes fint. Sødemidlet tilsættes, og der piskes yderligere i et par min. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i blandingen. Dejen fordeles i en springform med bagepapir (ca. 24 cm i diameter). Bunden bages i ca. 20 min. ved 175° C på nederste ovnrille. Bunden bliver i formen, mens den afkøles. Skovbærmousse: Husblassen udblødes i koldt vand i ca. 5 min. Den knuges fri for væde og smeltes i vandbad og tilsættes skovbærgrøden under omrøring. Æggehviderne piskes stive. Fløden piskes til flødeskum. Når grøden begynder at stivne, vendes først flødeskummet og derefter æggehviderne i. Moussen fordeles over nøddebunden og stilles i køleskab i mindst 2 timer inden servering.

  Gå til opskrift

 • Smagfuld Dessert Fromage

  Smagfuld Dessert Fromage

  1. Sukker og æggeblommer piskes luftige 2. Fløden piskes til skum 3. Æggehvider piskes stive 4. Chokolade smeltes i vandbad eller mikroovn 5. Husblas lægges i blød i vand 6. Husblas smeltes over svag varme 7. Husblas og chokolade blandes i æggeskummet, herefter tilsættes ananaspassionsfrugtgrøden og fløden. Til sidst vendes æggehviderne forsigtig i 8. Blandingen fyldes i forme og stilles på køl i min. 10-12 timer 9. Fromagen pyntes af med flødeskum og frisk frugt

  Gå til opskrift

 • Solbær og Ananassuppe

  Solbær og Ananassuppe

  Solbærsaft, vand og ananasjuice hældes i en gryde og varmes langsomt op. Opløs multijævner i vand og jævn suppen efter behov. Rist franskbrødsterningerne gyldne og sprøde i smør på panden. Server suppen med ristede franskbrødsterninger og anansstykker på toppen.

  Gå til opskrift

 • Solbærsauce

  Solbærsauce

  Kom alle ingredienser i blenderen. Smag til. Afkøl saucen. Denne sauce er særdeles velegnet til patèer og vildtretter.

  Gå til opskrift

 • Solkys

  Solkys

  Hæld juicen i blenderen. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend.

  Gå til opskrift

 • Sommerbowle

  Sommerbowle

  Dagen før: Citronmelissen skylles, og bladene nippes af. Vandet kommes i en isterningebakke, og citronmelissebladene fordeles i rummene med vandet. Bakken sættes i fryseren. Selve dagen: Jordbærrene nippes, skylles godt og skæres i skiver. Melon­en skrælles og skæres i tern. Kiwien skrælles og skæres i kvarte skiver. Hvidvin og Blandet saft Lys K/S hældes op i en bowle, og frugt - stykkerne kommes i. Bowlen kan stå i køleskab i ca. 1-2 timer før servering. Danskvand og isterninger kommes i lige før serveringen. Bowlen smages evt. til med ekstra saft.

  Gå til opskrift

 • Sommerkage m. jordbærmarmelade

  Sommerkage m. jordbærmarmelade

  Rør smør og sukker godt. Tilsæt derefter 1 æg af gangen, rør godt. Bland mel og bagepulver med de hakkede mandler, og bland det forsigtigt i massen. Kom halvdelen af dejen i bradepanden. Fordel 8-10 spsk. marmelade over og dæk med resten af dejen. I det øverste lag må dej og marmelade gerne blandes let. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 175°C i ca. 40 min. Bradepande ca. 20 x 25 cm.

  Gå til opskrift

 • Sommersus

  Sommersus

  Hæld juicen i blenderen. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend.

  Gå til opskrift

 • Sprød Laksesalat

  Sprød Laksesalat

  1. Snit æble og rødløg i tern 2. Rør chutney i kvarken og smag til med citronsaft, salt, peber og dild 3. Tilsæt æbler og løg 4. Pluk laksestykkerne i små stykker ned i cremen og vend forsigtigt rundt. Form laksemassen i facon som 10 æg 5. Lav en salat af cherrytomat, salat, asparges og avocado. Vend den i citronsaft 6. Læg laksemassen ovenpå salaten og server groft brød til.

  Gå til opskrift

 • Sprød rødkålssalat

  Sprød rødkålssalat

  Snit rødkål fint og drys med salt og hæld halvdelen af appelsinjuicen over pg lad den trække på køl i en time. Pisk sennep, ribsgele, olivenolie og tilsæt appelsinjuice, til dressingen er lind. Vrid kålen for saft og overhæld med dressing. Lad salaten trække i en time. Pynt med tranebær.

