Paella serveret med Citronlemonade

Skyl perlebyggen og lad den dryppe af i en sigte. Varm olien i en gryde. Svits forårsløg, løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt perlebyggen og svits i yderligere ca. 3 min. Kom Rynkeby æblejuice i og lad det koge ind, så der kun er lidt væde tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.


Skyl og skrub muslingerne med en stiv børste. Kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.


Lad olien blive varm i en anden stor tykbundet gryde. Svits gulerodstern, og resten af hvidløget i ca. 1½ min. Skru op til kraftig varme og tilsæt de rengjorte muslinger. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.


Tilsæt fløde, safran, rejer, salt og peber.

 

Smag retten til og pynt af med brøndkarse, tallerkensmækkere eller andre grønne urter. Server straks sammen med dip af Citronaioli (rynkeby.dk).

Ingredienser

10 personer

  • 250 g Perlebyg
  • 1 tsk Rapsolie
  • 3 stk Forårsløg
  • 2 både Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 3 dl Rynkeby Æblejuice
  • 1/2 l Grøntsagsbouillon
  • 1 kg Limfjordsmuslinger med skal
  • 1 kg Grønlandske rejser med skal
  • 300 g Gulerødder
  • 1/2 dl Piskefløde
  • 1 bdt Brøndkarse
  • 1 bdt Tallerkensmækkere

Energifordeling pr. 100 g kJ

  • kcal 115

Energifordeling i procent

  • Protein 41,5%
  • Fedt 22,5%
  • Kulhydrat 36%