Rugbrødslagkage med solbær/hindbærmousse og chokoladespåner
En unik dessertoplevelse med rugbrød, bær og chokolade – perfekt til enhver fest!
En unik dessertoplevelse med rugbrød, bær og chokolade – perfekt til enhver fest!
Opblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Pisk fløde til flødeskum. Kom lidt af Rynkeby Økologisk Hindbær/solbærmarmelade i en gryde og varm den op. Smelt den opblødte husblas deri og vend den tilbage i resten af marmeladen.
Vend flødeskummen i og kom moussen på en sprøjtepose.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk det til en stiv masse.
Pisk æggeblommerne let sammen og tilføj dem i æggehviderne.
Bland rugbrød, nødder og bagepulver for sig selv og vend det derefter forsigtigt i dejen.
Fordel massen i 3 smurte springforme ca. Ø 24 (en til hver bund) og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min.
Anret lagkagen med mousse imellem og pynt af med flødeskum, hindbær, chokoladespåner og mynte.
Til 10 personer
16 blade Husblas
1 l Piskefløde
8 dl Rynkeby Økologisk Hindbær/Solbærmarmelade
9 Æggehvider
9 Æggeblommer
375 g Sukker
150 g Revet Rugbrød
150 g Hakkede nødder (eller mandler)
1½ tsk Bagepulver
1 dl Dessertvin (portvin, muscat)
2,5 dl Piskefløde til flødeskum
250 g Hindbær
50 g Chokoladespåner
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 321
Energifordeling i procent
Protein 7 %
Fedt 64 %
Kulhydrat 29 %