Omtanke

Ansvar på menuen – CSR

For os handler omtanke om at vise ansvarlighed ved at gøre noget godt – med omtanke for miljø og mennesker. Her og nu og for fremtiden. For at få et indblik i hvordan vi arbejder med omtanke, kan du her dykke ned i vores CSR og få indsigt i de tiltag vi gør. Sideløbende arbejder vi strategisk med FN’s Verdensmål om bæredygtig udvikling, især mål nummer 3, 4, 12 og 13:

3 Omtanke for Sundhed og Trivsel
4 Omtanke for Kvalitetsuddannelse
12 Omtanke for Ansvarligt forbrug og produktion
13 Omtanke for Klimaindsatsen

4 Verdensmål

CSR handler om at vise ansvarlighed i forhold til det omgivende samfund. Hos Rynkeby har vi en klart defineret CSR-strategi, som vi er stolte af. Den består af 2 hovedområder – miljø og mennesker – som for os er lige vigtige. Herunder er 6 fokusområder, der hænger sammen og danner grundlag for alle vores CSR-aktiviteter. Under hvert område sker der forskellige tiltag – som nogle måske tager for givet, fordi CSR altid har været en vigtig og integreret del af Rynkeby Foods’ DNA. Faktisk er Rynkeby Foods grundlagt på baggrund af en CSR-tankegang, nemlig at undgå madspild, da Inger Rasmussen (Dagmars mor) startede med at lave most af overskydende æbler fra haven. Læs vores CSR-rapport 2023 her.

Det er blandt andet derfor vi siger: Gør en forskel med Rynkeby!

Se, hvordan vi arbejder med omtanke for miljø og mennesker

CSR - miljø og mennesker

Her kommer et par udsnit af, hvordan vi i hverdagen arbejder med omtanke – på vej mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid.

Fokus på nul-spild

Vi har en målsætning om at blive mere grønne og bæredygtige. Fx ønsker vi at minimere alle former for svind ved at genanvende produkter og råvarer. Et godt eksempel herpå er, hvordan produktionen af Brämhults på fabrikken i Ringe bliver til foder for fynske køer. Den historie kan du få her. 

Genanvendt plast

Derudover er alle vores plastikflasker gået fra at bestå af 25% genanvendt plast til 50% genanvendt plast. Målet for 2021 er at øge andelen fra 50% til 100%. Og det arbejder vi målrettet på at kunne realisere. Det er bare nogle af Rynkebys måder at arbejde mere grønt, bæredygtigt og med omtanke.

Miljøvenlig transport og logistik

Transport er en CO2-udfordring. Derfor har Rynkeby Foods de seneste år investeret i 7 ecolution-lastbiler. Det betyder, at de er udstyret med miljøvenlige brændstofsystemer, til minimering af CO2. Samtidig er planlægningen af kørsel og ruter optimeret, så vi kører færre kilometer uden at gå på kompromis med vores velkendte og høje leveringssikkerhed. Heldigvis er Rynkeby Foods placeret centralt i Ringe på Fyn, så der er aldrig langt ud og hjem igen.

Fra jord til bord – Rynkebys værdikæde

Værdikæden 

Videre til næste destination?

Videre til næste destination?

Vidste du? Det samlede C02 ækvivalenter pr. kg appelsinjuice (import) kun er på 1,3

Læs mere

Vidste du, at det samlede C02 ækvivalenter pr. kg appelsinjuice (import) kun er på 1,3?
Dvs. juice ligger i den laveste ende. (Kilde Mogens, Fødevarestyrelsen)