  Gå til opskrift

 • Sprøde høstsild m. Tyttebær

  Sprøde høstsild m. Tyttebær

  Sildefileterne vendes i melet, og steges i olie og smør. Lægges op i et fad, hvorefter de overhældes med eddikelagen. Sildene anrettes på groft ristet rugbrød, pyntes med forårsløgringe, og tyttebærsyltetøj. Kan spises både kolde og lune.

  Gå til opskrift

 • Stegt flæsk med timianæbler

  Stegt flæsk med timianæbler

  Læg kødskiverne på risten i en bradepande,krydr med salt og sæt den øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200˚C og steg i ca. 15 min. til skiverne er gyldne. Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på et stykke køkkenrulle i ca. 1 min. Steg løgene i lidt af fedtet fra flæsket sammen med timian. Tilsæt æbledessert og varm det godt igennem. Server timianæblerne til flæsket samme med rugbrød.

  Gå til opskrift

 • Stegt Kalkun á la Orange

  Stegt Kalkun á la Orange

  Mandlerne ristes i ovnen i ca. 10 min. ved 160°C . Kalkun bryst brunes i smør og olie på alle sider i en stegegryde og krydres med salt og peber. Skalotteløg i tern tilsættes og svitses let. Morgenjuice og vand tilsættes og retten koges ved svag varme i ca. 45 min., alt efter kalkun brystets størrelse og tykkelse. Kalkunbrystet tages op og hviler tildækket i ca. 15 min. Fløde 13% og Multijævner røres til en jævning og tilsættes under omrøring. Appelsinmarmelade tilsættes og saucen smages til med salt og peber. Kalkunbrystet skæres i skiver, saucen fordeles over og drysses med de ristede mandler.

  Gå til opskrift

 • Stegte ben

  Stegte ben

  Benene brunes i ovnen ved 225oC i ca. 20 min. Dæmp varmen til 200oC. I mellemtiden laves saucen. Løg, porrer og selleri svitses i fedtstof. De øvrige ingredienser tilsættes og koges igennem et øjeblik. Jævn saucen en anelse med hvedemel. Hæld saucen over benene, dæk med alu-folie og steg retten videre i ca. 1 time.

  Gå til opskrift

 • Stegte nudler med kylling og ananas m. rød peber chutney

  Stegte nudler med kylling og ananas m. rød peber chutney

  Kog nudlerne og svits dem sammen med alle grøntsagerne. Vend chutney i grøntsagerne/nudlerne. Steg kyllingefileterne – krydret med taco krydderi, salt og peber. Skær kyllingefileterne i skiver. Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsager/nudler.

  Gå til opskrift

 • Strimlet salat med tyttebær vinagrette

  Strimlet salat med tyttebær vinagrette

  Bland gulerod, selleri og persille. Rist nødderne på en pande og gnid skallen af i et viskestykke. Hak nødderne groft og kom dem i salaten.Pisk tyttebærsyltetøj, eddike og olie sammen, smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten. Bland godt og lad den trække lidt inden servering.

  Gå til opskrift

 • Sur/Sød Rødkålssalat

  Sur/Sød Rødkålssalat

  Snit rødkål fint. Rør en dressing af cremefraiche, eddike og tyttebærsyltetøj. Smag til med salt og peber. Bland de ristede hasselnøddeflager og rosiner med rødkålen og vend dressingen i.

  Gå til opskrift

 • Svensk ostekage m. boysenbær

  Svensk ostekage m. boysenbær

  Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienser og kom dem i 2 smurte springforme med bagepapir i bunden. Bages midt i ovnen 45 min. Ved 175oC.

  Gå til opskrift

 • Svensk æblekage

  Svensk æblekage

  Lagkagebundene lægges sammen med Rynkeby æbledessert. Til marengsen piskes æggehviderne med 200 g sukker til de er stive, vend de sidste 150 g sukker i til sidst. Marengsen smøres ud over top og sider på kagen, (marengs kan evt. sprøjtes på som pynt). Drys med mandelflager og bag kagen ved 220 0 i ca. 10-15 min.

  Gå til opskrift

 • Sveskeblommer med ost

  Sveskeblommer med ost

  Lav et lille snit i hver sveske og pil stenen ud. Rør blåskimmel ost og valnøddekerner sammen og fordel det i sveskerne.

