Persillesild med hvedekernesalat, ribsgelé og friske krydderurter
En fest for smagsløgene med frisk persille og nærende kerner – perfekt enhver tid på dagen.
En fest for smagsløgene med frisk persille og nærende kerner – perfekt enhver tid på dagen.
Kog hvedekernerne i 8 dl letsaltet vand i 30 min. Tag dem af blusset og lad dem trække i yderligere 30 min. (gerne med gryden tildækket i viskestykker).
Bland en salat af hvedekerner, spædsalat, æblestykker, skalotteløgsringe, blåbær, ærteskud og dijonvinaigrette.
Vend de nyvaskede sildefleter i rugmel. Læg persille imellem 2 sildefileter og krydr med salt og peber. Steg sildepakkerne i smør i ca. 5 min. på hver side.
Steg dem færdige i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.
Anret sildefileter med hvedekernesalat, Rynkeby Økologisk Ribsgelé og friske krydderurter.
Til 10 personer
4 dl Hvedekerner
100 g Spædsalat
2 Æbler
2 Skalotteløg (40 g)
100 g Blåbær
1 Håndfuld ærteskud
3 dl Dijonvinaigrette
20 Sildefileter (hornfisk, makrel eller lign.)
2 Bundter persille (eller grønkål)
4 dl Rugmel
300 g Smør
5 dl Rynkeby Økologisk Ribsgelé
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 256
Energifordeling i procent
Protein 16 %
Fedt 55 %
Kulhydrat 29 %