Tilbage til oversigten

Jordbærkager med mandelcreme og jordbærgelé

En sød symfoni af jordbær og mandelcreme, toppet med en delikat jordbærgelé – ren forkælelse!

Jordbærkager med mandelcreme og jordbærgelé

Tilberedning

Smuldr mel og små stykker koldt smør til blandingen ligner revet ost. Tilsæt æg og sukker og saml dejen til en klump. Læg tærtedejen på køl i ca. 1 time.


Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik den ud så den passer til portionsforme. Beklæd smurte forme med dejen. Bag bundene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 min. Køl dem let af.

Smelt chokolade over vandbad og kom et tyndt lag på bundene.

Kog fløde og vanilje op i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Rør majsstivelse og mandellikør i æggesnapsen. Kom den varme fløde over i æggesnapsen og rør det sammen. Kom massen tilbage i gryden og rør ved jævn varme til cremen legerer.
Kom mandelcremen i en sprøjtepose og læg på køl i ca. 1 time.

Sprøjt den kolde kagecreme op i bundene og pynt med halve jordbær.

Opblød husblas i koldt vand. Kom Rynkeby Jordbærsaft og vand i en gryde og varm den op. Smelt husblas i den varme jordbærsaft. Køl den af til den begynder at sætte sig. Hæld jordbærgeléen (ca. 2 spsk) udover kagerne og stil dem på køl i ca. 1 time til geléen har sat sig helt.

Server jordbærkagerne med frisk mynte.

TIP: I stedet for Rynkeby Jordbærsaft kan Rynkeby Solbær- eller Rynkeby Hyldebærsaft også anvendes.


Ingredienser

Til 10 personer

Dej

Mandelcreme

Gelé


Energifordeling

Energifordeling pr. 100 g

Energifordeling i procent

📄 Download og print via din browser

Flere opskrifter