Sprængt and med æblekompot og tyttebærsyltetøj(syge/pleje)

Andebrystfileterne halveres. De sprænges i en marinade af salt, sukker, Æblejuice, sennepskorn og nelliker. Kødet sprænges, modnes og letkrydres natten over på køl. Herefter steges andebryst i ovnen ved lav temperatur, så kødstrukturen denatureres og blødgøres mest muligt (ca. 90 minutter ved 140 grader).

Den sprængte and serveres sammen med en mild og blød æblekompot (Rynkeby Æbledessert eller Rynkeby Æblegrød) og Rynkeby Tyttebær Syltetøj.
Skær evt. andebryst i tynde skiver og drys rosmarinsalt over æblekompotten.

 

Den sprængte and matches perfekt med en lækker efterårscocktail med timiansirup.

Ingredienser

Til 10 personer

  • 1000 g Andebryst (5 stk. af ca. 200 g)
  • 25 g Salt
  • 25 g Sukker
  • 500 ml Rynkeby Æblejuice
  • 10 stk. Hele sennepskorn
  • 5 stk. Hele nelliker
  • 350 g Rynkeby Æbledessert eller Rynkeby Æblegrød
  • 250 g Rynkeby Tyttebær Syltetøj
  • 10 g Flagesalt
  • 3 stk. Stilke frisk rosmarin

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kcal 110

Energifordeling i procent

  • Protein 5%
  • Fedt 47%
  • Kulhydrat 48%