Rugbrødslagkage med solbær/hindbærmousse og chokoladespåner

Opblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min.

Pisk fløde til flødeskum. Kom lidt af Rynkeby Økologisk Hindbær/solbærmarmelade i en gryde og varm den op. Smelt den opblødte husblas deri og vend den tilbage i resten af marmeladen.
Vend flødeskummen i og kom moussen på en sprøjtepose.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk det til en stiv masse.
Pisk æggeblommerne let sammen og tilføj dem i æggehviderne.
Bland rugbrød, nødder og bagepulver for sig selv og vend det derefter forsigtigt i dejen.

Fordel massen i 3 smurte springforme ca. Ø 24 (en til hver bund) og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min.

Anret lagkagen med mousse imellem og pynt af med flødeskum, hindbær, chokoladespåner og mynte.

Ingredienser

Til 10 personer

  • 16 blade Husblas
  • 1 l Piskefløde
  • 8 dl Rynkeby Økologisk Hindbær/Solbærmarmelade
  • 9 Æggehvider
  • 9 Æggeblommer
  • 375 g Sukker
  • 150 g Revet Rugbrød
  • 150 g Hakkede nødder (eller mandler)
  • 1½ tsk Bagepulver
  • 1 dl Dessertvin (portvin, muscat)
  • 2,5 dl Piskefløde til flødeskum
  • 250 g Hindbær
  • 50 g Chokoladespåner

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 1350
  • kcal 321

Energifordeling i procent

  • Protein 7%
  • Fedt 64%
  • Kulhydrat 29%