Økologisk juleæblekage

Riv rugbrød og rist det i ovnen eller på en pande. Bland sukker i. Afkøl det.

Pisk æggeblommer, majsstivelse, sukker og vaniljekorn luftigt. Varm fløde og julekrydderier op til kogepunktet og tag det af varmen. Lad det trække ca. 2 min. og kog det op igen. Rør flødemassen i æggesnapsen. Kog cremen op i nærheden af kogepunktet indtil den bliver cremet. Stil den på køl.

Kom rugbrødsrasp i bunden af en form og derefter lagvist creme anglaise med julekrydderier, Rynkeby Økologisk
Æblegrød, flødeskum, Rynkeby Økologisk Ribsgelé og mynte. '

 

TIP: Udskift evt. julekrydderier med andre krydderier uden for juletid

Ingredienser

Til 10 personer

  • 250 g Rugbrød
  • 3 spsk Rørsukker
  • 6 Æggeblommer
  • 40 g Majsstivelse
  • 150 g Sukker
  • ½ Vaniljestang
  • ½ l Fløde
  • 2 spsk Julekrydderier (kanel, stjerneanis, kardemomme, nelliker)
  • 10 dl Rynkeby Økologisk Æblegrød
  • 1 dl Rynkeby Økologisk Ribsgelé

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 808,4
  • kcal 192,5

Energifordeling i procent

  • Protein 4%
  • Fedt 39%
  • Kulhydrat 57%