Krondyrfilet med kålsalat, kirsebærsauce og friske krydderurter

Krydr krondyrfileten med salt og peber og steg det i ovnen til kernetemperatur på ca. 50 grader. Lad den hvile i 15 min.

Sauter hakkede skalotteløg og timian i olivenolie, tilsæt rødvin og lad det koge lidt ned. Tilsæt bouillon og stegesky fra stegen og lad det koge ind til smagen er god. Jævn evt. vildtsaucen med majsstivelse og smag til med salt og peber.

Fintsnit rødkål og pluk grønkål. Skær løg i både og bag dem ved 200 grader i ca. 12 min. i en anelse olivenolie og lidt salt.

Skær æbler i tern og appelsiner i fileter. Rist mandelflagerne på en tør pande. Bland rødkål og grønkål med rapsolie, balsamicoeddike og Rynkeby Økologisk Kirsebærsauce. Smag til med salt og peber.

Pynt salaten af med løg, æbler, appelsin, mandelflager og friske krydderurter.

Server krondyrfilet med rødkålssalat, vildtsauce og friske krydderurter.

 

TIP: Krondyr kan erstattes med dådyr, okse, gris eller fugl.

Ingredienser

Til 10 personer

  • 1000 g Krondyrfilet (eller dyreryg)
  • 2 Skalotteløg
  • 1 kvist Timian
  • ½ l Rødvin
  • 1 l Bouillon til sauce
  • 750 g Rødkål
  • 100 g Grønkål
  • 3 Bagte løg
  • 2 Æbler
  • 2 Appelsiner
  • 50 g Mandelflager
  • 1 dl Rapsolie
  • ½ dl Balsamicoeddike
  • 5 dl Rynkeby Økologisk Kirsebærsauce

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 444,9
  • kcal 105,9

Energifordeling i procent

  • Protein 24%
  • Fedt 40%
  • Kulhydrat 36%