Bouillabaisse med aioli
En rig og smagfuld fiskestuvning med hjemmelavet aioli – et strejf af Middelhavet på din tallerken.
En rig og smagfuld fiskestuvning med hjemmelavet aioli – et strejf af Middelhavet på din tallerken.
Klargør blåmuslinger og fsk.
Snit porre og hak 5 fed hvidløg. Sauter dem i olivenolie i en gryde. Tilsæt safran, hvidvin, bouillon, Rynkeby Tomatjuice, 2 dl Rynkeby Burgerrelish og piskefløde. lad suppen simre
under låg i ca. 10 min. Smag suppen til med salt og peber.
Tilsæt blåmuslinger og mundrette stykker af fisk. Kom låg på og lad suppen simre i ca. 5-10 min til blåmuslingerne er åbne.
Bland en aioli af mayonnaise, 1 fed hvidløg og 1 dl Rynkeby Burgerrelish.
Server bouillabaisse med friske krydderurter, brød og aioli.
Til 10 personer
1000 g Blåmuslinger
750 g Lyssej (eller rødfisk, multe, torsk)
750 g Laks (eller blæksprutter)
2 Porre (400 g)
6 fed Hvidløg
½ dl Olivenolie
½ g Safran
3 dl Hvidvin
1 l Bouillon (fiske- eller hønse)
1 l Rynkeby Tomatjuice
3 dl Rynkeby Burger Relish
2 dl Piskefløde
1 dl Mayonnaise
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 106
Energifordeling i procent
Protein 35 %
Fedt 45 %
Kulhydrat 15 %