Tilbage til oversigten

Kirsebærtærte med hvid chokolademousse og kirsebærsauce

En himmelsk dessert, der kombinerer søde kirsebær med silkeblød chokolademousse og en lækker kirsebærsauce.

Kirsebærtærte med hvid chokolademousse og kirsebærsauce

Tilberedning

Rør mørdejen sammen. Lad den køle en time på køl. Udrul og kom den i en aflang firkantet tærteform (eller en springform). Bag i 20 minutter ved 180 grader. Afkøl tærten.

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.

Pisk æggeblommer og sukker, til det er lyst og luftigt i ca. 2 minutter.

Smelt husblassen og rør den i en tynd stråle i æggemassen.

Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen og vend flødeskum forsigtigt i, lidt efter lidt. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel massen over mørdejstærten.

Stilles på køl i mindst 3 timer, så den er så stiv og skærefast som mulig.

Skær ud i tærtetrekanter og fordel kirsebærsauce på hver tærte, så det løber lækkert ned ad siden.

Riv evt. lidt mørk chokolade over tærten ved servering.

Suppler med kold julegløgg


Ingredienser

Til 10 personer


Energifordeling

Energifordeling pr. 100 g

Energifordeling i procent

📄 Download og print via din browser

Flere opskrifter