Spicy kalvegryde med æbledaal, raita og fladbrød

Svits krydderierne i olivenolie i en gryde. Kom hakket hvidløg, løg, chili og kalvekød i og brun kødet af.
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og eddike og lad retten simre under låg i ca. 1 time.

Svits krydderierne af til æbledaal. Tilsæt gurkemeje, hakket hvidløg, linser og bouillon og lad retten simre under låg i ca. 1 time, eller til linserne er møre og let udkogte. Tilsæt 500 g Rynkeby Økologisk Æblegrød.

Bland yoghurt med mynte og smag til med salt og peber.

Server spicy kalvegryde med granatæble, æbledaal, raita, fladbrød, lime og koriander.

 

TIP: Bland din egen indiske krydderi af kanel, nelliker, kardemomme, spidskommen, sennepsfrø, chili og ingefær.

Ingredienser

Til 10 personer

  • Spicy kalvegryde

  • 3 spsk Olivenolie
  • 4 spsk Indisk krydderiblanding
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 Løg
  • 1 Frisk rød chili
  • 1000 g Kalvekød i tern (eller svinekød)
  • 1 ds. Hakkede tomater (400 g)
  • 1 ds. Kokosmælk (eller yoghurt, 400 g)
  • 3 spsk Eddike
  • Æbledaal

  • 2 spsk Olivenolie
  • 4 spsk Indisk krydderiblanding
  • 1 spsk Gurkemeje
  • 5 fed Hvidløg
  • 400 g Røde linser
  • 1,4 l Boullion
  • 500 g Rynkeby Økologisk Æblegrød
  • Raita

  • 5 dl Yoghurt natural
  • 2-3 spsk Hakket mynte
  • 1 Granatæble
  • 3 Lime
  • 10 Fladbrød

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 444
  • kcal 105

Energifordeling i procent

  • Protein 31%
  • Fedt 30%
  • Kulhydrat 39%