Bouillabaisse med aioli

Klargør blåmuslinger og fsk.

Snit porre og hak 5 fed hvidløg. Sauter dem i olivenolie i en gryde. Tilsæt safran, hvidvin, bouillon, Rynkeby Tomatjuice, 2 dl Rynkeby Burgerrelish og piskefløde. lad suppen simre
under låg i ca. 10 min. Smag suppen til med salt og peber.

Tilsæt blåmuslinger og mundrette stykker af fisk. Kom låg på og lad suppen simre i ca. 5-10 min til blåmuslingerne er åbne.

Bland en aioli af mayonnaise, 1 fed hvidløg og 1 dl Rynkeby Burgerrelish.

Server bouillabaisse med friske krydderurter, brød og aioli.

Ingredienser

Til 10 personer

  • 1000 g Blåmuslinger
  • 750 g Lyssej (eller rødfisk, multe, torsk)
  • 750 g Laks (eller blæksprutter)
  • 2 Porre (400 g)
  • 6 fed Hvidløg
  • ½ dl Olivenolie
  • ½ g Safran
  • 3 dl Hvidvin
  • 1 l Bouillon (fiske- eller hønse)
  • 1 l Rynkeby Tomatjuice
  • 3 dl Rynkeby Burger Relish
  • 2 dl Piskefløde
  • 1 dl Mayonnaise

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 444,4
  • kcal 105,8

Energifordeling i procent

  • Protein 35%
  • Fedt 45%
  • Kulhydrat 15%