23. oktober 2020

Danmark Spiser Sammen: Kræs, hyg og overrask i din kantine

Hos Rynkeby vil vi gerne give dig inspiration til, hvordan du kan sprede madglæde med små overraskelser i din kantine.

Vi er i en ny tid, hvor det sociale aldrig har været vigtigere. Hver fjerde dansker savner nogen at spise sammen med. Derfor er en af vinterens store mærkedage Danmark Spiser Sammen-dagen i uge 45. Det er dagen, hvor vi går ”til kamp mod ensomhed”, og hvor vi markerer vigtigheden af at spise sammen med andre.

Vi har alle måtte gentænke måden, vi spiser sammen på, så vi holder afstand uden at miste den sociale kontakt med hinanden. Derfor er der ingen tvivl om, at Danmark Spiser Sammen-dagen i år bliver afviklet anderledes – i mindre grupper og på afstand eller som en "take away-frokostpakke". 

Danmark Spiser Sammen-dagen giver dit køkken en unik mulighed for at sætte temaet på menuen, uanset hvordan den afvikles.

Læs med og få inspiration til, hvad du kan sætte på menuen i uge 45.

Skab variation med sæsonens krydderier

Måltider skal dække de individuelle ernæringsbehov og samtidig øge appetitten.
Derfor kan det være en god idé at variere maden, så det sætter mundfølelserne i spil.

Krydderier kan smagsløfte de fleste retter i det salte køkken, så hvorfor ikke sætte årstidens krydderier i smagsformlen?

Brug fx sæsonens top 5 krydderier i dine menuer:
1. Kanel
2. Ingefær
3. Stjerneanis
4. Nelliker
5. Kardemomme

Psst...Vidste du, at en af vinterens populære frugtsmage er appelsin?

Her er 3 krydrede drikke, du kan sætte på menuen:

1. Varm æblegløgg

Kombiner eftermiddagskagen med en kop kogende varm alkoholfri æblegløgg.  Æblejuice varmes op med rørsukker, hel stjerneanis, hele kardemommekapsler og hele nelliker.  Sigtes og serveres med æbletern og lidt tørrede tranebær på toppen.

2. Ingefærshots

Ingefær har en aromatisk, smørende og halsvarmende effekt, der pirrer både næse, tunge, mundhule og svælg.

Kilde: The Flavour Thesaurus.

3. Hot toddy

Rød saft med honning varmes op og garneres med en kvist rosmarin, en kanelstang eller en klementin-skive.

Bryd rammerne for servering af mad

Mad behøver ikke altid at blive serveret i kantinen. Hos Rynkeby er vi fortalere for ”at bryde rammerne” for servering af måltider.

Du kan fx sprede hygge og madglæde ved at skabe variation i serveringsformen. Indret rå spisefaciliteter i det fri med blandt andet skind, tæpper, træstubbe til at sidde på – alt sammen for at få gæster og kunder til at føle sig i centrum.

Traditionen tro har den nordiske madkultur altid haft stærke rødder i naturen – også når det handler om at spise i det fri, mærke årstiden, bevæge sig ud, være fysisk aktiv og få glæde af naturen og den frihed det kan give.

Sæt fokus på oplevelser, der kan skabes i det fri med vores Vegetar One Pot og match med Aromatisk Æblebrus.

Vi håber, at du har fået masser af inspiration til, hvordan du kan skabe vinterglæde i din kantine med vores lækre opskrifter.