Grøntsags-otto

Skræl pastinakkerne, skær dem i mindre stykker og vend dem med 2 spsk. olie samt salt og peber. Bag dem i ovn, til de er gyldne og møre i ca. 20 min. v. 200 °C. Skær baconen i tern og steg dem i ovn i ca. 18 min. v. 200 °C. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Fjern stokkene fra grønkålen, skær det i grove stykker og blancher det i 4 min. Kog Rynkeby Grøntsagsdrik op, og tilsæt bouillonterningerne. Snit løgene fint og sautér dem i 2 spsk. olie ved svag varme i 5­6 min. Tilsæt hvedekerner og 1 l af den varme Rynkeby Grøntsagsdrik.

Lad kernerne simre i 10 min. under omrøring. Tilsæt nu 1 dl af den varme Rynkeby Grøntsagsjuice ad gangen. Lad kernerne optage væsken før den næste tilsættes osv. Hele processen tager ca. 20 min. Træk gryden fra varmen, når kernerne er møre og tilsæt knust hvidløg og revet vesterhavsost. Smag til med salt og peber og server straks med pastinakker, grønkål, spinat og bacon. 

 

SUPPE-TIP: Prøv også Rynkeby Grøntsagsjuice i dagens suppe. Fx i en fyldig mulligatawny med æbler, løg, kartofler, gulerødder og knoldselleri

Ingredienser

Til 10 personer

  • 2 l Rynkeby Grøntsagsjuice
  • 1 kg Hele hvedekerner
  • 2 Løg
  • 3 Bouillonterninger, fjerkræ
  • 1 kg Pastinakker
  • 500 g Spinatblade
  • 500 g Grønkål
  • 200 g Vesterhavsost
  • 200 g Bacon
  • 5 fed Hvidløg
  • 4 spsk Vegetabilsk olie

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 553
  • kcal 132

Energifordeling i procent

  • Protein 13,3%
  • Fedt 23,4%
  • Kulhydrat 51,9%