Trends

Trendhop – Hvad rykker i 2021/2022?

2020 til 2030 kaldes ”det grønne årti” pga. en voksende gruppe af unge climaterians, også kaldet Generation Grøn. Lad dig inspirere af det, der vil rykke på markedet i en tid efter pandemi og nedlukninger.

 

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 1

1. Pantry-Pantry-Pantry

Holdbarhed er vigtig. Lagervarer får høj status, og spisekamre fyldes på en ny måde.

Der er en stigende interesse for premium-produkter med lang holdbarhed. Vi ser en nyopfundet kærlighed til kvalitet som back-up i ’spisekammeret’.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 2

2. Localism

Pandemien har sat markant fokus på det nære. Det lokale og vores danske hood har prioritet. Nordisk er også set som lokalt og EU kan være det, hvis der er tale om produkter uden for dansk sæson, og som er sejlet til Danmark.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 3

3. Minitrend

Vi spiser og drikker mindre men oftere – også for at undgå spild. Der er ingen plads til overload og ikke-bæredygtige, overdådige buffeter.

Trenden er at fokusere på nye buffeter med mindre, men bedre, og dyrere lækkerier.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 4

4. Comfort Carbs

Det har været et hårdt år. Mange har været hjemme, hygget mere i hverdagen og det komfortable har sneget sig ind på os. Aldrig har vi spist så mange fastelavnsboller…
Vi skal ud af det bløde og mere afslappede tøj og tilbage i jobuniformen.

I køkkenerne kommer det til udtryk med flere overraskelser på menuen i form af hyggesnacks- og drikke. Det kunne fx være en Mango Lassi eller smoothies, der giver en ny form for tryghed.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 5

5. More inclusive

More inclusive handler om hele måltider og drikke, der både fungerer to sit og to go. Det kunne fx være en regnbuesalat med ristet bacon, hvor en frisk rødbedesaft er inklusiv. Det er tænkt som et helt måltid.

Vi ser også drikke, shots, brød, salater eller dressinger inkludere immun-boosting med ingredienser som fx cikorieinulin, ingefær m.m.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 6

6. Super Gut is good for me

Der er fokus på indre velvære, immunforsvar og sundhed som aldrig før – boom i probiotika til tarmen og antistressende adaptogener.

Det er især et fokus blandt unge og nutrivores (personer som spiser ud fra, hvad der er bedst i egen sundhed).

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 7

7. Plants please

De plantebaserede råvarer og løsninger er førstevalg i en klimavenlig og bæredygtig epoke, hvor deres rolle i mad og drikke er alt fra smagsgivere til måltidsmættere og teksturgivere.

Økologi er blevet mere og mere en hygiejnefaktor og et til- og fravalg alt efter, om det giver mening.

De professionelle køkkener har fokus på bæredygtighed og klimaaftryk i den grønne omstilling.

Læs, hvordan vi hos Rynkeby arbejder med økologi.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 8

8. Green protein

De grønne proteiner præger menuerne og får en ny rolle som førstevalg. De er yderlig dukket op i de nye Kost- og Klimaråd som foodservice læner sig op ad i forbindelse med den grønne omstilling, ligesom Landbrug & Fødevarers liste med 'nye' grønne proteiner giver en håndsrækning til at komme i gang.

Få inspiration til en menu fyldt med grønne proteiner her.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 9

9. Mental Health

Der er et øget fokus på mental sundhed, trivsel, balance og mindfulness, når vi alle vender tilbage på arbejde. Der er behov for flere pauser i løbet af dagen og flere tilgængelige sunde snacks. Digi-sundhed fra smart watches driver trenden og bevidstheden om det mentale skifte tilbage til et ’nyt arbejdsliv’.

Rynkeby DGR Online Billeder 2 TRENDS 10

10. Nature & Out

Mad og drikke vil i stigende grad tages med ud i det fri – både sommer og vinter vil vi ud og dyrke naturen. Lige fra grill på terrassen og andre frokostoplevelser til Picnic-møder og walk ‘n’ talk med håndholdte snacks.

Videre til næste destination?

Videre til næste destination?