  Gå til opskrift

 • Sveskekage m/ylettecreme

  Sveskekage m/ylettecreme

  1. Æggeblommer og sukker piskes luftig 2. Mel, sødemiddel og mandler blandes sammen og tilsættes æggemassen sammen med de revne kartofler 3. Citronsaft og skal tilsættes 4. Æggehviderne piskes stive og vendes i kartoffelmassen 5. Bages i en smurt springform i ca. 30 min. ved 170oC. Der stikkes i dejen et par steder i midten og bages yderligere 10 min. 6. Afkøles. Bunden skal falde lidt sammen 7. Læg sveskegrød på og rør ylettecremen sammen og server den som tilbehør

  Gå til opskrift

 • Svesketærte

  Svesketærte

  Smør smuldres i melet. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time. Dejen rulles ud og kommes i en tærteform. Rynkeby Sveskegrød fyldes i. Skær resten af dejen i strimler og læg dem over svesketærten, som et gitterværk. Pensl med sammenpisket æg. Bag tærten midt i ovenen i ca 30 minutter ved 225 grader C.

  Gå til opskrift

 • Svinekam a la orange

  Svinekam a la orange

  Kødet gnides med salt, peber, estragon og hakket løg. Kødet brunes i smør på alle sider. Derefter tilsættes peberfrugt i mindre strimler, revet æble, bouillon og appelsinjuice. Kødet småsteger ni ca. 1,5 til 2 timer. Kødet tages op, holdes varm og skæres i skiver. Skyen tilsættes fløde, smør og kulør, koges op, jævnes og smages til.

  Gå til opskrift

 • Svinekød braiseret med æblekoncentrat og æblebåde

  Svinekød braiseret med æblekoncentrat og æblebåde

  Gnid kødet ind i salt og peber. Læg løg og resten af krydderierne i en bradepande og tryk kødet ned i midten. Hæld æblekoncentrat over grøntsagerne. Stil bradepanden i ovnen ved 1500 C. i 2 timer, til kødet er akkurat gennemstegt. Ca. hver ½ time dryppes kødet med skyen. Tag kødet op og lad det hvile i 20 min. Æblebådene vendes rundt i bradepanden og varmes igennem i ovnen mens kødet trækker. Fjern timian, kanelstænger og mos hvidløget ud i saucen. Kødet skæres i skiver og serveres sammen med løg, æbler, saucen fra bradepanden og en kogt kartoffel.

  Gå til opskrift

 • Svinerilette med ribs og gele

  Svinerilette med ribs og gele

  Skær svinekødet i grove stykker og dyp det kort tid i kogende vand. Kog det skoldede svinekød, i nyt vand, med krydderier, eddike, ribssaft og saften af limefrugt. Kog kødet i ca. 2-2 1⁄2 time, indtil det begynder at trevle ved omrøring i gryden. Rør i gryden, til alt svinekød er findelt. Afkøl kødet i en flad beholder, til den er kold og fast. Rør rilletten langsomt i røremaskine med ribsgelé til den er blød og til at forme. Skær tynde skiver af flûtes og tør dem i ovnen til de er sprøde og tørre. Form små æg af rilletten med to skeer, og anret dem på det tørre flûtes. Rilletten kan også sprøjtes op i små portionsglas og serveres med smørristet rugbrød.

  Gå til opskrift

 • Sæsonens Fiskesuppe

  Sæsonens Fiskesuppe

  Hæld juicerne op i en gryde. Skær grøntsagerne i strimler og læg dem i en gryde sammen med fiskebouillonterningen. Skær torsken i mundrette stykker. Kog suppen i ca. 7 min. Læg derefter torskestykkerne ned i suppen og hold den på kogepunktet i 5 minutter.

  Gå til opskrift

 • S`filatino-snack med silkeskåret kalkun og mangodip

  S`filatino-snack med silkeskåret kalkun og mangodip

  Skær S`filatinoen næsten igennem fra siden. Læg silkeskåret kalkunfilet i - skal "krølle lidt". Pynt med bredbladet persille. Skær den i små bider af ca. 2 cm. Server som forret eller snack med Mangodip og evt. tynde stænger af blegselleri.

  Gå til opskrift

 • Thai Carry Kokossuppe med eksotisk juice

  Thai Carry Kokossuppe med eksotisk juice

  Finthakkede hvidløg og løg svitses i olie med reven ingefær, karry og citrongræs som er flækket og snittet fint. Kokosmælk og fløde tilsættes sammen med juicen og limeblade. Chili efter behag. Det hele simrer ½ times tid. 2 minutter før servering tilsættes de rå nudler og hønsekød i små tern.

  Gå til opskrift

 • The is

  The is

  Frys Rynkeby Ice tea Æble/Hyldeblomst light i kageform i ca. 4 timer, skrab den derefter op som sne og læg den på Gazpachoen. Ice tea kan fryses i isterningeposer og anvendes som isterning i suppen.

