Tærte med porre og vesterhavsost

DEJ:
Skær det kolde smør ud i tern, og smuldr det ned i en skål med mel og lidt salt. Saml mørdejen med æg og evt. lidt vand. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 1 time.

Tryk eller rul dejen ud i en smurt tærteform eller en lille gastrobakke.


FYLD:
Hak porre og peberfrugt fnt.

Smør tærtebunden med Rynkeby Ananas Chutney med Rød Peber og Rynkeby Fersken Relish med Basilikum. Pisk æg og fløde sammen, og krydr med salt og peber. Læg de snittede grøntsager i tærteformen, og hæld æggemassen udover. Fordel osten udover tærten, og sæt den i ovnen.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min. eller indtil den er let dirrende i midten. Lad tærte hvile 10 min. inden servering.

Server tærten med grøn salat og friske krydderurter.

 

TIP: Prøv med butterdej i stedet for mørdej

Ingredienser

Til 10 personer

  • 125 g Smør
  • 200 g Hvedemel
  • 1 Æg
  • 1 Porre (200 g)
  • 1 Rød peberfrugt (175 g)
  • 2 dl Rynkeby Ananas Chutney med Rød Peber
  • 2 dl Rynkeby Fersken Relish med Basilikum
  • 4 Æg
  • 2 dl Fløde
  • 100 g Vesterhavsost (alt. blåskimmel eller feta)

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kJ 996,4
  • kcal 237,2

Energifordeling i procent

  • Protein 8%
  • Fedt 52%
  • Kulhydrat 40%