Dobbeltmousse af jordbær og chokolade
En dobbelt lagdelt nydelse med luksuriøs chokolade og frisk jordbærmousse – perfekt til enhver dessertbord.
En dobbelt lagdelt nydelse med luksuriøs chokolade og frisk jordbærmousse – perfekt til enhver dessertbord.
Smelt hakket chokolade over vandbad.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og pisk fløden til flødeskum i en tredje skål.
Pisk den smeltede chokolade sammen med de luftige æggeblommer.
Vend æggehviderne i massen inden flødeskummet også vendes i.
Hæld chokolademoussen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i portionsforme.
Afdæk moussen og kom den på køl i ca. 3 timer.
Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Blend Rynkeby Økologisk Jordbærmarmelade til en fin masse og pisk fløden til flødeskum. Kom lidt af Rynkeby Økologisk Jordbærmarmelade i en gryde og varm den op.
Smelt den opblødte husblas deri og vend den tilbage i resten af marmeladen. Vend flødeskummen i og kom jordbærmoussen på en sprøjtepose.
Fyld jordbærmoussen oven i chokolademoussen og sæt den på køl igen i ca. 2 timer.
Server dobbeltmousse med flødeskum, hasselnøddeflager, rød skovsyre og evt. mynte.
Til 10 personer
200 g Chokolade
4 Pasteuriserede æggeblommer
45 g Sukker
4 Pasteurserede æggehvider
3 dl Piskefløde
4 dl Rynkeby Økologisk Jordbærmarmelade
5 dl Piskefløde
8 Husblas
2 dl Piskefløde
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 307
Energifordeling i procent
Protein 4 %
Fedt 59 %
Kulhydrat 37 %