Paella serveret med Citronlemonade
Paella serveret med Citronlemonade er en lækker kombination af spansk tradition og frisk citrus, perfekt til en sommermiddag.
Paella serveret med Citronlemonade er en lækker kombination af spansk tradition og frisk citrus, perfekt til en sommermiddag.
Skyl perlebyggen og lad den dryppe af i en sigte. Varm olien i en gryde. Svits forårsløg, løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt perlebyggen og svits i yderligere ca. 3 min. Kom Rynkeby æblejuice i og lad det koge ind, så der kun er lidt væde tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
Skyl og skrub muslingerne med en stiv børste. Kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
Lad olien blive varm i en anden stor tykbundet gryde. Svits gulerodstern, og resten af hvidløget i ca. 1½ min. Skru op til kraftig varme og tilsæt de rengjorte muslinger. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Tilsæt fløde, safran, rejer, salt og peber.
Smag retten til og pynt af med brøndkarse, tallerkensmækkere eller andre grønne urter. Server straks sammen med dip af Citronaioli.
Til 10 personer
250 g Perlebyg
1 tsk Rapsolie
3 stk Forårsløg
2 både Løg
1 fed Hvidløg
3 dl Rynkeby Æblejuice
1/2 l Grøntsagsbouillon
1 kg Limfjordsmuslinger med skal
1 kg Grønlandske rejser med skal
300 g Gulerødder
1/2 dl Piskefløde
1 bdt Brøndkarse
1 bdt Tallerkensmækkere
Energifordeling pr. 100 g
Kcal 115
Energifordeling i procent
Protein 42 %
Fedt 22 %
Kulhydrat 36 %