Oksegryde med svampe
En rig og velsmagende gryderet, der kombinerer mørt oksekød med aromatiske svampe. Perfekt til hyggelige aftener.
En rig og velsmagende gryderet, der kombinerer mørt oksekød med aromatiske svampe. Perfekt til hyggelige aftener.
Befri oksebov fra ben og skær den i rustikke stykker (gem benet). Brun kødet af i olivenolie i en gryde.
Krydr med kanel, salt og peber.
Kom svampe, hakkede løg, hvidløg og chili i. Steg det med i kort tid.
Tilsæt bouillon, kokosmælk, Rynkeby Abrikosgrød, Limesaft, Rynkeby Chutney Sur Sød og oksebenet.
Lad retten simre i 2-3 timer under låg.
Smag til med salt og peber og jævn evt. saucen.
Hak citronskal, 2 fed hvidløg og persille og bland det sammen til gremolata.
Server oksegryde med ris, madbrød eller mos, gremolata, Rynkeby Chutney Sur Sød og friske krydderurter.
Til 10 personer
2500 g Oksebov med ben (klump el. lign)
3 spsk Olivenolie
1 spsk Kanel
500 g Blandede svampe
2 stk Løg (200 g)
10 fed Hvidløg
1 stk Rød chili
1 l Bouillon (okse- eller grøntsags)
800 g Kokosmælk
3 dl Rynkeby Abrikosgrød
2 spsk Limejuice
2 dl Rynkeby Mango Chutney Sur/Sød
1 stk Citron, skal herfra
1 bundt Persille
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 143
Energifordeling i procent
Protein 27 %
Fedt 57 %
Kulhydrat 16 %