  Gå til opskrift

 • Tilbehør af kogt hvede

  Tilbehør af kogt hvede

  Skyl hveden i koldt vand i en sigte. Kog den uden låg i 25-30 min. i dobbelt vand. Lad den trække i 10 min. Hæld hveden til afdrypning ved evt. overskydende vand. Blancer grønsagerne og vend i hveden sammen med Løg Relish , krydr med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Tilbehør af ovnbagte pærer

  Tilbehør af ovnbagte pærer

  Halvér pærerne, fjern kernehuset, pensl med smør, krydr og bag ved 180ºC i 15 min. Fyld pærerne med Rynkeby Tomat Relish.

  Gå til opskrift

 • Toastede græskarkerner

  Toastede græskarkerner

  Bland alt og tør i ovn v/ 170 ºC i 15–20 min.

  Gå til opskrift

 • Tomatflutes m. Rynkeby Relish

  Tomatflutes m. Rynkeby Relish

  Udrør gæren i lunet grønsagsjuice og mejeriproduktet. Der tilsættes æg, salt, olivenolie og tomatrelish. Kom herefter hvedemel og speltmel i, dejen skal være fin og blød inden den sættes til hævning i min. 60 min. Slå dejen ned, og form til flûtes eller boller - lad disse efterhæve i ca. 30 min, hvorefter de med fordel kan pensles med olivenolie. Bag brødet ved 175 °C i ca. 15 minutter.

  Gå til opskrift

 • Tomathorn

  Tomathorn

  Rør gæren ud i den lune mælk. Hak smør i melet, tilsæt herefter sukkeret. Tilsæt mælkeblandingen og det piskede æg, ælt til homogen masse. Stil dejen til hævning i ca. 45 min. Rul dejen ud, skær i trekanter ca. 15 stk. Læg en skefuld fyld på midten af hvert stykke dej. Rul som horn, pensl med æg og bag ved 200 ºC i 15-20 min til de er gyldne. Fyld: Pisk smør og sukker sammen, bland relish i.

  Gå til opskrift

 • Tomatsuppe

  Tomatsuppe

  Svits løgene uden at de tager farve og tilsæt relish, bouillon, grønsagsdrik og tomat. Bring suppen i kog og lad den simre i 10 min. Smag til med salt og peber. Serveres evt. med croutoner på toppen.

  Gå til opskrift

 • Tortilla - pandekager med oksekød Rynkeby Mango Chutney Hot

  Tortilla - pandekager med oksekød Rynkeby Mango Chutney Hot

  Oksekødet brunes i olie, champignoner og rød peber svitses med. Chutney tilsættes og retten simrer 15 min. Smages til med salt og peber. Fyldes i tortillapandekager sammen med revet ost. Lunes i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min. og serveres med afdryppet yoghurt rørt med presset hvidløg og agurketern.

  Gå til opskrift

 • Tranebær-æbledrik

  Tranebær-æbledrik

  Rør de to safter sammen med yoghurt og kanel. Smag til med honning. Hæld drikken i et glas med knust is.

  Gå til opskrift

 • Tranebær coleslaw

  Tranebær coleslaw

  Snit hvidkålen meget fint i tynde strimler og tilsæt tranebærsaft og salt. Lad kålen trække et par timer. Pres kålen for al væde og saft, som gemmes til senere. Rør den drænede yoghurt med saft fra limefrugt og saften fra kålen, til konsistensen bliver som en lind flødeskum. Riv æblerne groft med skræl og gulerødderne lidt finere, hvis det er muligt. Bland hvidkål, æbler og gulerødder i yoghurtcremen og lad den trække yderligere 1 time. Hvis blandingen bliver for ”tør” kan mængden af yoghurt øges, men coleslaw skal bevare konsistens som en sprød råkost.

  Gå til opskrift

 • Tranebær prodrik

  Tranebær prodrik

  Æg, sukker og kvark piskes godt sammen. Kærnemælk og piskefløde piskes i sammen med tranebærsaften. En førsteklasses engigiver, der smager fortrinligt og nemt kan deles i to portioner. Skift evt. tranebærdrikken ud med dine foretrukne smagsvarianter eller juice.

  Gå til opskrift

 • Tranebær Te

  Tranebær Te

  Bland te og krydderier i en tesi/tepose og hæld kogende vand på. Lad teen trække ca. 8 min. og si det over i en gryde. Tilsæt appelsinjuice, citronsaft, tranebærsaft og evt. sukker, og varm det op til kogepunktet. Serveres i kraftige glas eller kopper. Kan afkøles og opbevares i køleskab og varmes op før servering.

