
Marcipanbunde med boysenbærmousse
Riv marcipanen og rør den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene et af gangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt hasselnøddeflager og rør dejen jævn. Kom dejen i en smurt form.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35-40 min.
Afkøl den.
Udblød husblas i en skål med koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til flødeskum.
Varm Rynkeby Boysenbær Syltetøj op i en gryde og smelt husblassen deri. Rør den varme syltetøj i æggesnapsen og rør derefter flødeskummet i. Kom moussen på en sprøjtepose og læg den i køleskabet i ca. 1 time.
Skær kagebundene i passende stykker og sprøjt boysenbærmousse ud derpå.
Pynt af med friske bær og revet chokolade.
TIP:
Sprøjt moussen på direkte i formen og lad den sætte sig deri. Skær derefter kagestykkerne ud i portioner og pynt.
Ingredienser
Til 10 personer
-
Bunde
- 200 g Marcipan
- 100 g Sukker
- 100 g Blødt smør
- 4 Æg
- 75 g Mel
- 1 tsk Bagepulver
- 60 g Hasselnøddeflager
-
Mousse
- 6 blade Husblas
- 8 Æggeblommer (Pasteuriserede)
- 50 g Sukker
- 5 dl Piskefløde
- 400 g Rynkeby Boysenbær Syltetøj
- 300 g Friske bær
- 5 spsk Chokolade, revet
Energifordeling pr. 100 g kJ
- kJ 1339,8
- kcal 319
Energifordeling i procent
- Protein 6%
- Fedt 56%
- Kulhydrat 38%