Tarte de pommes med brombæris og mynte
Oplev vores Tarte de pommes med brombæris og mynte. En klassisk dessert med et twist af frisk mynte, der vil fortrylle dine smagsløg.
Oplev vores Tarte de pommes med brombæris og mynte. En klassisk dessert med et twist af frisk mynte, der vil fortrylle dine smagsløg.
Smuldr mel og små stykker koldt smør til blandingen ligner revet ost. Tilsæt æg og sukker og saml dejen til en klump. Læg tærtedejen på køl i ca. 1 time.
Karamelliser sukkeret i en pande og kom smør i. Hæld Rynkeby Æbledessert i og lad det koge sammen med karamellen under jævn varme (ca. 10 min.).
Rul mørdejen ud og beklæd en smurt tærteform eller gastrobakke.
Læg den karamelliserede æblemasse i tærteformen og bag den ved 200 grader varmluft i ca. 30-35 min.
Pisk æggeblommer med sukker og kog piskefløden op med Rynkeby Brombær Syltetøj i en gryde.
Hæld flødemassen i de piskede æggeblommer og legér ismassen i en gryde over svag varme. Køl den af og kør den i en ismaskine.
Server tarte de pommes med brombæris og frisk mynte.
TIP: Kan også laves med en færdiglavet butterdej eller tærtebund.
Til 10 personer
Dej
200 g Hvedemel
100 g Koldt smør
1 Æg
2 tsk Sukker
Fyld
150 g Sukker
20 g Smør
700g Rynkeby Æbledessert
Is
6 Æggeblommer (pasteuriserede)
130 g Sukker
½ l Sødmælk (eller piskefløde)
2 dl Rynkeby Brombær Syltetøj
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 259
Energifordeling i procent
Protein 6 %
Fedt 33 %
Kulhydrat 61 %