  Gå til opskrift

 • Tranebærboller med nødder

  Tranebærboller med nødder

  Vandet lunes, og gæren røres ud i det. Tranebærsaft, syrnet mælkeprodukt, fedtstof, sukker, kanel og salt tilsættes. Hasselnødderne hakkes groft og kommes i sammen med tranebærrene. Havreklid og mel æltes i – hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem, dækkes til og hæver et lunt sted i ca. 45 min. Dejen slås ned og formes til 24 boller, der lægges på en bageplade med bagepapir. Bollerne efterhæver i ca. 20 min. og pensles derefter med syrnet mælkeprodukt eller sammenpisket æg. Bollerne bages ved 200°C i ca. 18 min. på midterste ovnrille. Tranebærbollerne afkøles på en bagerist.

  Gå til opskrift

 • Tranebærkål med enebær og æbler

  Tranebærkål med enebær og æbler

  Steg rødkål et kort øjeblik i lidt smør sammen med knuste enebær. Tilsæt soltørrede tranebær samt tranebær nektar og kog kraftigt ind til væden er næsten helt fordampet. Vend æbledesserten i og varm det godt igennem. Smag til med æbleeddike, salt og peber. Drys med persille og server kålen til flæskestegen, koteletterne, mørbraden eller lignende.

  Gå til opskrift

 • Tranebærmilkshake

  Tranebærmilkshake

  Jordbærrene nibbes, hvis de er friske. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud. Alle ingredienserne blendes sammen. Drikken smages til med sødemiddel.

  Gå til opskrift

 • Tyttebær-ris

  Tyttebær-ris

  Risene koges i 2 3/4 l vand pr. kg i 40-50 min. Trækker i 30 min. Afkøles, tildækkes med våde viskestykker. Flødeskum, tyttebærsyltetøj og creme fraiche blandes. Risene vendes forsigtigt i.

  Gå til opskrift

 • Tærte m. abrikosgrød

  Tærte m. abrikosgrød

  Dej: Mel og margarine smuldres sammen (så det ligner reven ost), sukker og æg tilsættes og dejen samles. Derefter skal den hvile koldt ca.1 time. Derefter beklædes en tærteform med den tyndt udrullede dej, som prikkes med en gaffel og forbages ca.10 min. ved 200°C. Fyld: Abrikosgrød kommes på den forbagte bund, og sprøjtes derefter med kokosmarcipan, som et gitter. Bages i ca. 10-15 min. ved 200°C til kokosmarcipanen er gylden.

  Gå til opskrift

 • Valnødderoulade med Rynkeby æbledessert

  Valnødderoulade med Rynkeby æbledessert

  Æg og sukker piskes til en luftig masse, hvedemel,bagepulver og vanillesukker sigtes og vendes i æggemassen. Dejen komme i en bradepande, (beklædt med bagepapir), og drysses med hakkede valnødder, bages ved 200 grader C ca. 7-8 min.. Vendes derefterud på et sukkerdrysset papir. (Et hårdt opvredet viskestykke lægges over bunden til den er kold). Rynkeby æbledessert samt flødeskum fordeles over bunden, som derefter rulles sammen til en roulade. Lægges sammen ca. 5 timer før serveringen.

  Gå til opskrift

 • Vandbakkelser m. Boysenbærskum

  Vandbakkelser m. Boysenbærskum

  Fedtstof og vand koges i en gryde. Melet tilsættes på én gang, mens der røres kraftigt. Rør til dejen slipper gryden. Fjern gryden fra varmen. Tilsæt æggene, et af gangen. Pisk grundigt efter tilsætning af hvert æg. Dejen skal være ret fast. Med 2 teskeer fordeles dejen til ca. 30 valnøddestore kugler på en bageplade. Bages midt i ovnen ved 200°Cca. 25 min. Åben ikke ovnen før bagetiden er udløbet. Den største vandbakkelse tages ud, lad den stå 1 min. for at se om den falder sammen. De færdigbagte vandbakkelser afkøles og fyldes med Boysenbærskum Vandbakkelserne er fryseegnede uden fyld. Boysenbærskum Fløden piskes stiv, og Rynkeby Boysenbærsyltøj blandes med flødeskum.

  Gå til opskrift

 • Vanillebudding med Jordbær blåbærsauce

  Vanillebudding med Jordbær blåbærsauce

  Sæt husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Bring mælken i kog med den flækkede vanillestang. Pisk æggene godt med sukkeret. Hæld halvdelen af den kogende mælk op i æggene under piskning, hæld det hele i gryden med mælk og det varmes op, til cremen bliver jævn, MÅ IKKE KOGE (tjek temp.). Tag husblasen op af vandet og tilsæt den. Tag vanillestangen op. Pisk fløden og vend den i når det begynder at stivne. Kmmes i randform eller portionsskåle. Stil den koldt.

