Persillesild med hvedekernesalat, ribsgelé og friske krydderurter

Kog hvedekernerne i 8 dl letsaltet vand i 30 min. Tag dem af blusset og lad dem trække i yderligere 30 min. (gerne med gryden tildækket i viskestykker).

Bland en salat af hvedekerner, spædsalat, æblestykker, skalotteløgsringe, blåbær, ærteskud og dijonvinaigrette.

Vend de nyvaskede sildefleter i rugmel. Læg persille imellem 2 sildefileter og krydr med salt og peber. Steg sildepakkerne i smør i ca. 5 min. på hver side.

Steg dem færdige i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.

Anret sildefileter med hvedekernesalat, Rynkeby Økologisk Ribsgelé og friske krydderurter.

Ingredienser

Til 10 personer

  • 4 dl Hvedekerner
  • 100 g Spædsalat
  • 2 Æbler
  • 2 Skalotteløg (40 g)
  • 100 g Blåbær
  • 1 Håndfuld ærteskud
  • 3 dl Dijonvinaigrette
  • 20 Sildefileter (hornfisk, makrel eller lign.)
  • 2 Bundter persille (eller grønkål)
  • 4 dl Rugmel
  • 300 g Smør
  • 5 dl Rynkeby Økologisk Ribsgelé

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 1076
  • kcal 256,2

Energifordeling i procent

  • Protein 16%
  • Fedt 55%
  • Kulhydrat 29%