Brydebrød med mozzarella og tomat
Lad dig friste af vores Brydebrød med mozzarella og tomat. Perfekt til deling og nydelse med venner og familie. En sand smagsoplevelse!
Lad dig friste af vores Brydebrød med mozzarella og tomat. Perfekt til deling og nydelse med venner og familie. En sand smagsoplevelse!
Hæld lunkent vand i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt olie, salt og groft mel og rør det sammen. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, til dejen er glat og fast og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket i ca. 60 min.
Rul dejen ud med en kagerulle til en stor rektangel som måler ca. 30 x 80 cm.
Smør cremefraiche ud på dejen og derefter Rynkeby Tomat/Timian Relish.
Drys ost og hakket persille udover i et jævnt lag og krydr med salt og peber.
Skær dejen ud i 8 aflange strimler på den lange led. Læg 4 af strimlerne ovenpå hinanden til en stor masse. Skær massen i 6 lige store stykker, og stil dem på højkant ned i en aflang brødform beklædt med bagepapir. Gentag processen med de sidste 4 aflange strimler.
Lad dejen hæve tildækket i formen i ca. 30 min. Der må gerne være lidt ekstra plads i formen så dejen kan hæve.
Varm ovnen op til 180 grader. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det i ovnen i ca. 60 min., til det er gyldent og gennembagt.
Til 10 personer
3 dl Lunkent vand
25 g Gær
3/4 dl Olivenolie
1 spsk Salt
50 g Groft mel (fuldkorn eller ølandshvedmel)
500 g Hvedemel
1 dl Creme fraiche 18%
2 dl Rynkeby Tomat Relish med Timian
100 g Revet mozzarella (eller anden ost)
1 bundt Persille
1 Æg til pensling
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 308
Energifordeling i procent
Protein 12 %
Fedt 32 %
Kulhydrat 56 %