  Gå til opskrift

 • Vanillerand med kirsebærsauce

  Vanillerand med kirsebærsauce

  Æggeblommerne piskes godt med sødemiddel. Vanillestængerne flækkes, kornene skrabes ud og tilsættes æggemassen. Husblassen lægges i blød i koldt vand. Mælken bringes i kog og tages straks af varmen. Mælken piskes lidt ad gangen i æggesnapsen (blandingen kan skille, hvis der hældes for meget af den varme mælk i ad gangen). Mælk- og æggeblandingen varmes op til kogepunktet – må ikke koge. Blandingen tages af varmen. De udblødte husblas knuges fri for væde og piskes i. Blandingen afkøles. Æggehviderne piskes stive. Fløden piskes stiv. Når cremen begynder at stivne, vendes æggehvider og flødeskum forsigtigt i. Vanillecremen hældes i en randform (ca. 1 l) og stivner i køleskab.

  Gå til opskrift

 • Varm Ananas Passionssovs

  Varm Ananas Passionssovs

  Balsamico, lime og ingefær koges til en "sirup". Derefter tilsættes ananas/passionsgrød, salt, peber, Dijonsennep og fløde. Koges igennem og smages til. Til sidst tilsættes røde peberkorn.

  Gå til opskrift

 • Varm bulgursalat

  Varm bulgursalat

  Broccolien deles i små buketter og koge i let saltet vand. Bulgur koges for svag varme i grøntsagsjuice i ca. 20 min. Bacon ristes og smuldres i små stykker. Pinjekerner ristes på en tør pande. Broccoli vendes i bulguren. Pyntes med bacon og pinjekerner.

  Gå til opskrift

 • Varm Solbærgløgg

  Varm Solbærgløgg

  Sæt nelliker i appelsinstykket. Læg appelsin, pomeranskal, ingefær og kanel i en kande der kan tåle varme. Hæld kogende vand på og lad krydderierne trække 30 - 60 minutter. Varm solbærsaften oig hæld den over krydderierne. Sigt krydderierne fra inden serveringen. Server den varme drik.

  Gå til opskrift

 • Vild kalkun

  Vild kalkun

  Skær kalkunbrystet i pæne store stykker og sno baconskiver omkring. Brun kødet i fedtstoffet og tilsæt grøntsagsdrik. Lad retten simre under låg i ca. 10 min. og tag kødet op. Vand og mel røres til jævning og tilsættes under omrøring. Kødet lægges i saucen og koges 5-10 min. Creme fraiche, salt og peber og evt. kulør tilsættes, det varmes igennem og smages til. Serveres med kartofler, ribsgelé og waldorfsalat.

  Gå til opskrift

 • Vildtfrikadeller

  Vildtfrikadeller

  Rør kødet med salt. Rør det sammen med mel, æg, mælk, relish og resten af krydderierne. Lad det hvile 30 min. Juster farsen med mælk til passende konsistens. Lad fedtstoffet gyldne på panden, form frikadellerne med ske og steg dem gyldne.

  Gå til opskrift

 • Vingelé med frugtkød

  Vingelé med frugtkød

  Husblas lægges i koldt vand i ca. 10 min. Vand, sukker, appelsin- og citronskal koges langsomt et par munutter og sigtes. Den udblødte husblas smeltes i vandbad og afk'øles med lidt af vinen. Vin, æblejuice, lage og husblas blandes sammen og stilles køligt 1/2 time.(Gelen må ikke stivne) Lagen fordeles i glas eller rand. Desserten pyntes med flødeskum og frugtgrød. Geleen er fyseegnet.

  Gå til opskrift

 • Vintersuppe

  Vintersuppe

  Grøntsagerne snittes groft. Grøntsagsjuice og vand koges op. Kyllingebrysterne koges møre heri, tages op. Grøntsagerne tilsættes, og suppen simrer i 15-20 min. Kyllingestykkerne skæres i små tern og tilsættes suppe.

