Bar med æble, nødder og chokolade
En sund snack med sprøde nødder, søde æbler og rig chokolade – perfekt til en energiboost!
En sund snack med sprøde nødder, søde æbler og rig chokolade – perfekt til en energiboost!
Hak mandler og valnødder groft og bland dem med hørfrø og solsikkekerner.
Hak Rynkeby Æbledessert i mindre tern.
Lun den kondenserede mælk i en gryde til ca. 40 grader og tag gryden af varmen. Kom mandler, valnødder, hørfrøkerner, solsikkekerner, Rynkeby Æbledessert, tranebær og kokosmel i. Rør rundt og tilsæt havregryn lidt ad gangen. Konsistensen skal være klistret, men hård at røre.
Kom blandingen i et fad beklædt med bagepapir. Pres massen fladt sammen i en rektangel på ca. 10 x 20 cm.
Bag massen i ca. 60 min. ved 125 grader. Afkøl på rist i ca. 15 min.
Smelt chokolade over vandbad og skær i 10 stykker.
Dyp barerne i chokolade og stil dem til afkøling på en plade beklædt med bagepapir til chokolade har sat sig.
Til 10 personer
25 Mandler
10 Valnødder
3 spsk Hørfrøkerner
3 spsk Rynkeby Æbledessert
200 g Kondenseret mælk (fra dåse)
4 spsk Tørrede tranebær
2 spsk Kokosmel
3 dl Havregrød (evt. rugflager)
200 g Chokolade
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 475
Energifordeling i procent
Protein 8 %
Fedt 48 %
Kulhydrat 44 %