Blomkålscouscous med tunesisk ragout og dadler
En farverig og smagfuld ret, der forener det bedste fra tunesisk køkken med friske dadler og blomkål.
En farverig og smagfuld ret, der forener det bedste fra tunesisk køkken med friske dadler og blomkål.
Vask blomkålene, fjern stokkene og riv dem på et groft rivejern.
Bland revet blomkål med olivenolie og limejuice. Smag til med salt og peber.
Opvarm en gryde med olivenolie og spidskommen, og brun kødet deri. Tilsæt hakkede løg, hvidløg, gulerødder og svits det hele i et par minutter. Tilsæt Rynkeby Tomatjuice, Rynkeby
Abrikosmarmelade, Rynkeby Sveskegrød og limejuice.
Smag til med salt, peber og harissa, og lad retten simre under låg i ca. 60 min., eller til kødet er mørt. Jævn saucen med majsstivelse, hvis det ønskes.
Server den tunesiske ragout med blomkålscouscous, dadler, harissa og friske krydderurter.
TIP: Rynkeby Sveskegrød kan med fordel blendes, inden den tilføjes retten, hvis man ønsker en mere ensartet masse.
Til 10 personer
1 dl Olivenolie
3 spsk Spidskommen
2000 g kalvekød (lam eller kylling kan også bruges)
2 Løg (300 g)
5 fed Hvidløg
4 Gulerødder (400g)
8 dl Rynkeby Tomatjuice (eller grøntsagsjuice)
2 dl Rynkeby Abrikosmamelade
4 dl Rynkeby Sveskegrød
2 spsk Rynkeby Limejuice
1-2 spsk Harissa (afrikansk chilisauce)
500 g Dadler uden sten
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 116
Energifordeling i procent
Protein 19 %
Fedt 35 %
Kulhydrat 46 %