  Gå til opskrift

 • Walesstang med hindbærcreme

  Walesstang med hindbærcreme

  Ovnen tændes på 175°C. Vand og oliemargarine bringes i kog. Melet tilsættes på én gang, og der røres godt, til dejen er blank og ”slipper” gryden. Dejen afkøles lidt. Æggene piskes i, og dejen samles igen. Den kommes i en sprøjtepose og laves som en stang (ca. 10 x 30 cm) på en bageplade med bagepapir. Stangen bages i ca. 25 min. Ovndøren må ikke åbnes i de første 20 min., da dejen så nemt falder sammen. Walesstangen afkøles på en bagerist. Alle ingredienser til cremen piskes sammen i en gryde og varmes op til kogepunktet under omrøring og afkøles.

  Gå til opskrift

 • Wok med kylling og karry

  Wok med kylling og karry

  Snit porrerne fint eller skær dem i stave og skær gulerødder og peberfrugt i stave/strimler. Lynsteg grønsagerne i lidt olie sammen med karry og chili og de knuste hvidløg. Kom kødet ved og steg endnu et kort øjeblik. Tilsæt juice samt chutney og kog til væden er næsten fordampet. Smag til med salt og peber.

  Gå til opskrift

 • Wrap Tikka Masala

  Wrap Tikka Masala

  Krydr kyllingekødet med masala og steg det i olie ved god varme. Smag til med salt og peber. Skær tomat og peber i grove tern. Rør yoghurt og chutney sammen og smag til med salt og peber. Wraps lunes i ovnen og smøres derefter med mango chutney. Fordel kylling, grønsager og yoghurt/chutney oven på. De rulles sammen og serveres.

  Gå til opskrift

 • Wraps med laks og orangeris

  Wraps med laks og orangeris

  Kog risene i appelsinjuice/vand og afkøl dem. Bland alle øvrige ingredienser og smag dem til. Bland med orangerisene. Smør fyldet på tortillaerne og rul dem fast sammen. Del rullen i 2 stykker med et skråt snit på midten. Kan evt. skæres i flere stykker hvis de skal anvendes på buffet

  Gå til opskrift

 • Ymerrand med Jordbær/Blåbærsauce

  Ymerrand med Jordbær/Blåbærsauce

  Udblød husblas 5 min. i koldt vand, tag det op og smelt det i vandbad. Rør ymer, sukker og vanille sammen. Rør lidt af ymeren i den smeltede husblas og rør blandingen i ymeren. Pisk fløden og vend den i. Hældes i en skål eller form. Stivner i køleskabet.

  Gå til opskrift

 • Yoghurtfromage med kirsebær

  Yoghurtfromage med kirsebær

  Kom mælk i en gryde, med vanillekorn fra den flækkede vanillestang. Tilsæt rørsukker, honning og kirsebærsaft og kog det langsomt op. Tag vanillestangen op. Udblød husblas og tilsæt den til den varme mælk. Afkøl mælken til den er lun og tilsæt yoghurt, og rør til det er en jævn masse. Fyldes i forme/glas og stilles på køl og hærder i nogle timer (gerne til næste dag). Server med kirsebærsauce på toppen, og pynt med kirsebær

  Gå til opskrift

 • Æble cheesecake

  Æble cheesecake

  Hakkede mandler, mel og sukker blandes. Smørret tilsættes og der laves en smuldredej. Gem 2 dl til senerebrug. Resten af dejen trykkes ud i en smurt form. Bages i ovnen ved 175oC i 12 min. Creme: Pisk friskost og sukker til en glat masse. Smør cremen ud over den varme bund og bag yderligere i 15 min. Smør æbledesserten ud over kagen. Drys resten af smuldredejen. Bag yderligere 15 min. og sæt kagen til afkøling i 2 - 3 timer. Serveres sammen med lidt creme fraiche.

  Gå til opskrift

 • Æble kokos kage

  Æble kokos kage

  Pisk smør og sukker hvidt og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt fløde, bagepulver, mel og kokosmel. Pisk yderligt et par minutter. Hæld massen op i en smurt gastronom bradepande. Fordel æbledessert på toppen og drys med kanel og perlesukker. Bages ved 160° C i ca. 1 time.

  Gå til opskrift

 • Æblehorn

  Æblehorn

  Vandet koges og hældes over havregrynene, der trækker i et par min. Mælken lunes, og gæren røres ud i den. Havregrynene kommes i. De øvrige ingredienser tilsættes – hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes grundigt. Den dækkes til og hæver et lunt sted i ca. 45 min. Fyld: Kanel og æblegrød røres sammen. Dejen slås ned og deles i 3 stykker. De rulles ud i 3 cirkler, som hver skæres i 8 trekanter. 1 spsk. æblegrød lægges på hver trekant. Trekanterne rulles sammen fra den brede ende mod spidsen og formes til horn. Hornene stilles på en bageplade med bagepapir. De efterhæver i ca. 15 min. Æblehornene pensles med mælk og drysses med hasselnøddeflager. Hornene bages ved 175°C i ca. 15 min. De afkøles på en bagerist.

