Marcipanbunde med boysenbærmousse

Riv marcipanen og rør den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene et af gangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt hasselnøddeflager og rør dejen jævn. Kom dejen i en smurt form.

Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35-40 min.
Afkøl den.

Udblød husblas i en skål med koldt vand.

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til flødeskum.

Varm Rynkeby Boysenbær Syltetøj op i en gryde og smelt husblassen deri. Rør den varme syltetøj i æggesnapsen og rør derefter flødeskummet i. Kom moussen på en sprøjtepose og læg den i køleskabet i ca. 1 time.

Skær kagebundene i passende stykker og sprøjt boysenbærmousse ud derpå.

Pynt af med friske bær og revet chokolade.

 

TIP:
Sprøjt moussen på direkte i formen og lad den sætte sig deri. Skær derefter kagestykkerne ud i portioner og pynt.

Ingredienser

Til 10 personer

  • Bunde

  • 200 g Marcipan
  • 100 g Sukker
  • 100 g Blødt smør
  • 4 Æg
  • 75 g Mel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 60 g Hasselnøddeflager
  • Mousse

  • 6 blade Husblas
  • 8 Æggeblommer (Pasteuriserede)
  • 50 g Sukker
  • 5 dl Piskefløde
  • 400 g Rynkeby Boysenbær Syltetøj
  • 300 g Friske bær
  • 5 spsk Chokolade, revet

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 1339,8
  • kcal 319

Energifordeling i procent

  • Protein 6%
  • Fedt 56%
  • Kulhydrat 38%