Tilbage til oversigten

Gør en forskel

Minimer madspild

Du har serveret lækre og nærende menuer i din kantine, men hvad gør du med resterne? I et moderne køkken skal alt bruges op – madspild er nemlig en stor klimaudfordring. Det kræver ofte en god portion kreativitet at genanvende, re-tænke og udnytte alt for at minimere madspild. Læs vores 5 restetips her.

Har du en stor rest Æbledessert?
Lav en granola med Rynkeby æbledessert, kardemomme, kanel, havregryn, ristede hakkede mandler, græskarkerner, solsikkefrø, lidt salt og chiafrø. Bages i en time ved 160 grader, når ovnen er i gang. Rør undervejs.

Har du en lille rest Æbledessert?
Anret i portionsglas og top med revet ingefær, chiafrø og hakkede mandler efter først til mølle princippet.

Har du en rest Rød Saft?
Spice den op med røde krydderurter som smagssættende dressing til en vintersalat. Brug fx radise karse, rød sennepskarse, rød basilikum eller rød mynte.

Har du en rest Æblejuice?
Lav din egen æbleeddike med gran. Du skal bruge 1 del æblejuice, 1 del hvid lagereddike og et par grankviste eller hel kanel.

Har du en rest Mangochutney?
Brug den i en vintersandwich lagt sammen med brieost, mandelpesto og ristet grønkål.

Flere nyheder