Marcipanbunde med boysenbærmousse
Luksuriøs Marcipanbunde toppet med silkeblød boysenbærmousse. En himmelsk dessert, der vil begejstre dine smagsløg. Prøv den nu!
Luksuriøs Marcipanbunde toppet med silkeblød boysenbærmousse. En himmelsk dessert, der vil begejstre dine smagsløg. Prøv den nu!
Riv marcipanen og rør den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene et af gangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt hasselnøddeflager og rør dejen jævn. Kom dejen i en smurt form.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35-40 min.
Afkøl den.
Udblød husblas i en skål med koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til flødeskum.
Varm Rynkeby Boysenbær Syltetøj op i en gryde og smelt husblassen deri. Rør den varme syltetøj i æggesnapsen og rør derefter flødeskummet i. Kom moussen på en sprøjtepose og læg den i køleskabet i ca. 1 time.
Skær kagebundene i passende stykker og sprøjt boysenbærmousse ud derpå.
Pynt af med friske bær og revet chokolade.
TIP:
Sprøjt moussen på direkte i formen og lad den sætte sig deri. Skær derefter kagestykkerne ud i portioner og pynt.
Til 10 personer
Bunde
200 g Marcipan
100 g Sukker
100 g Blødt smør
4 Æg
75 g Mel
1 tsk Bagepulver
60 g Hasselnøddeflager
Mousse
6 blade Husblas
8 Æggeblommer (Pasteuriserede)
50 g Sukker
5 dl Piskefløde
400 g Rynkeby Boysenbær Syltetøj
300 g Friske bær
5 spsk Chokolade, revet
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 319
Energifordeling i procent
Protein 6 %
Fedt 56 %
Kulhydrat 38 %