Sprængt and med æblekompot og tyttebærsyltetøj
Forkæl dine smagsløg med sprængt and serveret med sød æblekompot og syrlig tyttebærsyltetøj – en perfekt kombination af smage, der gør enhver middag til en fest.
Forkæl dine smagsløg med sprængt and serveret med sød æblekompot og syrlig tyttebærsyltetøj – en perfekt kombination af smage, der gør enhver middag til en fest.
Andebrystfileterne halveres. De sprænges i en marinade af salt, sukker, Æblejuice, sennepskorn og nelliker. Kødet sprænges, modnes og letkrydres natten over på køl. Herefter steges andebryst i ovnen ved lav temperatur, så kødstrukturen denatureres og blødgøres mest muligt (ca. 90 minutter ved 140 grader).
Den sprængte and serveres sammen med en mild og blød æblekompot (Rynkeby Æbledessert eller Rynkeby Æblegrød) og Rynkeby Tyttebær Syltetøj.
Skær evt. andebryst i tynde skiver og drys rosmarinsalt over æblekompotten.
Suppler med efterårscocktail med timiansirup.
Til 10 personer
1000 g Andebryst (5 stk. af ca. 200 g)
25 g Salt
25 g Sukker
500 ml Rynkeby Æblejuice
10 stk. Hele sennepskorn
5 stk. Hele nelliker
350 g Rynkeby Æbledessert eller Rynkeby Æblegrød
250 g Rynkeby Tyttebær Syltetøj
10 g Flagesalt
3 stk. Stilke frisk rosmarin
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 110
Energifordeling i procent
Protein 5 %
Fedt 47 %
Kulhydrat 48 %