Chokoladekage med abrikosmarmelade og valnødder
Indbydende chokoladekage beriget med sød abrikosmarmelade og knasende valnødder. En klassisk favorit med en twist, der vil glæde enhver dessertelsker.
Indbydende chokoladekage beriget med sød abrikosmarmelade og knasende valnødder. En klassisk favorit med en twist, der vil glæde enhver dessertelsker.
Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Kom et æg i af gangen mens du pisker.
Bland kakao, bagepulver og hvedemel sammen. Sigt melblandingen ned i æggemassen og pisk det godt
sammen. Kom kagemassen ned i en smurt springform. Bag chokoladekagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 40-45 min. Køl kagen af.
Kom Rynkeby Appelsinjuice og sukker i en gryde og kog den ned til en sirup. Skum af. Tilsæt vaniljekorn de sidste 5 min. af reduceringen.
Skær chokoladekagen over så du får 2 bunde. Fordel Rynkeby Abrikos Marmelade imellem lagene.
Pynt kagen af med flormelis, valnødder og chokoladespåner.
Server chokoladekage med appelsin/vaniljesirup.
TIP: Pynt kagen af med appelsin/vaniljesirup
Til 10 personer
Kage
200 g Smør
200 g Sukker
4 Æg
3 spsk Kakaopulver
1 tsk Bagepulver
200 g Hvedemel
Sirup
2½ dl Rynkeby Appelsinjuice
250 g Sukker
½ Vaniljestang, korn herfra
Pynt
2 dl Rynkeby Abrikos Marmelade
2 spsk Flormelis
25 Valnødder
50 g Chokoladespåner
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 343
Energifordeling i procent
Protein 4 %
Fedt 36 %
Kulhydrat 60 %