27. september 2021

Sammen mod madspild

Rynkeby og Too Good To Go går sammen mod madspild!

Rynkebys fokus på madspild går helt tilbage til år 1934, hvor Inger Rasmussen startede med at presse juice ud af nedfaldsæbler. Hun var træt af at se så mange æbler blive smidt ud hver eneste dag, og det blev derfor til ideen om at lave hjemmepresset juice af hendes æbler. Det er det du i dag kender som Rynkeby.

Too Good To Go der har til formål at mindske madspild, er en åbenlys stærk samarbejdspartner for Rynkeby og dette er blot et led i en række initiativer, som Rynkeby gør for at fremme den bæredygtige dagsorden!

Forbrugerne har nu mulighed for at afhente produkter hos Rynkeby, med kortere holdbarhed via Too Good to Go’s app, som de får til en markant billigere pris og derved redder mad-og/eller drikke, der ellers ville være blevet smidt ud.

Rynkeby blev i 2021 kåret som det mest bæredygtige drikkevarebrand i Danmark af Sustainable Brand Index, som er Europas største uafhængige mærkevareundersøgelse af bæredygtighed.

Nogle af årsagerne til denne kåring er blandt andet, at man hos Rynkeby har optimeret logistikken og derved sparet over 300 ture med lastbilerne over Storebælt om året. Derudover er alle plastiksugerør skiftet ud med nyere og mere miljøvenlige papsugerør. Desuden er alle r-PET-flasker skiftet ud, så de nu bliver fremstillet af 50- eller 100% genanvendeligt plastik. Ydermere er der et utrolig stort fokus på Økologi hos Rynkeby, noget der ligeledes er med til at rangere dem øverst, når det gælder bæredygtighed.