
Bouillabaisse med aioli
Klargør blåmuslinger og fsk.
Snit porre og hak 5 fed hvidløg. Sauter dem i olivenolie i en gryde. Tilsæt safran, hvidvin, bouillon, Rynkeby Tomatjuice, 2 dl Rynkeby Burgerrelish og piskefløde. lad suppen simre
under låg i ca. 10 min. Smag suppen til med salt og peber.
Tilsæt blåmuslinger og mundrette stykker af fisk. Kom låg på og lad suppen simre i ca. 5-10 min til blåmuslingerne er åbne.
Bland en aioli af mayonnaise, 1 fed hvidløg og 1 dl Rynkeby Burgerrelish.
Server bouillabaisse med friske krydderurter, brød og aioli.
Ingredienser
Til 10 personer
- 1000 g Blåmuslinger
- 750 g Lyssej (eller rødfisk, multe, torsk)
- 750 g Laks (eller blæksprutter)
- 2 Porre (400 g)
- 6 fed Hvidløg
- ½ dl Olivenolie
- ½ g Safran
- 3 dl Hvidvin
- 1 l Bouillon (fiske- eller hønse)
- 1 l Rynkeby Tomatjuice
- 3 dl Rynkeby Burger Relish
- 2 dl Piskefløde
- 1 dl Mayonnaise
Energifordeling pr. 100 g kJ
- kJ 444,4
- kcal 105,8
Energifordeling i procent
- Protein 35%
- Fedt 45%
- Kulhydrat 15%