- Vi arbejder med konsistenstrappen, og hvis jeg skal rose os selv lidt, så er vi rigtig gode til både det bløde, cremede, gratin og fyldende konsistenser. Vi gør meget for at udvikle måltider, som passer til både hjemmeboende borgere og plejecentre. Det er vigtigt, at borgere med dysfagi, tygge-/synkebesvær, også kan få en dejlig, smagfuld andesteg til mortensaften eller jul.
- Derfor har vi udviklet en andesteg som gratinkost. Anden er tygge- og synkevenlig og smelter i munden. Vi steger hele ænder og skærer brystet fra, som pureres og tilsættes æg og stivelse, så den ikke sætter sig, og så har vi nogle forme, der ligner andelår og bryst. Kort fortalt tager vi fx and eller rødkål fra og bearbejder videre, så basisråvaren er den samme, hjemmelavede mad med god smag, siger Jacob og fortsætter:
- Sidste år fik vi udviklet et rigtig godt resultat på kartofler, det har altid været mos, hvad skulle man ellers lave til småtspisende, som ikke kan tygge en kartoffel? På basis af kartoffelpure har vi kunnet sætte den i konsistens og lave en brunet kartoffel. Det har gjort en kæmpe forskel for den sødme som bare hører til andesteg, flæskesteg, grønkål mv. Her havde vi et godt samarbejde med kommunens diætister. Vi sendte prøver til dem, så de kan teste kartoffelkonsistens med deres specialiserede øjne og viden og vende tilbage til os med, hvilken konsistensretning de godt kunne tænke sig, vi justerede hen imod.