Tærte med porre og vesterhavsost
En perfekt kombination af sød porre og kraftfuld vesterhavsost i en sprød tærte – ideel til enhver sammenkomst.
En perfekt kombination af sød porre og kraftfuld vesterhavsost i en sprød tærte – ideel til enhver sammenkomst.
DEJ:
Skær det kolde smør ud i tern, og smuldr det ned i en skål med mel og lidt salt. Saml mørdejen med æg og evt. lidt vand. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 1 time.
Tryk eller rul dejen ud i en smurt tærteform eller en lille gastrobakke.
FYLD:
Hak porre og peberfrugt fint.
Smør tærtebunden med Rynkeby Ananas Chutney med Rød Peber og Rynkeby Fersken Relish med Basilikum. Pisk æg og fløde sammen, og krydr med salt og peber. Læg de snittede grøntsager i tærteformen, og hæld æggemassen udover. Fordel osten udover tærten, og sæt den i ovnen.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min. eller indtil den er let dirrende i midten. Lad tærte hvile 10 min. inden servering.
Server tærten med grøn salat og friske krydderurter.
TIP: Prøv med butterdej i stedet for mørdej
Til 10 personer
125 g Smør
200 g Hvedemel
1 Æg
1 Porre (200 g)
1 Rød peberfrugt (175 g)
2 dl Rynkeby Ananas Chutney med Rød Peber
2 dl Rynkeby Fersken Relish med Basilikum
4 Æg
2 dl Fløde
100 g Vesterhavsost (alt. blåskimmel eller feta)
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 237
Energifordeling i procent
Protein 8 %
Fedt 52 %
Kulhydrat 40 %