  Gå til opskrift

 • Æblekage med abrikosglasering

  Æblekage med abrikosglasering

  Mælken koges op. Oliemargarinen tilsættes, og blandingen afkøles. Æg, sukker og vanillesukker piskes, til det er tykt og hvidt. Mel, sødemiddel og bagepulver blandes og sigtes i æggemassen. Mælkeblandingen piskes i dejen. Dejen hældes i en smurt form ca. 20 x 30 cm. Æblerne skæres i både og fordeles over dejen. Strø-sødemiddel og kanel blandes og drysses over. Mandlerne hakkes og fordeles oven på fyldet. Kagen bages ved 200°C i ca. 20 min. på næstnederste ovnrille. Abrikosmarmeladen smeltes sammen med saften af den halve citron. Blandingen hældes over kagen. Kagen bager yderligere i 5-10 min.

  Gå til opskrift

 • Æblepie

  Æblepie

  Margarine smuldres i melet, sukker tilsættes og smales med æggeblommerne. Hviler koldt 1/2 time. Dejen rulles ud til pieform og låg. Æbledessert samges til med vaniljekorn og kanel. Pien pensles med æggehvide og pyntes med et æble af dej. Bages ved 200oC i ca. 1/2 time

  Gå til opskrift

 • Æblesauce

  Æblesauce

  Snit bladselleri fint og rør den sammen med crem fraiche og æblegrød. Smag til med karry, salt og peber og lad den trække køligt mindst 1 time.

  Gå til opskrift

 • Æblesorbet med limesmag

  Æblesorbet med limesmag

  Sukkerlage (melis + vand) koges op, revet limeskal og limesaft tilsættes. Dette trækker natten over. Sies evt. Derefter tilsættes øvrige ingredienser. Køres som sorbet på ismaskine.

  Gå til opskrift

 • Æblestegt Flæskesteg med sur/sød rødkålssalat

  Æblestegt Flæskesteg med sur/sød rødkålssalat

  Æblestegt flæskesteg Gnid korianderfrø, fennikelfrø og laurbær ind i sværen på svinekammen. Kom stegen i en bradepande tilsat juice, vand, stjerneanis og bouillon. Steges i ovn ved 200°C ca. 45-60 min. afhængig af tykkelse. Sigt fonden og drys med mel, når stegen er færdig. Lad fedtet suge melet og kog saucen op til den jævner. Kom balsamico og honning i. Smag til med salt og peber. Tilsæt æblebåde lige før servering. Server med kartofler og sur/sød rødkålssalat. Sur/sød rødkålssalat Snit rødkål fint. Rør en dressing af cremefraiche, eddike og Tyttebær Syltetøj til med salt og peber. Bland de ristede hasselnøddeflager og rosiner med rødkålen og vend dressingen i.

  Gå til opskrift

 • Æbletrifli med ingefærcreme

  Æbletrifli med ingefærcreme

  Knus makroner groft og fordel i 10 glas. Stænk med portvin. Rør flormelis og ingefær i culturaen. Pisk fløden stiv og vend den i. Anret æbledessert og ingefærcreme lagvis i portionsglas og drys med hakkede nødder.

  Gå til opskrift

 • Æble/Mandelbrød

  Æble/Mandelbrød

  Gæren opløses i tempereret æblejuice. Tilsæt A-38, æg, olie, sukker, salt, Rynkeby Æblegrød og hvedemel, (hold 1/3 af melet tilbage), og rør dejen sammen. Tilsæt mandler og rosiner, kom det sidste hvedemel i, lidt af gangen, og ælt dejen til den bliver let og glat. Dejen stilles tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned og del den i 4 portioner, som hver formes til runde brød, sættes på bagepapir, ridses og hæver igen ca. ½ time. Pensles med sammenpisket æg. Drysses med perlesukker. Bages i forvarmet ovn 200° C i ca. 20 min.

  Gå til opskrift

 • Økologisk tebrød. 2 brød

  Økologisk tebrød. 2 brød

  Margarinen smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min. Dejen slås ned og formes til 2 brød. Efterhæver på en plade ca. 20 min. Ridses og pensles med æg. Bagetid: 30 min ved 200°C

  Gå til opskrift

 • Økologisk Æblesuppe

  Økologisk Æblesuppe

  Juice og sukker varmes op til sukkeret er smeltet. Multijævner udrøres i noget af den kolde æblejuice, og varmes under omrøring op til suppen koger.

  Gå til opskrift