Grove salsabrød
Fuldkornsbrød med en spicy salsa twist – sundt, mættende og perfekt til ethvert måltid.
Fuldkornsbrød med en spicy salsa twist – sundt, mættende og perfekt til ethvert måltid.
Hæld lunkent vand i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt olie, salt og mel og rør dejen sammen på en maskine.Ælt dejen til den slipper skålens sider. Dæk dejen til og lad den hæve ca. 60 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 80 cm.Fordel Rynkeby Rød Salsa på dejen, helt ud til kanterne. Rul dejen sammen som en roulade og skær den i skiver. Læg skiverne ved siden af hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve overdækket i ca. 60 min.
Pensl dem med æg, og drys med flagesalt.
Bag dem ved 180 grader i ca. 30-40 min. eller til de er gennembagte.
Læg de grove salsabrød på en rist og afkøl dem let.
Server grove salsabrød til simreretter, supper eller for sig
selv som en eftermiddagssnack.
Til 10 personer
6 dl Lunkent vand
25 g Gær
4 spsk Olivenolie
1 spsk Salt
850 g Hvedemel
100 g Groft mel (fuldkorn eller ølandshvede)
4½ dl Rynkeby Rød Salsa med Tomat og Chili
1 stk Æg til pensling
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 294
Energifordeling i procent
Protein 9 %
Fedt 18 %
Kulhydrat 73 %