Hjertevaffel med hvid chokolademousse og kirsebærsauce
En himmelsk dessert, der smelter på tungen: hjertevaffel toppet med silkeblød hvid chokolademousse og en lækker kirsebærsauce
En himmelsk dessert, der smelter på tungen: hjertevaffel toppet med silkeblød hvid chokolademousse og en lækker kirsebærsauce
Pisk ingredienserne til vaffeldejen sammen. Lad dejen hvile en time på køl.
Bag mandelvaflerne i et vaffeljern til de er gyldne og hold dem lune under et viskestykke.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Pisk æggeblommer og sukker, til det er lyst og luftigt i ca. 2 minutter.
Smelt husblassen og rør den i en tynd stråle i æggemassen.
Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen og vend flødeskum forsigtigt i, lidt efter lidt. Kom moussen i en skål og sæt den på køl, gerne i et par timer.
Kugl mousse op på vaflerne, og kom Rynkeby Kirsebærsauce på hver hjertevaffel.
Riv evt. lidt mørk chokolade over ved servering.
Suppler med kold julegløgg
Til 10 personer
60 g Mandelmel
80 g Hvedemel
1 spsk. Kanelsukker
200 g Æg
200 g Fløde
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
Evt. Smør til bagning
2 stk. Blade husblas
150 g Hvid smeltet chokolade
250 g Piskefløde
125 g Æggeblommer
50 g Rørsukker
400 g Rynkeby Kirsebærsauce
Evt. Lidt revet mørk chokolade
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 278
Energifordeling i procent
Protein 8 %
Fedt 55 %
Kulhydrat 37 %