Vegetarisk moussaka med kanel og appelsin
n varmende ret med et strejf af sødme, der vil begejstre dine smagsløg. Sundt, velsmagende og fuld af aroma.
n varmende ret med et strejf af sødme, der vil begejstre dine smagsløg. Sundt, velsmagende og fuld af aroma.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær også auberginerne i skiver (ca. ½ cm tykke). Læg skiverne på en
bageplade el.lign. og drys med lidt salt. Lad dem stå i ca. 20 min., så væsken trækkes ud.
Sauter hakkede løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt Rynkeby Tomat Relish med Timian, Rynkeby Appelsinjuice, vegetarisk kød og krydderier. Lad det simre i ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.
Tør aubergineskiverne af, og steg dem i olivenolie på en pande, indtil de er let gyldne på hver side. Dæk bunden af en gastrobakke med halvdelen af aubergineskiverne. Fordel derefter halvdelen af tomatsaucen, så det dækker aubergineskiverne. Gentag dette en gang mere, så du bruger resten af auberginerne og tomatsaucen. Dernæst placeres kartoffelskiverne ovenpå laget af tomatsauce, og der afsluttes med mornaysauce.
Bag moussakaen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Tag moussakaen ud og drys med gratineringsost. Sæt den tilbage i ovnen, og lad den gratinere i ca. 10 min. Trækketid inden servering er ca. 15 min.
Server moussakaen med friske krydderurter og salat.
Til 10 personer
500 g Kartofler
4 Auberginer (1200g)
4 spsk Olivenolie
2 Løg
5 fed Hvidløg
5 dl Rynkeby Tomat Relish med Timian
3 dl Rynkeby Appelsinjuice
1 spsk Muskatnød (revet)
2 spsk Spidskommen
1 spsk Kanel
4 spsk Oregano
500 g Vegetarisk kød (f.eks. Anamma Vego eller Quorn)
1 l Mornaysauce
100 g Gratineringsost
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 127
Energifordeling i procent
Protein 15 %
Fedt 36 %
Kulhydrat 49 %