Simregryde med svinekød, peberfrugt og kikærter
En hjertevarmende ret, der kombinerer mørt svinekød med sprøde peberfrugter og nærende kikærter.
En hjertevarmende ret, der kombinerer mørt svinekød med sprøde peberfrugter og nærende kikærter.
Skær skind af svineskanken og brun den af i olivenolie i en gryde. Krydr med salt og peber.
Tilsæt hakkede løg, 5 fed hvidløg, koriander og spidskommen og steg det med i kort tid. Tilsæt ½ l vand, Naturig Grøntsagsjuice, Rynkeby Fersken/Basilikum Relish, Rynkeby Chutney Hot, laurbærblad, og peberfrugter i tern.
Lad retten simre under låg i ca. 2 timer (tilsæt kikærter den sidste ½ time) eller til kødet er mørt.
Skær kød fra benet og jævn evt. saucen.
Bland skyr med 2 fed hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Server simregryde med brød, ris eller mos, hvidløgsskyr, Rynkeby Fersken/Basilikum Relish, Rynkeby Chutney Hot og friske krydderurter.
Til 10 personer
2500 g Svineskank (kæber el. lign)
3 spsk Olivenolie
2 Løg (200 g)
7 fed Hvidløg
1 spsk Stødt koriander
1 spsk Stødt spidskommen
1 l Naturig Grøntsagsjuice
1-2 dl Rynkeby Fersken Relish med Basilikum
1-2 dl Rynkeby Mango Chutney Hot
1 Laurbærblad
2 Peberfrugter (350 g)
300 g Kikærter
2 dl Skyr
1 Citron, saft herfra
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 160
Energifordeling i procent
Protein 27 %
Fedt 55 %
Kulhydrat 18 %