9. december 2019

Skab intens velsmag med simreretter

Det fantastiske ved simremad er, at den lange tilberedningstid giver både kraft og velsmag til retten. Smagene bliver fyldigere og der opstår en intens velsmag – retten bliver bedre og bedre, jo længere den simrer.

En ret for alle sanser

Ligesom ejendomsmægleren, der bager nybagt brød inden en fremvisning, kan du udnytte simrerettens velduft til at vække dine gæsters sanser og fremme deres appetit. Brug eksempelvis Rynkeby Naturlig Grøntsagsjuice som smagsfylde og suppler med Rynkeby Mango Chutney Hot for at skabe dybde og intensitet. Arbejd gerne med julens varme krydderier og spred julestemning til dine gæster. Prøv eksempelvis at tilsætte stjerneanis til din mørke gryderet. Den giver en varm og krydret smag, spreder en skøn duft af jul og som bonus giver den et smukt visuel udtryk med sin stjerneform.

Mindre madspild

I en tid med madspildsstop på den grønne agenda, kan alt bruges som råvare-ressource. En gryderet er ikke blot en velduftende og velsmagende klassiker – det er også en kærkommen lejlighed til at bruge resten af de råvarer, du ikke fik brugt i går. Især rester af juice, chutney og relish er fantastiske smags- og umamigivere i simreretter. Der er ingen grund til at lade dine råvarer gå til spilde.

Lad dig inspirere

Herunder får du nogle lækre simreretter, som du kan lade dig inspirere af til menuen, kortet eller planen. Vi har nyfortolket klassiske vinterretter og givet dem et twist. Brug eksempelvis resterne af Rynkeby Økologisk Æblejuice til saucen i din simreret og tilføj boullion og krydderurter, som eksempelvis i denne Kylling i krydret æblesauce