10. december 2020

5 ideer til julemenuen i din kantine

Julen er en unik mulighed for at kræse for dine gæster og sprede endnu mere madglæde i din kantine. Smagen af jul må gerne være, som vi kender den – traditionsrig. Men det kan også være en god idé at bryde rammerne – at skabe små juleoverraskelser ved at servere utraditionelle juleretter. Her får du 5 ideer til, hvad du kan sætte på julemenuen i din kantine, traditionelle så vel som utraditionelle.

Dette blogindlæg er en del af vores kampagne, Værtskab og Vinterglæde. Vi inspirerer til at sprede madglæde på en ny måde, gennem endnu et stærkere værtskab.

Ingen jul uden kirsebær

Kirsebær og jul hænger uløseligt sammen. Kirsebær er ideelle til at skabe balance mellem surt og sødt og giver et eksklusivt farvespil, der skaber sensorisk modspil til julens mere fyldige serveringer. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at de fleste af vores juleopskrifter i dette blogindlæg er med kirsebær.

Pssst… Vidste du, at vi plukker kirsebær på Fyn, og at alle vores julevarer er produceret i Danmark?

1. Kirsebærdessert

Prøv vores populære juleopskrift på Kirsebærdessert til decembers julemiddage. Desserten er lavet på kanelmørdej og toppet med en lækker, hvid chokolademousse og Rynkeby Kirsebærsauce.

Se opskriften til Kirsebærdessert

2. Kold juleglögg

Hvem siger, at juleglögg altid skal serveres varm? Ved mange bespisninger kan det være en fordel at servere glöggen kold – det letter håndteringen og smager lige så dejligt.

Opskriften på Kold Juleglögg er lavet på Rynkeby Økologisk Rød Blandet Saft med hel stjerneanis, hele nelliker og hele kardemommekapsler.

Se hele opskriften her

3. Fuldkornsdessert med kirsebær

I Danmark har vi en god tradition for at spise korn. Lad det være en god anledning til at sætte ”Fuldkornsdessert” på menuen. Udgangspunktet kan være en ”synnejysk rugbrødslagkage”, der lægges sammen af rugbrødsbunde, flødeskum, kirsebærsauce, kaffedrys og revet chokolade.

Psst… I opskriften har vi erstattet hindbær med kirsebær.

Se opskriften her

4. Kirsebær ganache

Traditionen tro skal der konfekt til julemiddagen. Her er opskriften på en lidt utraditionel julekonfekt: Chokolade petit fours med kirsebær ganache.
Lav selv eller køb færdige chokolade skaller og fyld op med kirsebær ganache lavet på hvid chokolade og kirsebærsauce.

OBS: Opskriften er med jordbær/blåbær – dem erstatter du bare med kirsebær, så er opskriften sæsonjusteret.

Se opskriften til Kirsebær ganache

5. Spicy and med æblekompot og tyttebær

Ingen jul uden and. Vi har givet andestegen en lille twist. Prøv vores opskrift på Spicy and serveret på en mild æblekompot (Rynkeby Æbledessert) og Rynkeby Tyttebær Syltetøj.

Se opskriften til Spicy and

Men hvad med risengrød og risalamande?

At spise risengrød og risalamande til jul er en dansk tradition. Hvert år bruger du med stor sandsynlighed dine yndlingsopskrifter til risengrød og risalamande– og det skal du da også bare gøre i år. Men hvad med kirsebærsaucen? Fordelen ved at bruge kirsebærsauce fra Rynkeby er, at du ikke selv skal lave den. Uanset om dit køkken er til økologisk, konventionel eller kunstig sødet kirsebærsauce, så kan vi hjælpe med velsmagende produkter til jeres hjemmelavede risengrød eller risalamande.

Glædelig jul og godt nytår fra Rynkeby Foodservice

Vi takker for et godt, men hårdt år, hvor alle skulle vænne sig til nye måder at arbejde på. Vi håber, at vi har inspireret dig til, hvordan du kan sprede madglæde på en ny måde.

Hos Rynkeby Foodservice glæder vi os til næste år. Vi kommer til at dele flere spændende produktnyheder og endnu mere inspiration til, hvordan du kan synliggøre det gode værtskab i en ny tid.