Chokolade petit fours med jordbær/blåbær ganache
En lille bid af himlen med mørk og hvid chokolade, beriget med en frugtig ganache.
En lille bid af himlen med mørk og hvid chokolade, beriget med en frugtig ganache.
Hak den mørke chokolade og smelt den ene halvdel over vandbad. Den skal være ca. 49 grader varm.
Hæld den i den anden halvdel og lad det smelte sammen.
Arbejdstemperaturen på chokoladen skal være ca. 30-34 grader (Smelt evt. hele chokoladen til 30-34 grader i mikrobølgeovn).
Hæld den smeltede chokolade i en chokoladeform og hæld resten tilbage så der dannes en skal.
Stil på køl til chokoladen har sat sig.
Hak den hvide chokolade og kom i en skål. Kog piskefløden op sammen med Rynkeby Jordbær/Blåbær Dessertsauce og hæld den ned over den hvide chokolade. Rør den sammen til en ganache.
Tag chokoladerne ud fra køl og fyld ganachen i. Stil den på køl igen, mens du tempererer chokoladen til de 30-34 grader igen.
Fyld chokolade i formen som bund og skrab overskydende chokolade af med en spartel. Stil formene på køl i ca. 30 min. til de har sat sig.
Bank chokoladerne ud på bordet.
Server chokoladerne med nøddeknas.
TIP: Køb færdige chokolade skaller og fyld op med denne ganache.
Til 10 personer
400 g Mørk chokolade (ca. 50% kakao)
200 g Hvid chokolade
3/4 dl Piskefløde
1 dl Rynkeby Jordbær/blåbær Dessertsauce
1 dl Hakket pistacienødder
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 439
Energifordeling i procent
Protein 4 %
Fedt 52 %
Kulhydrat 44 %