Ingen jul uden kirsebær
Kirsebær og jul hænger uløseligt sammen. Kirsebær er ideelle til at skabe balance mellem surt og sødt og giver et eksklusivt farvespil, der skaber sensorisk modspil til julens mere fyldige serveringer. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at de fleste af vores juleopskrifter i dette blogindlæg er med kirsebær.
Pssst… Vidste du, at vi plukker kirsebær på Fyn, og alle vores julevarer er produceret i Danmark?
1. Hjertevaffel
Prøv vores populære juleopskrift på Hjertevaffel med hvid chokolademousse og Rynkeby kirsebærsauce til decembers juleoverraskelser.
Se opskriften til Hjertevaffel
2. Kold juleglögg
Døjer dine borgere/patienter med synkebesvær, eller har de gener i halsen? Overrask dem med en kold juleglögg, så kan alle være med.
Opskriften på Kold Juleglögg er lavet på Rynkeby Økologisk Rød Blandet Saft med hel stjerneanis, hele nelliker og hele kardemommekapsler.
3. Fuldkornsdessert med kirsebær
I Danmark har vi en god tradition for at spise korn. Lad det være en god anledning til at sætte ”Fuldkornsdessert” på menuen til de normalspisende. Udgangspunktet kan være en ”synnejysk rugbrødslagkage”, der lægges sammen af rugbrødsbunde, flødeskum, kirsebærsauce, kaffedrys og revet chokolade.
Psst… I opskriften har vi erstattet hindbær med kirsebær.
4. Kirsebær ganache
Traditionen tro skal der konfekt til julemiddagen. Her er opskriften på en lidt utraditionel julekonfekt: Chokolade petit fours med kirsebær ganache – perfekt til normalspisende borgere/patienter.
Lav selv eller køb færdige chokolade skaller og fyld op med kirsebær ganache lavet på hvid chokolade og kirsebærsauce.
OBS: Opskriften er med jordbær/blåbær – dem erstatter du bare med kirsebær, så er opskriften sæsonjusteret.
Se opskriften til Kirsebær ganache
5. Sprængt and
Ingen jul uden and. Prøv vores opskrift på Sprængt and med æblekompot og tyttebærsyltetøj. Retten er tyggevenlig og har den helt rigtige, bløde konsistens, så alle kan få den gode juleand.
Men hvad med risengrød og risalamande?
At spise risengrød og risalamande til jul er en dansk tradition. Hvert år bruger du med stor sandsynlighed dine yndlingsopskrifter til risengrød og risalamande– og det skal du da også bare gøre i år. Men hvad med kirsebærsaucen? Fordelen ved at bruge kirsebærsauce fra Rynkeby er, at du ikke selv skal lave den. Uanset om dit køkken er til økologisk, konventionel eller kunstig sødet kirsebærsauce, så kan vi hjælpe med velsmagende produkter til jeres hjemmelavede risengrød eller risalamande.
Glædelig jul og godt nytår fra Rynkeby Foodservice
Vi takker for et godt, men hårdt år, hvor alle skulle vænne sig til nye måder at arbejde på. Vi håber, at vi har inspireret dig til, hvordan du kan sprede madglæde på en ny måde.
Hos Rynkeby Foodservice glæder vi os til næste år. Vi kommer til at dele flere spændende produktnyheder og endnu mere inspiration til, hvordan du kan synliggøre det gode værtskab i en ny tid.