Råvarer

Knowhow – fra nektar til juice, fra gelé til syltetøj og chutney

Her får du viden om alt fra appelsiner og æbler til processen fra råvare til juice, dyrkning og høst.

At have et indgående og godt kendskab til de råvarer man bruger og omgiver sig med, er med til at give tryghed og sikkerhed i enhver servering. Hos Rynkeby ser vi det som vores fornemmeste opgave at klæde dig godt på, når det gælder om at få kendskab til råvarerne. Det er den viden vi nu vil dele med dig.

For hvad er den sensoriske forskel på juice, nektar, frugtdrik og saft? Og hvad med begrebet marmelade? Hvad er de gastronomiske forskelle på gelé, marmelade, syltetøj, chutney og relish? Se fx juicepyramiden, hvor vores populære Brämhults-juice topper. Det er bare nogle af de råvaredyk, vi tager på Den Grønne Rejse.

Hvad er forskellen?

Rynkebys sortiment består af rigtig mange forskellige typer produkter indenfor kategorierne:

Rynkeby DGR Online Billeder 3 RÅVARER 21
  • Juice
  • Saft
  • Lemonade
  • Nektar
  • Frugtdrik
  • Marmelade
  • Grød
  • Salsa
  • Relish
  • Chutney
  • Dessertsaucer m.m.
Rynkeby DGR Online Billeder 3 RÅVARER 26

Juice er ikke bare juice

Kom med i Presseriet og hør mere om appelsinsorterne Pera, Hamlin og Valencia og få et indblik i, hvordan processen foregår fra frugt, grønt og bær til kvalitetsprodukter i foodservice.

Rynkeby DGR Online Billeder RÅVARER 5

Den sensoriske profil

Hvad er den sensoriske forskel på juice, nektar, frugtdrik og saft? Og hvad med de gastronomiske forskelle på gelé, marmelade, syltetøj, chutney og relish? 

Rynkeby DGR Online Billeder RÅVARER 12

Marmelade, syltetøj og gelé - hvad er forskellen?

Hvad er forskellen på marmelade, syltetøj og gelé? Der kan være en stor forskel i konsistens og tekstur.

Rynkeby DGR Online Billeder 3 RÅVARER 35

Kom med på fabrikken

Mød Anita Christensen, produktudvikler og kvalitetsansvarlig på Give Konfekture. Give Konfekture er vores partner og co-packer på marmelade, grød, chutney og relish.

Anita har arbejdet 8 år på Give Konfekture, og det er hende som udvikler, tester, smager og kvalitetssikrer Rynkebys marmelader, grød, chutney og relish.

Vi har spurgt Anita, hvordan de laver marmelade, kvalitetstester, sikrer smag og farver og meget, meget mere.

Videre til næste destination?

Videre til næste destination?