Tilbage til oversigten

Vegetarisk moussaka med kanel og appelsin

n varmende ret med et strejf af sødme, der vil begejstre dine smagsløg. Sundt, velsmagende og fuld af aroma.

Vegetarisk moussaka med kanel og appelsin

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær også auberginerne i skiver (ca. ½ cm tykke). Læg skiverne på en
bageplade el.lign. og drys med lidt salt. Lad dem stå i ca. 20 min., så væsken trækkes ud.

Sauter hakkede løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt Rynkeby Tomat Relish med Timian, Rynkeby Appelsinjuice, vegetarisk kød og krydderier. Lad det simre i ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.

Tør aubergineskiverne af, og steg dem i olivenolie på en pande, indtil de er let gyldne på hver side. Dæk bunden af en gastrobakke med halvdelen af aubergineskiverne. Fordel derefter halvdelen af tomatsaucen, så det dækker aubergineskiverne. Gentag dette en gang mere, så du bruger resten af auberginerne og tomatsaucen. Dernæst placeres kartoffelskiverne ovenpå laget af tomatsauce, og der afsluttes med mornaysauce.

Bag moussakaen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Tag moussakaen ud og drys med gratineringsost. Sæt den tilbage i ovnen, og lad den gratinere i ca. 10 min. Trækketid inden servering er ca. 15 min.

Server moussakaen med friske krydderurter og salat.


Ingredienser

Til 10 personer


Energifordeling

Energifordeling pr. 100 g

Energifordeling i procent

📄 Download og print via din browser

Flere opskrifter