
Hjertevaffel med hvid chokolademousse og kirsebærsauce
Pisk ingredienserne til vaffeldejen sammen. Lad dejen hvile en time på køl.
Bag mandelvaflerne i et vaffeljern til de er gyldne og hold dem lune under et viskestykke.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Pisk æggeblommer og sukker, til det er lyst og luftigt i ca. 2 minutter.
Smelt husblassen og rør den i en tynd stråle i æggemassen.
Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen og vend flødeskum forsigtigt i, lidt efter lidt. Kom moussen i en skål og sæt den på køl, gerne i et par timer.
Kugl mousse op på vaflerne, og kom Rynkeby Kirsebærsauce på hver hjertevaffel.
Riv evt. lidt mørk chokolade over ved servering.
Server sammen med en kold julegløgg for den perfekte julestemning
Ingredienser
Til 10 personer
- 60 g Mandelmel
- 80 g Hvedemel
- 1 spsk. Kanelsukker
- 200 g Æg
- 200 g Fløde
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Salt
- Evt. Smør til bagning
- 2 stk. Blade husblas
- 150 g Hvid smeltet chokolade
- 250 g Piskefløde
- 125 g Æggeblommer
- 50 g Rørsukker
- 400 g Rynkeby Kirsebærsauce
- Evt. Lidt revet mørk chokolade
Energifordeling pr. 100 g kJ
- kcal 278
Energifordeling i procent
- Protein 8%
- Fedt 55%
- Kulhydrat 37%