Kirsebærtærte med hvid chokolademousse og kirsebærsauce
En himmelsk dessert, der kombinerer søde kirsebær med silkeblød chokolademousse og en lækker kirsebærsauce.
En himmelsk dessert, der kombinerer søde kirsebær med silkeblød chokolademousse og en lækker kirsebærsauce.
Rør mørdejen sammen. Lad den køle en time på køl. Udrul og kom den i en aflang firkantet tærteform (eller en springform). Bag i 20 minutter ved 180 grader. Afkøl tærten.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Pisk æggeblommer og sukker, til det er lyst og luftigt i ca. 2 minutter.
Smelt husblassen og rør den i en tynd stråle i æggemassen.
Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen og vend flødeskum forsigtigt i, lidt efter lidt. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel massen over mørdejstærten.
Stilles på køl i mindst 3 timer, så den er så stiv og skærefast som mulig.
Skær ud i tærtetrekanter og fordel kirsebærsauce på hver tærte, så det løber lækkert ned ad siden.
Riv evt. lidt mørk chokolade over tærten ved servering.
Suppler med kold julegløgg
Til 10 personer
50 g Blødt smør
60 g Flormelis
1 tsk. Stødt kanel
60 g Mandelmel
250 g Hvedemel
50 g Æg
1 tsk. Salt
2 stk. Husblas
150 g Hvid smeltet chokolade
250 g Piskefløde
180 g Æggeblommer
50 g Rørsukker
400 g Rynkeby Kirsebærsauce
Evt. Lidt revet mørk chokolade
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 360
Energifordeling i procent
Protein 6 %
Fedt 55 %
Kulhydrat 39 %